30 december 2013

Voornemens 2014

voornemens 2014Hallo allemaal. Ook al aan het aftellen? Of druk met het maken van goede voornemens? Voor mijn blog heb ik ze elk jaar, maar er komt vaak weinig van terecht. Zo wil ik heel graag de volledige serie lezen van Camilla Läckberg. Maar dat komt er nooit van, omdat er altijd boeken tussen komen. Dat is niet erg, want ik zie mijn blog als een schip en ik vaar lekker mee op de koers. Maar voornemens wat betreft lezen heb ik altijd wel, dus dit jaar ook weer.

Dit jaar heb ik voor het eerst mijn Goodreads-challenge gehaald! 80 boeken gelezen!

In 2014 maak ik er 85 van. Ik zie de challenge van Goodreads ook als een soort meter of ik nog op schema zit. Om te bloggen moet ik natuurlijk blijven lezen, want anders kan ik weinig leeservaringen schrijven. Met de challenge zie ik of ik achter loop of juist voor. Voor mij heel handig. En het blijft natuurlijk ook een uitdaging.

Omdat ik fan ben van Nederlandse schrijvers, zal ik volgend jaar weer heel veel van eigen bodem lezen en ook meedoen aan de uitdaging: Ik lees Nederlands. Daarover later meer!  Ook wil ik meer literaire romans lezen, omdat ik daar meer mee kan wat betreft leeservaringen. Ik lees ook heel graag thrillers, maar leeservaringen schrijf ik het liefst over literaire romans. Ik kan me daar altijd echt op verheugen. Kinderboeken zullen ook weer voorbijkomen. Ik heb er wel eens aan gedacht om elke woensdag iets over kinderboeken te schrijven, maar in de praktijk loopt dat altijd anders. Ik wil eerst kijken of dat haalbaar is.

Vorig jaar had ik me trouwens voorgenomen om selectiever te worden wat betreft recensie-exemplaren. Dat ben ik ook geweest, met als gevolg dat ik vrijwel alleen boeken heb gelezen die bij mij passen. En dat was heel prettig lezen! Die hou ik er dus in!

En er komen natuurlijk in 2014 heel veel boekverfilmingen uit waar ik naar uitkijk. Twee daarvan in het bijzonder. Natuurlijk Mockingjay (The Hunger Games). Ik hoop dat die eind 2014 gaat draaien. Ik kijk ook uit naar de verfilming van Stuk van Judith Visser. En die komt in de zomer uit heb ik begrepen. Ik heb dat boek trouwens drie keer gelezen. Dus ik ben wel heel benieuwd hoe de verfilming wordt.

En wat wil jij gaan doen in 2014, of juist niet…?

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: