Vraag me alles blogpost

vragenIk zie het heel vaak op beautyblogs voorbijkomen en ik vind het altijd leuk om de antwoorden te lezen. Dus waarom niet weer eens bij mij, bedacht ik me toen. Zo’n vragen blogpost is namelijk erg lang geleden. Oftewel een Nederlandse versie van “Ask me anything” op mijn blog.

Ik plaatste een oproepje op social media, je mocht (bijna) alles vragen, wat betreft bloggen en lezen. Er kwamen inderdaad wat leuke vragen binnen, bij sommige moest ik toch echt wel even goed nadenken. Maar het was leuk om ermee bezig te zijn en zeker voor herhaling vatbaar. Laten we gauw beginnen!

Had je jezelf een bepaald doel gesteld toen je begon met je blog en zo ja heb je dat bereikt?

Ik heb altijd kleine doelen gehad. Ik vind het namelijk leuk om ergens naartoe te werken. De voor de hand liggende doelen als: x aantal volgers krijgen of een x aantal boeken lezen zijn vast wel herkenbaar. Ik heb ook grotere doelen gehad. Overstappen naar een eigen domein, ooit op de achterflap van een boek verschijnen met een quote. Een recensie-boek van een grote uitgeverij ontvangen etc. Ik schrijf elk jaar voor mezelf een paar kleine doelen op. Opschrijven helpt wel. Misschien is het iets spiritueels, maar ik ben van mening dat als je iets opschrijft, het concreter wordt. Maar goed, de vraag was of ik aan het begin een doel had…. Ja, ik denk dat ik vooral een vaste groep lezers wou verzamelen en dat is mij toen ook wel gelukt. Een doel wat ik nu heb is meer foto’s schieten, zodat ik altijd eigen beeldmateriaal op voorraad heb.

Wat is je lievelingsblog?

Deze vraag wordt vaak gesteld en dan wordt er altijd heel veilig geantwoord. Dat alle boekbloggers wel wat bieden… dat je geen namen kunt noemen. Ik durf dat wel. Qua boekenblog is Tessa Heitmeijer mijn lievelingsblog. Ik volg meer dan 200 bloggers, veel lifestyle bloggers. De een volg ik wat trouwer dan de ander.

Waarom ben je gaan bloggen?

Ik kon met niemand over boeken praten in mijn omgeving en soms wilde ik mijn ei kwijt en dat kon dan niet. Ik leerde toen het fenomeen blogs kennen en dacht: wow, dan heb ik een eigen stekje waar ik onbeperkt over boeken kan kletsen. Ik ergerde me ook vaak aan de standaard recensies. Ook kwam ik zelden stukjes tegen over omgaan met ntl-stapels, over leesdips, al die toegankelijke onderwerpen over lezen in het algemeen zeg maar.  Ik miste vooral ook veel humor, veel artikelen over boeken en lezen waren bloedserieus. Luchtige en humorvolle posten wilde ik zelf ook graag lezen, maar vond ik nergens, dus ben ik ze zelf gaan schrijven.

Wat is de grootste vergissing die je ooit gemaakt hebt?

Het lezen van Homerus in 30 dagen. Alles liep erdoor mee in de soep. Wat ik ervan geleerd heb is dat een dagelijks project, een maximale duur van een week moet hebben. Een weekje reserveren voor iets als het dagelijks werk is, want dan kun je daarna weer lekker verder met andere boeken en andere blogposten. Thema’s en dat soort dingen liggen weer anders, want dat kost niet dagelijkse energie.

Noem drie dingen je gebruikt voor je blog, maar je mag geen apparaten noemen!

Ik doe eigenlijk alles met apparaten.. lezen op de reader, lijstjes bijhouden op Wunderlist… en bloggen op mijn laptop. Ik moest dus goed nadenken over deze -best wel originele- vraag. Ik denk als eerste: geld. Een blog hoeft niet duur te zijn, maar investeren is af en toe wel een must. Naast kosten voor mijn site koop ik natuurlijk ook leesmateriaal, een boek voor een winactie, de verzendkosten als ik een gewonnen boek verstuur. En ja, ook de apparaten kosten geld. Zo heb ik vorig jaar geïnvesteerd in een nieuwe laptop en twee jaar terug in een nieuwe e-reader.

Als tweede natuurlijk boeken. Al lees ik heel veel digitaal, gewone boeken heb ik hier ook genoeg om mij heen staan. Zonder boeken geen boekenblog immers. Geldt ook voor schriften en notitieboeken en pennen. Ook al is Wunderlist fantastisch, ik vind met de hand schrijven ook erg fijn.

Als laatste: tijd en energie. Een blog bijhouden kost tijd. Nou kun je natuurlijk er zoveel tijd voor vrijmaken als je wilt, maar het kost gewoon tijd, klaar.  Het lezen zelf alleen al kost uren van je tijd. En energie. Na een middag bloggen en/of intensief lezen ben ik moe en ben ik hongerig. Sommige maken ook wel eens de fout om te denken dat als er geen blogpost verschijnt, de blogger die dagen niets doet. Dat is niet zo. Dan nog ben ik vrijwel dagelijks bezig met reacties, met mailtjes, met lezen zelf, met achter de schermen dingen aanpassen, social media bijhouden, ideeën opschrijven, voorplannen, overige pagina’s bijwerken.. noem maar op, eigenlijk is er altijd wel iets wat gedaan moet worden.

Heb je zelf ook een vraag voor mij, laat het gerust achter in de comments, dan komt deze rubriek vroeg of laat weer eens voorbij met misschien wel jouw vraag erin verwerkt 🙂

 


2 reacties

Reageer op: Vraag me alles blogpost

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten