Vreemden in de nacht van Judith Visser

vreemden in de nacht coverVandaag bespreek ik uitgebreid de  thriller  ‘Vreemden in de nacht’ van Judith Visser!

‘Vreemden in de nacht’ speelt zich af in het heden en in het verleden. In het heden volgen we Cassandra, zij is net weg bij haar vriend en heeft een nieuw huis gevonden waar ze ook een praktijk wil beginnen als voedingscoach. Dit huis staat afgelegen in Rockanje. Elke nacht schrikt Cassandra wakker van een harde gil, die uit haar huis lijkt te komen. Altijd rond dezelfde tijd en er is niets of niemand te vinden in en rond het huis.

Haar vriendin Franca is journaliste en zij denkt dat er een tastbaar bewijs moet zijn. Ze gaat samen met Cassandra op onderzoek uit, maar daar is iemand duidelijk niet blij mee. Maar wie?

Olga leeft in 1972. Ze werkt als kappersassistente bij een kapsalon. Op een dag staat de rijke Rutger in de salon en hij wil door haar geknipt worden. Rutger bezoekt Olga ook thuis en niet veel later raakt Olga zwanger. Maar dan wil Rutger niets meer met haar te maken hebben. Het drijft Olga tot wanhoop en ze probeert alles om tot Rutger door te dringen.

Wat is het mysterie achter het gegil in Cassandra’s huis? Wie waren de vroege bewoners? Wat is er met hen gebeurd? Vragen en vragen, maar Judith werkt zorgvuldig naar een finale waarin alle eindjes aan elkaar worden geknoopt.

Toen ik in ‘Vreemden in de nacht’ begon was ik gelijk gevangen in het verhaal. Judith heeft een filmische schrijfstijl en weet knap het afgelegen huis en de omgeving van Cassandra te beschrijven. ‘Vreemden in de nacht’ heeft daardoor een spookachtige sfeer gekregen. Ook het typische Rotterdamse leven in begin jaren ’70 wordt gedetailleerd weergegeven. Olga en Cassandra lijken mijlenver van elkaar verwijderd, maar naarmate het boek vordert wordt het duidelijk dat Olga een grote rol speelt in alles, maar waarin?

Judith voert de spanning zenuwslopend op korte en wisselende hoofdstukken. Het verhaal zit vol slimme plotwendingen om de lezer op het verkeerde been te zetten. Dit allemaal zonder de geloofwaardigheid te verliezen. Soms was het zo aannemelijk dat iemand verdacht was en dacht ik het volledige verhaal te begrijpen, maar dan nam het verhaal weer een scherpe bocht en dan kon ik weer opnieuw beginnen met puzzelen. Een leuk detail: Judith Visser laat vaak personages uit andere boeken terugkomen in een figurantenrol. Dit keer Tender en Gwen uit ‘Oversteken’. Een soort verborgen paaseitje. Maar altijd leuk om aan te treffen tijdens het lezen.

‘Vreemden in de nacht’ is een spookachtige en zenuwslopende thriller geworden, met een heerlijk verrassende ontknoping!


5 reacties

Reageer op: Vreemden in de nacht van Judith Visser

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten