Waar ben ik gebleven?!

waar ben ik geblevenEzelsoren, boekenleggers, linten… Er zijn vele manieren om niet te vergeten waar je precies bent gebleven in een boek. Vandaag bespreek ik wat er allemaal mogelijk is met een boek om te kunnen onthouden waar je bent gebleven.

Opengevouwen wegleggen:
Nee, dat doe ik liever niet! Vouwen in de kaft en het boek krijg je vervolgens niet meer fatsoenlijk dicht. Voor heel even als bijvoorbeeld de telefoon gaat wil ik dit nog wel eens doen, maar niet voor een hele nacht of voor lange tijd.

Boekenleggers:
Daar ben ik fan van en daar ben ik niet alleen in. Je hebt papieren leggers, magneetboekenleggers en zelfs exclusieve boekenleggers voor verzamelaars. Je kan het zo gek en duur maken als je wil, of je kan bij een boekhandel een gratis kartonnen boekenlegger pakken. Ik heb zelfs een boekenlegger uit Afrika, maar daar ben ik zo zuinig op dat ik die nauwelijks durf te gebruiken.
Linten:
In sommige gebonden boeken zit vaak een lint, best chique en handig.
Ezelsoor:
Nee! Als ik boeken uitleen vind ik het echt niet leuk om een boek terug te krijgen met vouwen in de hoeken. Het staat zo slordig vind ik.
Onthouden waar je bent gebleven:
Soms lukt dat wel. Hoofdstuk 10 bijvoorbeeld kan ik best onthouden. Bladzijde 100 ook wel. Maar als ik onverwachts stop met lezen en pas de andere dag verderga, dan moet ik even bladeren door mijn boek.
In één keer uitlezen:
Euhm…. ja dan heb je dus geen boekenlegger nodig 😉
Balpen ertussen stoppen:
Zie: opgevouwen wegleggen
Vooraan in het boek opschrijven:
Dat kan, maar dan blijft dat ook voor altijd in het boek staan en dit kan je natuurlijk niet maken bij een boek uit de bibliotheek of een boek wat je geleend hebt van iemand anders.
Post-it plakken op de kaft waar je de specifieke bladzijde/hoofdstuk opschrijft:
Lijkt mij onhandig, zo’n geeltje valt er snel af, ik moet altijd zoeken naar een pen en eigenlijk heb ik ook geen zin om te zoeken naar die post-it papiertjes. Ik heb ze wel, maar waar ze liggen…?


4 reacties

 • 27 oktober, 2011 om 06:42
  Jutepuut zegt:

  ik ben voor een boekenlegger 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jutepuut Beantwoorden

 • 27 oktober, 2011 om 07:15
  Heidi zegt:

  absoluut de boekenlegger
  ‘k heb de mijne al jaaaren nu …

  Ikhartje(0) deze reactie

  Heidi Beantwoorden

 • 27 oktober, 2011 om 17:05
  Leesdame zegt:

  Ik heb vandaag een speciale gekocht, een 3D boekenlegger waar drie katten naar je toe rennen als je de boekenlegger beweegt. Gewoon voor de ‘leuk’ 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 29 oktober, 2011 om 11:15
  Maurane zegt:

  Ik heb een hele collectie boekenleggers! Ik vind het net zo leuk om in een nieuw boek te beginnen omdat ik dan weer een andere boekenlegger kan gebruiken.
  Maar als ik te lui ben om een boekenlegger te nemen, onthoud ik gewoon het paginanummer en dat lukt me heel goed. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Maurane Beantwoorden

Reageer op: Waar ben ik gebleven?!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten