26 oktober 2011

Waar ben ik gebleven?!

waar ben ik geblevenEzelsoren, boekenleggers, linten… Er zijn vele manieren om niet te vergeten waar je precies bent gebleven in een boek. Vandaag bespreek ik wat er allemaal mogelijk is met een boek om te kunnen onthouden waar je bent gebleven.

Opengevouwen wegleggen:
Nee, dat doe ik liever niet! Vouwen in de kaft en het boek krijg je vervolgens niet meer fatsoenlijk dicht. Voor heel even als bijvoorbeeld de telefoon gaat wil ik dit nog wel eens doen, maar niet voor een hele nacht of voor lange tijd.

Boekenleggers:
Daar ben ik fan van en daar ben ik niet alleen in. Je hebt papieren leggers, magneetboekenleggers en zelfs exclusieve boekenleggers voor verzamelaars. Je kan het zo gek en duur maken als je wil, of je kan bij een boekhandel een gratis kartonnen boekenlegger pakken. Ik heb zelfs een boekenlegger uit Afrika, maar daar ben ik zo zuinig op dat ik die nauwelijks durf te gebruiken.
Linten:
In sommige gebonden boeken zit vaak een lint, best chique en handig.
Ezelsoor:
Nee! Als ik boeken uitleen vind ik het echt niet leuk om een boek terug te krijgen met vouwen in de hoeken. Het staat zo slordig vind ik.
Onthouden waar je bent gebleven:
Soms lukt dat wel. Hoofdstuk 10 bijvoorbeeld kan ik best onthouden. Bladzijde 100 ook wel. Maar als ik onverwachts stop met lezen en pas de andere dag verderga, dan moet ik even bladeren door mijn boek.
In één keer uitlezen:
Euhm…. ja dan heb je dus geen boekenlegger nodig 😉
Balpen ertussen stoppen:
Zie: opgevouwen wegleggen
Vooraan in het boek opschrijven:
Dat kan, maar dan blijft dat ook voor altijd in het boek staan en dit kan je natuurlijk niet maken bij een boek uit de bibliotheek of een boek wat je geleend hebt van iemand anders.
Post-it plakken op de kaft waar je de specifieke bladzijde/hoofdstuk opschrijft:
Lijkt mij onhandig, zo’n geeltje valt er snel af, ik moet altijd zoeken naar een pen en eigenlijk heb ik ook geen zin om te zoeken naar die post-it papiertjes. Ik heb ze wel, maar waar ze liggen…?

4 reacties

 • 27 oktober, 2011 om 06:42
  Jutepuut zegt:

  ik ben voor een boekenlegger 😉


  Jutepuut
  Beantwoorden

 • 27 oktober, 2011 om 07:15
  Heidi zegt:

  absoluut de boekenlegger
  ‘k heb de mijne al jaaaren nu …


 • 27 oktober, 2011 om 17:05
  Leesdame zegt:

  Ik heb vandaag een speciale gekocht, een 3D boekenlegger waar drie katten naar je toe rennen als je de boekenlegger beweegt. Gewoon voor de ‘leuk’ 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 29 oktober, 2011 om 11:15
  Maurane zegt:

  Ik heb een hele collectie boekenleggers! Ik vind het net zo leuk om in een nieuw boek te beginnen omdat ik dan weer een andere boekenlegger kan gebruiken.
  Maar als ik te lui ben om een boekenlegger te nemen, onthoud ik gewoon het paginanummer en dat lukt me heel goed. 🙂


  Maurane
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: