9 januari 2025
Eind vorig jaar vroeg Renske van Dokkum of ik haar boek ‘Wat je niet ziet’ wou lezen. Het onderwerp sprak mij aan, dus ik had zeker interesse in dit boek. Het eerste boek van dit jaar!
Renske krijgt op tienjarige leeftijd te horen dat ze diabetes mellitus type 1 heeft. Dit zet meteen een stempel op haar leven. Met ziekenhuisbezoeken, regeltjes omtrent eten en drinken, leren spuiten en omgaan met hypers en hypo’s. Op haar 29e is ze slechtziend en krijgt ze een geleidehond.
Lees de hele blogpost …
26 oktober 2024
Wie aan Sophie Kinsella denkt, die ziet meteen de roze ‘Shopaholic-boeken’ voor zich. ‘Hoe voelt het?’ is iets totaal anders. Het is rauw, intiem en confronterend.
Eve Monroe is gelukkig getrouwd, moeder van vijf kinderen en ze is een succesvol schrijfster. In een prachtige jurk gaat ze naar de première van de verfilming van één van haar boeken. Maar een paar bladzijdes later wordt Eve wakker in een ziekenhuisbed en ondergaat ze testjes. Ze is geopereerd aan een kwaadaardige tumor in haar hoofd.
Lees de hele blogpost …
11 oktober 2024
Ik keek uit naar dit boek! Vera Camilla kende ik al als beautyblogger en er was een tijd dat ik haar dagelijks volgde. ‘Het zit tussen je oren’ is een indrukwekkend verhaal.
Vera Camilla is influencer, maar achter de schermen voelt ze zich niet happy. Zo heeft ze een angststoornis, waarbij ze keer op keer denkt dat er iets ergs gaat gebeuren. Vera kampt met een burn-out, later ook een depressie. Gelukkig krijgt ze veel steun uit haar omgeving, vooral haar vriend Jeffrey is er altijd voor haar en in dit boek deelt hij ook tips.
Lees de hele blogpost …
9 september 2024
Ik kwam dit boek tegen in de groep Ik lees Nederlands en ik was meteen geraakt door de omschrijving van de autobiografische roman ‘Aangeraakt’ van Linda Beukeboom.
Anna heeft haar schaatscarrière noodgedwongen opgegeven en gaat fysiotherapie studeren. Op de opleiding krijgt ze het vak psychologie en de docent weet op geraffineerde wijze Anna te manipuleren en te misbruiken. Hij maakt gebruik van Anna’s onzekerheid. Eenmaal volwassen kampt Anna nog steeds met de mentale en fysieke pijn uit het verleden.
Lees de hele blogpost …
17 mei 2024
Eva Eikhout is een superleuke en sprankelende jonge vrouw, met gewoon armen en benen, want die heeft ze dus wel! Je kent Eva misschien wel van de reclame van de zorgverzekeraar.
Eva is geboren met het zeldzame FFU-syndroom. Haar armen en benen zijn hierdoor vrij kort en Eva heeft geen handen. Eva weet zich echter goed te redden en probeert haar leven zo leuk en makkelijk mogelijk te maken, maar helaas denken instanties en leveranciers hier vaak anders over… In dit boek krijg je een kijkje in het leven van Eva!
Lees de hele blogpost …
13 mei 2024
Na het lezen van de eerste pagina’s van ‘Safehouse’ vroeg ik me af of ik kon wennen aan deze chaotische schrijfstijl. Toch zette ik door en er gebeurde iets bijzonders…
Thomas is verslaafd aan drank en drugs. Er moet iets gebeuren, want het kan zijn dood worden. Daarom gaat hij naar een safehouse. Daar krijgt hij therapie, dagbesteding en hij moet vooral veel schrijven. Uitgebreid en ordentelijk chaotisch. En op dat moment raak ik in de ban van zijn schrijfstijl!
Lees de hele blogpost …
7 mei 2024
‘Oorlogsduif’ is een familiekroniek. Onno Blom dook samen met zijn vader Hans Blom de familiegeschiedenis in van de familie Blom. Er viel veel te ontdekken…
Grootvader Jan Blom zat tijdens de oorlog in het verzet. Maar zijn overgrootvader Johan Blom zat met zijn vrouw en zeven andere kinderen bij de NSB. Het bijzondere was dat niemand iets aan de familie Blom gemerkt heeft. Het was een verborgen blad in hun geschiedenis. Overgrootvader Johan overleed in 1945 in Westerbork.
Lees de hele blogpost …
30 maart 2024
‘Het geloof van mijn vader’ is een indrukwekkend en ontroerend verhaal van Corien van Zweden over het geloof, de Tweede Wereldoorlog en hoe dat invloed had op drie generaties.
Corien van Zweden erft van haar vader 33 volle orders aan dagboekmateriaal. Haar vader – Kees van Zweden – hield 55 jaar nauwgezet een dagboek bij. Hij schreef veel over het geloof, maar ook over de oorlog. Centraal staat daarin het moment dat hij toe moest kijken hoe zijn vader in 1943 tijdens het avondeten gearresteerd werd.
Lees de hele blogpost …
15 februari 2024
Ronald Sluiter schreef een intiem en persoonlijk boek over zijn leven met kanker. Hij geeft zich hierin erg bloot en deelt zijn angsten en gedachtes.
Ronald Sluiter heeft PMP (pseudomyxoma peritonei). Een zeer zeldzame vorm van kanker. Het is een tumor die voornamelijk uit slijm bestaat en in de buikholte diverse organen kan aantasten. Bij Ronald Sluiter hebben ze daarom organen moeten verwijderen, of verkleinen. Dit veranderde zijn manier van leven resoluut!
Lees de hele blogpost …
17 juni 2023
Dit is een indrukwekkend en confronterend boek over borstkanker. Isa Hoes ontdekte in 2021 een knobbeltje in haar borst. Ze liet zich snel onderzoeken.
Het bleek inderdaad borstkanker te zijn. Een frustrerende en angstige situatie. Isa Hoes besloot dit nieuws in die periode nog niet naar buiten te brengen, maar er wel over te schrijven als verwerkingsproces. Ze schrijft over de bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis, maar ook over het leven thuis en haar werk dat doorging.
Lees de hele blogpost …
2 juni 2023
Voor je verder leest: dit boek – en dus ook deze leeservaring – gaat over de eerste Covid-19 golf, als dat confronterend voor je is, lees dan niet verder.
Het is april 2020, de eerste coronagolf is realiteit. Rogier Duk voelt zich niet goed, hij belandt in het ziekenhuis en blijkt één van de eerste ernstige coronapatiënten te zijn. Hij ligt op de ic en wordt in slaap gebracht en beademd. Zijn dochter Joosje bezoekt hem vrijwel elke dag en houdt een dagboek bij over deze onzekere tijd.
Lees de hele blogpost …
12 februari 2023
Voor ik begin wil ik jullie graag erop wijzen dat dit boek -en dus ook deze leeservaring- over seksueel misbruik, automutilatie en zelfmoord gaat.
Sara Kroos kende ik van haar werk als cabaretier. In dit boek deelt Sara Kroos haar persoonlijke verhaal. Over seksueel misbruik in haar jeugd, haar depressies en haar opnames in een kliniek. In die kliniek werd ze echter ook seksueel misbruikt, dit heeft grote gevolgen voor Sara Kroos en haar naasten gehad.
Lees de hele blogpost …