18 september 2012

Waarom ik Isabelle lees…

isabelle coverVandaag ben ik begonnen in Isabelle van Tessa de Loo. Het is ook meteen de allereerste keer dat ik een boek lees van Tessa de Loo. Het is een dun boekje, ik denk wel dat ik die snel uit heb. Het leest ook erg gemakkelijk en vlot.

Maar waarom ben ik begonnen in Isabelle? Nou, ik heb de verfilming gezien! Yep, voor 5 euro gekocht bij de Hema (tip!) en ik vond deze film heel mooi en spannend! En toen had ik zoiets van: nu wil ik ook wel het boek lezen. En dat boek had ik al heel lang, maar nooit gelezen. En ja, nu heb ik het dus andersom gedaan: eerst de film, nu het boek.

Het verhaal gaat over de filmster Isabelle en zij is op vakantie in een dorpje met haar ouders en op een dag is ze spoorloos verdwenen. In datzelfde dorp woont ook Jeanne. En Jeanne is niet echt aantrekkelijk. Ze is misvormd in haar gezicht en woont helemaal alleen achteraf met haar honden (in de film maar 1 hond) en houdt Isabelle gevangen in haar huis. Hier laat ik het ook even bij met uitleg geven. Want ik wil eerst het boek lezen en dan kan ik gaan vergelijken met de film en een definitieve leeservaring schrijven.

Het boek komt niet helemaal overeen met de film, dat heb ik al wel door. Het leest daarom niet minder prettig hoor. De stijl van Tessa de Loo bevalt me wel.

2 reacties

 • 19 september, 2012 om 08:21
  Annelies zegt:

  Ik hou ook wel van de boeken van Tessa de Loo. Dit boek heb ik nog niet gelezen en de film heb ik ook niet gezien, maar ze allebei spannend!

  hartje(1)


  Annelies
  Beantwoorden

 • 19 september, 2012 om 09:10
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb in een grijs verleden de Tweeling van Tessa de Loo gelezen voor mijn leesverslag. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen de enige was die daadwerkelijk het boek had gelezen. Mijn klasgenoten maakten het zichzelf gemakkelijk door simpelweg de film te kijken. Maar ik heb nooit een moment spijt gehad dat ik het boek heb gelezen want ik vond het erg goed geschreven en een prachtig verhaal. Je hebt me nu ook erg benieuwd gemaakt naar dit boek ūüôā

  hartje(1)


  Joany de Vries
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: