Waarom ik Isabelle lees…

isabelle coverVandaag ben ik begonnen in Isabelle van Tessa de Loo. Het is ook meteen de allereerste keer dat ik een boek lees van Tessa de Loo. Het is een dun boekje, ik denk wel dat ik die snel uit heb. Het leest ook erg gemakkelijk en vlot.

Maar waarom ben ik begonnen in Isabelle? Nou, ik heb de verfilming gezien! Yep, voor 5 euro gekocht bij de Hema (tip!) en ik vond deze film heel mooi en spannend! En toen had ik zoiets van: nu wil ik ook wel het boek lezen. En dat boek had ik al heel lang, maar nooit gelezen. En ja, nu heb ik het dus andersom gedaan: eerst de film, nu het boek.

Het verhaal gaat over de filmster Isabelle en zij is op vakantie in een dorpje met haar ouders en op een dag is ze spoorloos verdwenen. In datzelfde dorp woont ook Jeanne. En Jeanne is niet echt aantrekkelijk. Ze is misvormd in haar gezicht en woont helemaal alleen achteraf met haar honden (in de film maar 1 hond) en houdt Isabelle gevangen in haar huis. Hier laat ik het ook even bij met uitleg geven. Want ik wil eerst het boek lezen en dan kan ik gaan vergelijken met de film en een definitieve leeservaring schrijven.

Het boek komt niet helemaal overeen met de film, dat heb ik al wel door. Het leest daarom niet minder prettig hoor. De stijl van Tessa de Loo bevalt me wel.


2 reacties

 • 19 september, 2012 om 08:21
  Annelies zegt:

  Ik hou ook wel van de boeken van Tessa de Loo. Dit boek heb ik nog niet gelezen en de film heb ik ook niet gezien, maar ze allebei spannend!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 19 september, 2012 om 09:10
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb in een grijs verleden de Tweeling van Tessa de Loo gelezen voor mijn leesverslag. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toen de enige was die daadwerkelijk het boek had gelezen. Mijn klasgenoten maakten het zichzelf gemakkelijk door simpelweg de film te kijken. Maar ik heb nooit een moment spijt gehad dat ik het boek heb gelezen want ik vond het erg goed geschreven en een prachtig verhaal. Je hebt me nu ook erg benieuwd gemaakt naar dit boek 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

Reageer op: Waarom ik Isabelle lees…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten