Waarom ik toch weer voor de Flow Agenda 2018 koos…

flow agenda 2018 coverEr werd wat geklaagd over de nieuwe Flow Agenda 2018: hij was te klein, mensen konden er niks meer mee en ik klaagde vrolijk mee. Ik was best teleurgesteld toen ik de agenda tegenkwam in de winkel. Maar hier ligt ‘ie dan toch naast me: de Flow agenda voor 2018. Waarom ging ik dan toch overstag?

Zoals ik al zei, hij is klein! Zo’n 393 gram en hij past gemakkelijk in een jaszak. Heel wat anders dan de grote agenda van voorgaande jaar dus. Ik heb zo’n vermoeden dat Flow niet zomaar iets bedenkt, dus verdiepte ik mezelf in de bedoeling achter deze kleine agenda.

Maak tijd voor jezelf!
Als ik de agenda opendoe staat er al meteen een uitleg waarom er gekozen is voor dit formaat. Het is een agenda die zijn tijd neemt staat er in het Engels. Er is weliswaar ruimte voor je afspraken, maar de bedoeling is juist dat je meer tijd voor jezelf gaat nemen. Dat je rustiger gaat leven en de kleine agenda gaat daar bij helpen. Wie toch graag lijstjes schrijft en extra schrijfruimte nodig heeft, vindt achter elk weekoverzicht twee blanco pagina’s. Eentje met lijnen, eentje zonder.

Zo kun je nog steeds herinneringen opschrijven en bewaren, dit deden veel mensen al in de Flow agenda. Veel mensen klaagden ook dat dit in deze kleine agenda niet meer kon, maar als je de tijd neemt om even te kijken, dan zie je dat Flow daar wel rekening mee heeft gehouden.

Na het voorwoord krijg je nog zeven adviezen die kunnen helpen om je leven rustiger in te richten en “slow living” te integreren in je leven. Die adviezen zijn niet geheel onbekend: minder haasten,  doe af en toe gewoon niets, beweeg vaker, neem je tijd voor alles etc. Daarna komen er twee jaaroverzichten, 12 maandoverzichten en vervolgens begint de weekagenda. Helemaal achterin zit een envelop met passende stickers! Bij de agenda zit ook een los notitieboek.

Rust in mijn hoofd
Een agenda die mij gaat helpen om rustig te worden in mijn hoofd. Dat klonk aantrekkelijk! En ik kon nog steeds mijn herinneringen bewaren op de blanco pagina’s, achter elk weekoverzicht. Ik gaf dus deze nieuwe agenda een kans!

Bladerend door mijn oude agenda’s zie ik heel veel notities staan. Dingen die ik niet mocht vergeten, lijstjes, boeken met deadlines. Nu, aan het eind van het jaar besef ik me dat de helft van wat ik had opgeschreven niet opgeschreven hoefde te worden.

Ik hou veel van lezen, dus de boeken worden toch altijd wel op tijd gelezen. De to-do lijstjes kan ik ook bijhouden in een app, die alles voor mij onthoudt en mij niet elk uur lastigvalt met zaken die pas volgende week gedaan hoeven te worden. In mijn agenda had ik die confrontatie elke dag, elk moment dat ik keek. Wat weer de nodige stress gaf: dit moet ik ook nog doen, niet vergeten!!!

De agenda als dagboek
Mijn Flow agenda gebruik ik ook graag als een soort dagboek. Bladerend kom ik plaatjes tegen, kassabonnen, herinneringen van mooie gesprekken. Getekende bloemetjes op mooie zonnige dagen. Getekende sterren bij dagen die bijzonder waren. Bladerend komen in mijn hoofd ook de herinneringen terug. En ik bedenk dat ik de logica van de nieuwe Flow agenda zo gek nog niet vind: alleen ruimte voor wat er écht toe doet. Voor herinneringen en voor het vastleggen van de echt belangrijke zaken die ik niet mag vergeten.

Iets voor jou?
– als je ook meer rust wilt in je leven en dit ook kan toepassen
– als je een agenda zoekt die prima in de zak van je jas past
– als de zeven richtlijnen van “slow living” je aanspreken

Skippen als
– je niks hebt met “slow living”
– je een leven hebt waar veel afspraken bij komen kijken, dan heb je meer schrijfruimte dan deze agenda kan bieden
– als je een budget-agenda zoekt (er zijn goedkopere dan deze van € 16,95)


Reageer op: Waarom ik toch weer voor de Flow Agenda 2018 koos…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten