Wat als… je 1 minuut gratis mag boekshoppen?!

hoekje boekhandelIk ben dol op “Wat als…” vragen! Toen ik laatst een prijsvraag voorbij zag komen waar je 1 minuut gratis boodschappen doen kon winnen, dacht ik bij mezelf: ‘Wat als dit nou eens niet in een supermarkt maar in een boekhandel zou zijn?’

Waarschijnlijk zou ik zelf eerst tien seconden twijfelen of ik links of rechts zou gaan. Thrillers of romans? Of zou ik gaan voor de prijzige reisboeken vol met mooie foto’s? Pak je alles wat je tegenkomt, of probeer je in die ene minuut toch nog selectief te zoeken? Vragen en nog eens vragen 😉

Heel wat jaren geleden, was er een televisieprogramma waar je een jaar gratis shoppen kon winnen. Dat was het maximale, maar meestal wonnen de kandidaten zo rond de 20 a 30 seconden gratis boodschappen doen. Dit was het programma Superscore, wat zich afspeelde in een XL supermarkt met Chiel van Praag als presentator. Het mooist was natuurlijk het laatst, als de man of vrouw klaarstond met een karretje om vol te laden en langs de rekken te racen. Mannen ging vaak op bier af. Vrouwen vaak op de wasmiddelen, of de diepvriesproducten.

Om terug te komen op de vraag: wat als dit nou in een boekhandel zou zijn? Fantaseren over zoiets is heerlijk, dus dat gaan we vandaag ook doen op mijn blog. Bedenk dat je bij de deur staat van je favoriete winkel. Er zijn geen andere bezoekers die in de weg kunnen lopen. 1 minuut lang is de boekhandel van jou… Wat is jouw tactiek? Welke boeken gaan mee naar huis?


11 reacties

 • 28 maart, 2015 om 19:47
  Annelies zegt:

  Wat een droom! Ik zou alle historische romans en non-fictie in mijn kar gooien, zonder al te veel selectie, denk ik.

  Ikhartje(2) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 20:18
  Leeswammes zegt:

  Tjonge! Bij mijn boekhandel loop je meteen op de nieuwste boeken af, een stuk of tien op een tafeltje. Dus die gaan gelijk in het mandje. Dan links de hoek om naar de Engelse boeken. Daar staan de nieuwste ook al met hun gezicht naar je toe, dus daar pak ik er ook gauw een aantal van mee. Daar tegenover is de tafel met nieuwe Nederlandstalige boeken. Hop hop hop, pakken maar. Pak ik er per ongeluk twee dezelfde in mijn haast, dan verloot ik die wel weer op mijn blog. Volgens mij ga ik er wel een stuk of 20-25 scoren in die minuut. Joepie!

  Ikhartje(3) deze reactie

  Leeswammes Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 20:25
  Jantine zegt:

  Ik zou ongeveer dezelfde weg kiezen als Leeswammes: via de nieuwste boeken die toch vooraan liggen naar de Engelse boeken. Liefst zou ik dan in een winkel lopen waar ze van de klassiekers van die mooie uitgaven hebben, die ik er dus echt wel tussenuit haal he … Mocht het nog lukken, dan zou ik wat gedichtenbundels erbij stoppen.

  Ikhartje(2) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 21:11
  Miranda zegt:

  Wat een zalige fantasie 😉 in mijn favo boekhandel staan een paar tafels met interessante en nieuwe uitgaven, die zou ik eerst afgaan. Dan bij de kast met engelse boeken en spanning nog wat random boeken uit het vak trekken. En als er tijd over is misschien nog wat mooie notitieboeken meenemen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miranda Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 21:37
  Marlieke zegt:

  Dit lijkt me echt vreselijk :P. Ik zou volgens mij zo hyperactief en panisch worden dat ik niet meer weet wat ik moet pakken en dan van de 20 boeken die ik weet te vinden er maar 2 daadwerkelijk boeiend vinden :P. Geef mij dan maar een gelimiteerd bedrag waarvoor ik rustig boeken uit mag kiezen. Ook prima als het dan wat minder boeken zijn :P. Minder gestress op die manier :P.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marlieke Beantwoorden

 • 29 maart, 2015 om 09:11
  Lilian zegt:

  Hemels! Ik zou meteen naar achteren rennen en de YA-kast plunderen. Gelukkig staan de romans naast de YA, zodat ik die ook nog even kan meepakken 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lilian Beantwoorden

 • 29 maart, 2015 om 10:19
  Ellis zegt:

  Ik zou ook keihard beginnen bij de YA. Dan pik ik nog snel wat prentenboeken mee en hopelijk trek ik nog wat romans uit de kast. Yay. Wat een droombeeld.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ellis Beantwoorden

 • 31 maart, 2015 om 10:26
  zwartraafje zegt:

  Dit soort vragen stel ik mezelf soms ook. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het mezelf wel makkelijker had gemaakt door mezelf af te vragen welke boeken ik zou selecteren wanneer ik een blanco boeken-waardebon zou krijgen. 🙂 Toch net iets meer tijd om boeken uit te kiezen. Op jouw manier zou het denk ik wel in mijn voordeel spelen dat ik de inrichting van de plaatselijke boekenwinkel zo’n beetje van buiten ken. De YA ligt jammer genoeg helemaal achteraan, dus op mijn tempo kan ik die boeken vergeten. Kookboeken, romans en fantasy liggen echter vrij dicht bij elkaar, dus daar zou ik naar toe snellen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

 • 8 april, 2015 om 23:06
  Mirjam zegt:

  … Wat als… Nou dan mag ik wel regelen dat ze daarna ook allemaal thuisbezorgd worden. Ik ben een ster in snel shoppen, maar aan sjouwen heb ik echt een bloedhekel!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mirjam Beantwoorden

Reageer op: Wat als… je 1 minuut gratis mag boekshoppen?!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten