28 maart 2015

Wat als… je 1 minuut gratis mag boekshoppen?!

hoekje boekhandelIk ben dol op “Wat als…” vragen! Toen ik laatst een prijsvraag voorbij zag komen waar je 1 minuut gratis boodschappen doen kon winnen, dacht ik bij mezelf: ‘Wat als dit nou eens niet in een supermarkt maar in een boekhandel zou zijn?’

Waarschijnlijk zou ik zelf eerst tien seconden twijfelen of ik links of rechts zou gaan. Thrillers of romans? Of zou ik gaan voor de prijzige reisboeken vol met mooie foto’s? Pak je alles wat je tegenkomt, of probeer je in die ene minuut toch nog selectief te zoeken? Vragen en nog eens vragen 😉

Heel wat jaren geleden, was er een televisieprogramma waar je een jaar gratis shoppen kon winnen. Dat was het maximale, maar meestal wonnen de kandidaten zo rond de 20 a 30 seconden gratis boodschappen doen. Dit was het programma Superscore, wat zich afspeelde in een XL supermarkt met Chiel van Praag als presentator. Het mooist was natuurlijk het laatst, als de man of vrouw klaarstond met een karretje om vol te laden en langs de rekken te racen. Mannen ging vaak op bier af. Vrouwen vaak op de wasmiddelen, of de diepvriesproducten.

Om terug te komen op de vraag: wat als dit nou in een boekhandel zou zijn? Fantaseren over zoiets is heerlijk, dus dat gaan we vandaag ook doen op mijn blog. Bedenk dat je bij de deur staat van je favoriete winkel. Er zijn geen andere bezoekers die in de weg kunnen lopen. 1 minuut lang is de boekhandel van jou… Wat is jouw tactiek? Welke boeken gaan mee naar huis?

11 reacties

 • 28 maart, 2015 om 19:47
  Annelies zegt:

  Wat een droom! Ik zou alle historische romans en non-fictie in mijn kar gooien, zonder al te veel selectie, denk ik.


  Annelies
  Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 20:18
  Leeswammes zegt:

  Tjonge! Bij mijn boekhandel loop je meteen op de nieuwste boeken af, een stuk of tien op een tafeltje. Dus die gaan gelijk in het mandje. Dan links de hoek om naar de Engelse boeken. Daar staan de nieuwste ook al met hun gezicht naar je toe, dus daar pak ik er ook gauw een aantal van mee. Daar tegenover is de tafel met nieuwe Nederlandstalige boeken. Hop hop hop, pakken maar. Pak ik er per ongeluk twee dezelfde in mijn haast, dan verloot ik die wel weer op mijn blog. Volgens mij ga ik er wel een stuk of 20-25 scoren in die minuut. Joepie!


  Leeswammes
  Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 20:25
  Jantine zegt:

  Ik zou ongeveer dezelfde weg kiezen als Leeswammes: via de nieuwste boeken die toch vooraan liggen naar de Engelse boeken. Liefst zou ik dan in een winkel lopen waar ze van de klassiekers van die mooie uitgaven hebben, die ik er dus echt wel tussenuit haal he … Mocht het nog lukken, dan zou ik wat gedichtenbundels erbij stoppen.


  Jantine
  Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 21:11
  Miranda zegt:

  Wat een zalige fantasie 😉 in mijn favo boekhandel staan een paar tafels met interessante en nieuwe uitgaven, die zou ik eerst afgaan. Dan bij de kast met engelse boeken en spanning nog wat random boeken uit het vak trekken. En als er tijd over is misschien nog wat mooie notitieboeken meenemen.


  Miranda
  Beantwoorden

 • 28 maart, 2015 om 21:37
  Marlieke zegt:

  Dit lijkt me echt vreselijk :P. Ik zou volgens mij zo hyperactief en panisch worden dat ik niet meer weet wat ik moet pakken en dan van de 20 boeken die ik weet te vinden er maar 2 daadwerkelijk boeiend vinden :P. Geef mij dan maar een gelimiteerd bedrag waarvoor ik rustig boeken uit mag kiezen. Ook prima als het dan wat minder boeken zijn :P. Minder gestress op die manier :P.


  Marlieke
  Beantwoorden

 • 29 maart, 2015 om 09:11
  Lilian zegt:

  Hemels! Ik zou meteen naar achteren rennen en de YA-kast plunderen. Gelukkig staan de romans naast de YA, zodat ik die ook nog even kan meepakken 😉


  Lilian
  Beantwoorden

 • 29 maart, 2015 om 10:19
  Ellis zegt:

  Ik zou ook keihard beginnen bij de YA. Dan pik ik nog snel wat prentenboeken mee en hopelijk trek ik nog wat romans uit de kast. Yay. Wat een droombeeld.


 • 31 maart, 2015 om 10:26
  zwartraafje zegt:

  Dit soort vragen stel ik mezelf soms ook. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het mezelf wel makkelijker had gemaakt door mezelf af te vragen welke boeken ik zou selecteren wanneer ik een blanco boeken-waardebon zou krijgen. 🙂 Toch net iets meer tijd om boeken uit te kiezen. Op jouw manier zou het denk ik wel in mijn voordeel spelen dat ik de inrichting van de plaatselijke boekenwinkel zo’n beetje van buiten ken. De YA ligt jammer genoeg helemaal achteraan, dus op mijn tempo kan ik die boeken vergeten. Kookboeken, romans en fantasy liggen echter vrij dicht bij elkaar, dus daar zou ik naar toe snellen.


  zwartraafje
  Beantwoorden

 • 8 april, 2015 om 23:06
  Mirjam zegt:

  … Wat als… Nou dan mag ik wel regelen dat ze daarna ook allemaal thuisbezorgd worden. Ik ben een ster in snel shoppen, maar aan sjouwen heb ik echt een bloedhekel!


  Mirjam
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: