Wat ik zoal gebruik voor het bloggen

wat ik gebruik tijdens het bloggenIn de afgelopen jaren heb ik verschillende apps, programma’s en apparaten gebruikt voor het bloggen. Sommige gebruik ik nog steeds en andere heb ik vervangen. Vandaag een rondje langs alles wat ik gebruik voor het (boek)bloggen.

Hoewel ik veel digitale programma’s gebruik, kan ik niet zonder mijn fysieke Flow agenda. Daarnaast gebruik ik mijn Reading Journal ook trouw voor allerlei lijstjes en planningen. Ik heb zelf met washitape een aantal lijsten aangepast. Zo heb ik van de “uitleen pagina’s” een recensie-boeken-planner gemaakt.

Go with the flow…
In mijn Flow agenda schrijf ik alles op wat ik moet onthouden voor die week en welke afspraken ik heb komende weken/maanden. Het fijne vind ik vooral het grote notitieblad aan de linkerkant. Daar kladder ik werkelijk van alles op. Van telefoonnummers tot wat ik nodig heb van de drogisterij. Aan het eind van het jaar is zo’n agenda dan ook echt een herinneringsboek geworden. Ik hou er bijvoorbeeld ook “happy-moments” in bij en films die ik kijk in de bios of op Netflix. In principe gebruik ik mijn Flow agenda vooral voor privézaken en niet specifiek voor bloggen. Dat doe ik voornamelijk in mijn Reading Journal.

Evernote
Momenteel gebruik ik dagelijks Evernote. Het is een fijn programma, dat werkt met inlog, zodat je werkelijk overal ter wereld altijd kunt inloggen en bij je notities kunt komen. Ik vind het prettig dat het een afgesloten programma is. Mocht iemand op mijn laptop zitten, kan diegene dus niet bij mijn notities komen. Mijn Evernote is heel chaotisch. Er staan “ruwe blogposten” in, die half om half geschreven zijn. Er staan gedachtes en meningen in over de boeken die ik lees. Wat een ander in een notitieboekje schrijft, tik ik graag in bij Evernote. Meer weten over Evernote? Klik hier…

Wunderlist
Ja, ik heb Wunderlist nog steeds 🙂 En ik heb zelfs de pro-versie! Wunderlist heb ik op al mijn apparaten. Ik maak lijstjes van boeken die ik ooit nog wil lezen, blogposten die ik nog af moet schrijven en vooral de boeken die op korte termijn gelezen moeten worden. Alles wat ik op dezelfde dag nog moet doen, voer ik meteen ’s morgens in op mijn telefoon in de app. ’s Avonds vink het allemaal weer af. Wunderlist gebruik ik voor to-do-lijstjes die gelinkt zijn aan lezen, bloggen en privézaken en het zorgt er vooral voor dat ik kleine dingetjes niet vergeet. Meer weten over Wunderlist? Klik hier…

Mijn Kobo Aura H20
Mijn favoriet! Dit is mijn huidige e-reader en hier heb ik al heel wat uren op gelezen. Mijn Aura reist overal mee naartoe. Ik lees heel veel digitaal en ik heb al verscheidene e-readers gehad, maar deze Aura is toch wel mijn favoriete e-reader tot nu toe. Ik neem deze reader zelfs mee in bad, dat mag gewoon, want hij is waterdicht! Erg prettig bij deze e-reader is dat de batterij heel erg lang meegaat.

Moon+ Reader Pro app
Als ik een recensie-exemplaar krijg, is dat soms een PDF bestand. Deze bestanden lees ik het liefst op de tablet met de Moon+ Reader app. Dat is een app om op een prettige manier ebooks te lezen op je Android apparaat. Maar hij geeft vooral erg goed PDF bestanden weer! Dat is een verademing, want PDF bestanden op de e-reader lezen gaat niet altijd even makkelijk.

Omdat deze app redelijk vaak in de aanbieding is, besloot ik meteen de Pro versie te nemen. Het voordeel daarvan is dat er geen irritante advertenties voorbijkomen. Er zitten ook redelijk wat toeters en bellen op (vooral op de Pro versie) maar ik zelf gebruik deze app alleen voor het lezen van PDF bestanden. Mocht je geïnteresseerd zijn in Moon+ Reader Pro voor Android, klik dan hier


9 reacties

 • 14 februari, 2017 om 07:21
  Lalagè zegt:

  Goed georganiseerd!
  Ik houd het zelf bij de goede oude Excel, daar kan ik lekker in schuiven met blogposts en al mijn te lezen boeken in bijhouden 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 14 februari, 2017 om 16:59
   Leesdame zegt:

   Vroeger heb ik veel Excel gebruikt, maar op de een of andere manier trekt het mij niet meer zo aan. Dan maak ik liever kolommen in Word. Maar ook dat doe ik zelden. In Evernote kan ik trouwens ook kolommen maken.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 14 februari, 2017 om 16:20
  Joanydvv zegt:

  Evernote en ik kunnen het ook heel goed vinden samen ^^ Echt leuk om te lezen dit.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joanydvv Beantwoorden

  • 14 februari, 2017 om 16:58
   Leesdame zegt:

   Dank je wel 🙂
   En ja, Evernote begrijpt mijn chaotische karakter tenminste 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 februari, 2017 om 15:23
  Annemieke zegt:

  Van evernote had ik wel al eens gehoord maar van wunderlist nog niet. Daar zal ik eens naar gaan kijken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annemieke Beantwoorden

  • 16 februari, 2017 om 22:10
   Leesdame zegt:

   Wunderlist is erg handig (en leuk :)) voor lijstjes en synchroniseert heel gemakkelijk tussen je telefoon en je laptop/tablet etc.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 15 februari, 2017 om 19:34
  iliveformydreams.com zegt:

  Wat leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt voor je blog! Ik heb er ooit ook eens een artikel over geschreven.

  Ikhartje(1) deze reactie

  iliveformydreams.com Beantwoorden

  • 16 februari, 2017 om 22:11
   Leesdame zegt:

   Het is vooral leuk om te zien hoe dat kan verschillen met een paar jaar geleden hé 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 19 februari, 2017 om 14:41
  zwartraafje zegt:

  Zelf gebruik ik een gewone agenda in combinatie met een notitieboekje voor blogideetjes én een spreadsheet waarin ik zowel mijn planning als archief en ideetjes/concepten bewaar.

  Ikhartje(0) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

Reageer op: Wat ik zoal gebruik voor het bloggen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten