Wat lees ik momenteel

Het smelt coverHoi allemaal… Even een “leesdagboekstukje”, want ik las deze week drie (!) boeken tegelijkertijd, maar het bleef ondertussen wel een beetje stil hier. Jammer, want ik geniet ontzettend van het lezen deze week, aangezien ik twee juweeltjes mag lezen! Tijd om jullie bij te praten dus 🙂

Allereerst lees ik ‘Weerstand’, een rauw, maar fijngevoelig vervolg op ‘Weerloos’ van José Fernanda. Nanny is nog steeds niet gelukkig en wil graag haar eigen huisje, met haar eigen kinderen. Helaas werkt iedereen en alles haar tegen.

Haar eerste boek liep helemaal niet goed af, ik heb toen heel lang gehoopt op een vervolg en dat heb ik nu in handen dankzij uitgeverij De kring. Ik vind het verhaal erg rauw, maar wel heel fijngevoelig geschreven. José Fernanda heeft niet alleen een talent voor kunst, maar ook zeker voor schrijven. Ik moet nog een klein stukje en dit weekend komt mijn leeservaring online en dan vertel ik veel meer over dit waargebeurde verhaal.

Daarnaast ben ik ook begonnen in ‘Het smelt’ van Lize Spit. En dit boek is “supercalifragilisticexpialidocious” zoals ik al op Goodreads schreef. Elke pagina is genieten! Lize Spit schrijft zo bizar cool… Het is een flink boek, bijna 500 pagina’s, maar geen enkele pagina teveel! Het boek leest niet heel snel, maar dat wil ik ook niet.

Het gaat over Eva, zij woonde in het Vlaamse Bovenmeer en heeft daar heel wat meegemaakt. Jaren later gaat ze terug naar haar geboorteplaats, met een blok ijs naast zich in de auto. Ze kijkt terug op de zomer van 2002 en haalt losse herinneringen op aan haar jeugd. Beetje bij beetje onthuld Lize Spit het geheim rond Eva en de ijsblok en met mooie zinnen wordt de jeugd van Eva blootgelegd. Grimmig, rauw, grenzeloos bijna… Ik moet nog een heel stuk (gelukkig) en daarna ga ik hier los op mijn blog. Heel soms zeg ik tegen mezelf dat ik Lize Spit misschien nog wel iets beter vind dan Hanna Bervoets en dat zegt heel wat…

Daarnaast wees Elsbeth Witt mij in een lieve reactie op een kort, maar superleuk vervolgverhaal van de Barista meiden wat gratis te vinden is op internet. Natuurlijk moest ik dat ook lezen! Het was een leuk kerstverhaal, wat ik in een kwartier al uit had. Niet echt in de juiste tijd van het jaar, maar wel leuk om nog iets over Laura, Iris, Sophie en Nadia te lezen.

Een drukke leesweek dus! Al vind ik nog steeds dat ik best wat meer kan lezen 😉

 


4 reacties

 • 27 februari, 2016 om 08:32
  Lalagè zegt:

  Soms heb je er een dikkerd tussen zitten en kan je wat minder vaak bloggen, dat geeft niets! Het leesplezier staat voorop. Ik kijk wel uit naar je bespreking van ‘Het smelt’.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 27 februari, 2016 om 16:11
   Leesdame zegt:

   Ik hoop het boek dit weekend uit te lezen en dan begin komende week de leeservaring te plaatsen. Als alles meezit natuurlijk 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 28 februari, 2016 om 11:11
  Marcia zegt:

  Ik ben echt super benieuwd naar Het Smelt; lees overal alleen maar lovende reacties!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marcia Beantwoorden

Reageer op: Wat lees ik momenteel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten