6 april 2012

Wat leuke dingen over De Hongerspelen

the hunger games coverIk ben echt fan van De Hongerspelen-trilogie en dat wisten jullie natuurlijk al… 😉 Vandaag een leuk blogje over The Hunger Games…

De film scoort heel hoog! Hij staat al in een aantal lijsten als een van de meest bezochte films deze week. En er is natuurlijk ook een soundtrack verkrijgbaar van de film. En ik had geluk: er was er nog eentje van op voorraad bij de muziekwinkel. Op de cd staat het nummer wat gespeeld wordt tijdens de end credits van de film. Abraham’s Daughter heet dat nummer. Maar de rest van de cd bestaat uit nummers die niet afkomstig zijn uit de film!

Tja… dat viel op mijn neus. Maar het zijn nummers die geïnspireerd zijn op De Hongerspelen en op District 12. Op zich is het leuk om te luisteren, maar ja, ik wilde eigenlijk de filmmuziek horen. En ik heb wel gezocht op internet en er moet een soundtrack bestaan met inderdaad die filmmuziek (voorbereidingen voor de Spelen, het slaapliedje wat Katniss zingt, Rue’s whistle song, etc.) Ik luister op Youtube deze muziek al, maar ik hoop dat ik toch vroeg of laat die betreffende soundtrack nog in handen krijg.

Net zoals bij de Twilight-serie heeft The Hunger Games ook een speciaal boek over de film. Het heet The Hunger Games van Kate Egan. En in dat boek vind je achtergrondinformatie over de film, heel veel foto’s en interviews met de acteurs. Echt leuk om te hebben als fan.

Het is ook heel leuk om eens rond te neuzen op The Hunger Games, Nederlandse fansite daar vind je ook allerlei informatie over de boeken, de films, de schrijfster etc. De doelgroep van de site is toch wel young adult heb ik het idee. Maar dat is niet erg. Je kan er bijvoorbeeld ook het eerste hoofdstuk lezen van deel 1 om een idee te krijgen van de sfeer en de stijl van het boek.

Verder wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen! Ik neem zelf ook even een korte break en dan kom ik als het goed is maandag terug met een leeservaring van In het hart van Kate Morgenroth. Dat boek lees ik dit weekend lekker uit. Ben ondertussen ook bezig in Ik huur een man van Conny Regard. Dus daar komt ook nog een leeservaring van binnenkort.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: