Weblezen.nl, een soort "paskamer" voor boeken.

een paskamer voor boekenVandaag tijdens het surfen op internet kwam ik weer wat leuks tegen: weblezen.nl een site waar je de eerste pagina’s/hoofdstukken van een boek kunt lezen.

Kleding en schoenen kunnen we eerst even passen voordat we tot aankoop overgaan. Met boeken kan dat eigenlijk niet. Nou ja, je kan in de winkel wel even door een boek bladeren, maar echt even kijken of het wat is lukt niet vaak. Een verkoopster die je in de gaten houdt, kinderen die rumoerig door de winkel banjeren, een por in je rug omdat iemand per ongeluk tegen je aanloopt.

Nee, dat werkt niet. Op Weblezen.nl kun je rustig thuis achter je laptop een boek “passen”… Oftewel: kijken of een boek bij je past. Op deze site staan zo’n 1000 (bekende) titels uit allerlei genres. Je kan op het betreffende boek klikken en dan de eerste pagina’s/hoofdstukken lezen. Er zijn titels waarvan je vrij veel mag lezen. Maar er staan ook titels waar je maar een paar pagina’s te zien krijgt. Bij voldoende interesse kan je ook doorklikken naar een webshop om het boek te bestellen.


3 reacties

 • 25 juni, 2012 om 18:20
  Riet zegt:

  Het lijkt wel of er steeds meer leuke “lees sites” bij komen. Het nadeel is dat dit nogal wat tijd kost.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Riet Beantwoorden

 • 25 juni, 2012 om 19:19
  Sandra3619 zegt:

  Zo simpel, zo handig! Meestal weet ik na een bladzijde of 5-10 wel of een boek mij aanspreekt of niet, handig deze website!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 26 juni, 2012 om 06:34
  Lisa zegt:

  Super handig deze tip leesdame, ga zo eens even een kijkje nemen!! En wat een uitvinding.. Op deze manier lees je dus ook daadwerkelijk boeken die je aanspreken. Ik heb namelijk al heel snel in de gaten of een boek me wel of niet zal aanspreken. Dus op deze manier vind ik voor mezelf natuurlijk de juiste boeken!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lisa Beantwoorden

Reageer op: Weblezen.nl, een soort "paskamer" voor boeken.

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten