14 februari 2015

Weekend van liefde, mijn leesmarathon

hartjesHet was zo rustig hier, maar tegelijkertijd was ik zo druk met mijn blog en met lezen. Want… ik had namelijk een marathon gepland. Yep, een leesmarathon voor dit weekend, met als thema: liefde 🙂 en ik heb ondertussen al heel wat uurtjes gelezen.

Ik besloot dat ik van vrijdagnacht tot zondagnacht probeer zoveel mogelijk te lezen. Ik heb ingezet op vier boeken, met als thema liefde. Ik heb al een jeugdboek gelezen over een eerste verkering, een novelle over de liefde en nu heb ik er nog twee te gaan. Het thema is lekker breed en natuurlijk heel gepast vanwege Valentijnsdag.

Bewust heb ik er niets van gezegd, want ik wou dit in de eerste plaats lekker voor mezelf doen. Eerst heb ik lekker uren gezocht op Goodreads in mijn collectie. Vaak denken mensen bij boeken over liefde al snel aan liefdesromannetjes, maar het thema liefde is in elk genre wel terug te vinden. Ik koos er ook voor om makkelijk behapbare boeken te lezen. Zo lees ik dus ook een zeer korte novelle, wel zo handig  op dag waar carnaval en aanloop centraal staat.

Het bevalt me heel goed en ik had me voorgenomen als ik op de helft zit en het gaat goed, dat ik het dan hier zou delen. Bij deze dus. Het bevalt me trouwens zo goed dat ik vaker dit soort weekend-marathons rondom een thema wil houden. Om heel eerlijk te zeggen, werkt het juist heel prettig omdat er geen druk bij komt kijken. Bij gezamenlijke marathons is dat wel een beetje zo. Uiteraard ga ik de gelezen boeken komende week bespreken op mijn blog. Mijn Goodreads-challenge is trouwens weer bijna op peil dankzij deze marathon.

Ik kan het wel aanraden eigenlijk… een leesmarathon voor jezelf houden 🙂

 

 

 

 

6 reacties

 • 14 februari, 2015 om 22:47
  Leeswammes zegt:

  Leuk zeg! Nog veel plezier. Ik ben benieuwd wat je allemaal leest. Maar dat horen we nog wel, toch? Go go go! Lees lekker door.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leeswammes
  Beantwoorden

 • 15 februari, 2015 om 07:37
  Mieke zegt:

  Leuk idee…ik wens je heel veel leesplezier! Het boek wat hier boven staat “Liefde of Leugens” vond ik echt een fantastisch boek! Ben zelf nu ook een roman aan het lezen…(Thuisgekomen)

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke
  Beantwoorden

  • 15 februari, 2015 om 18:37
   Leesdame zegt:

   Liefde of leugens heb ik heel lang geleden gelezen. Als je op de kaft klikt, kom je bij deze leeservaring 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame
   Beantwoorden

 • 15 februari, 2015 om 08:53
  Lalagè zegt:

  Lekker bezig. Ik doe stiekem een beetje met je mee met ‘Muze’ van Esma LInnemann (zij werd verliefd op een knappe gitarist) en als die uit is ‘Verslingerd’ van Lisette Jonkman.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lalagè
  Beantwoorden

  • 15 februari, 2015 om 18:38
   Leesdame zegt:

   Leuk 🙂 Verslingerd heb ik hier ook nog ongelezen op de stapel liggen. Maar ja, die komt nog wel een keer aan de beurt 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: