28 februari 2012

Weer 5 leuke vragen, inclusief antwoorden

vragenIk krijg via de e-mail en Twitter vaak leuke vragen over mijn blog of over mezelf. Om de zoveel tijd zoek ik de leukste bij elkaar en publiceer ik deze vragen in een blogpost, inclusief mijn antwoorden natuurlijk.

Je zegt wel eens op Twitter: tussendoor-thriller, maar wat is dat dan?
Een tussendoor-thriller is vaak een boek wat ik in één a twee dagen uitlees. Vaak is zo’n thriller lekker en makkelijk leesbaar, ietwat oppervlakkig, redelijk voorspelbaar maar vooral lekker voor tussendoor. Tussen twee moeilijke boeken bijvoorbeeld. Het helpt ook bij leesdips.

Jij schrijft alsof je rechtstreeks tegen mij praat, hoe doe je dat?
Wat lief, dank je wel! Tja, hoe ik dat? Ik blog zoals ik praat denk ik. Ik vertel over een boek op mijn blog, zoals ik het ook op straat aan iemand zou vertellen.

Zou je zelf willen schrijven en wat zou je dan willen schrijven?
Ik schrijf af en toe verhalen voor een site. Maar als ik mij zou wagen aan een boek, dan zal het waarschijnlijk fantasy worden.

Het valt me op dat je eigenlijk nooit iets schrijft over informatieve boeken zoals esoterie/reizen/geschiedenis. Hou je daar niet van?
Ik vind het wel degelijk interessant en heb genoeg informatieve boeken in huis, maar ik kom er niet aan toe om ze te lezen. Dus ja, bloggen doe ik er dan ook niet snel over.

Ik wil ook bloggen, maar hoe krijg ik lezers?
Die vraag kom ik overal tegen en mij is deze vraag ook al vaak gesteld. In het begin (lees 2jr geleden op Lezerijke) had ik hooguit 10 bezoekers per maand. Nu heb ik al bijna 1000 bezoekers per maand en dat is eigenlijk nog niet eens zoveel. Social media is het antwoord op deze vraag: Twitter bijvoorbeeld, of laat je link op sites achter. En assertief durven zijn! Benader mensen, sta achter je eigen blog én bovenal: zorg ervoor dat mensen terug willen komen naar je blog. Dat krijg je alleen voor elkaar als er ook regelmatig iets nieuws te lezen valt. Bedenk ook dat hoe meer lezers je krijgt, hoe meer tijd je ook moet gaan besteden aan je blog. Toen ik nog 10 lezers per maand kreeg, toen had ik vaak zoiets van: ‘ik blog lekker deze maand niet, er komt toch niemand.’ Maar nu kan ik het niet meer maken om weken niet te bloggen. De druk wordt namelijk wel groter als je veel bezoekers krijgt.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: