Weer 5 leuke vragen, inclusief antwoorden

vragenIk krijg via de e-mail en Twitter vaak leuke vragen over mijn blog of over mezelf. Om de zoveel tijd zoek ik de leukste bij elkaar en publiceer ik deze vragen in een blogpost, inclusief mijn antwoorden natuurlijk.

Je zegt wel eens op Twitter: tussendoor-thriller, maar wat is dat dan?
Een tussendoor-thriller is vaak een boek wat ik in één a twee dagen uitlees. Vaak is zo’n thriller lekker en makkelijk leesbaar, ietwat oppervlakkig, redelijk voorspelbaar maar vooral lekker voor tussendoor. Tussen twee moeilijke boeken bijvoorbeeld. Het helpt ook bij leesdips.

Jij schrijft alsof je rechtstreeks tegen mij praat, hoe doe je dat?
Wat lief, dank je wel! Tja, hoe ik dat? Ik blog zoals ik praat denk ik. Ik vertel over een boek op mijn blog, zoals ik het ook op straat aan iemand zou vertellen.

Zou je zelf willen schrijven en wat zou je dan willen schrijven?
Ik schrijf af en toe verhalen voor een site. Maar als ik mij zou wagen aan een boek, dan zal het waarschijnlijk fantasy worden.

Het valt me op dat je eigenlijk nooit iets schrijft over informatieve boeken zoals esoterie/reizen/geschiedenis. Hou je daar niet van?
Ik vind het wel degelijk interessant en heb genoeg informatieve boeken in huis, maar ik kom er niet aan toe om ze te lezen. Dus ja, bloggen doe ik er dan ook niet snel over.

Ik wil ook bloggen, maar hoe krijg ik lezers?
Die vraag kom ik overal tegen en mij is deze vraag ook al vaak gesteld. In het begin (lees 2jr geleden op Lezerijke) had ik hooguit 10 bezoekers per maand. Nu heb ik al bijna 1000 bezoekers per maand en dat is eigenlijk nog niet eens zoveel. Social media is het antwoord op deze vraag: Twitter bijvoorbeeld, of laat je link op sites achter. En assertief durven zijn! Benader mensen, sta achter je eigen blog én bovenal: zorg ervoor dat mensen terug willen komen naar je blog. Dat krijg je alleen voor elkaar als er ook regelmatig iets nieuws te lezen valt. Bedenk ook dat hoe meer lezers je krijgt, hoe meer tijd je ook moet gaan besteden aan je blog. Toen ik nog 10 lezers per maand kreeg, toen had ik vaak zoiets van: ‘ik blog lekker deze maand niet, er komt toch niemand.’ Maar nu kan ik het niet meer maken om weken niet te bloggen. De druk wordt namelijk wel groter als je veel bezoekers krijgt.


Reageer op: Weer 5 leuke vragen, inclusief antwoorden

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten