Werkboek voor een structuurjunkie in spe van Cynthia Schultz

Werkboek voor een structuurjunkie in spe coverBlogger Cynthia Schultz is een die-hard planner. Ze heeft al diverse blogposten geschreven over goed plannen en nu is er dus ook een boek uitgekomen over plannen. Het boek staat vol toegankelijke informatie en er zijn werkbladen toegevoegd om zelf aan de slag te gaan met het plannen.

Mijn allereerste indruk van dit boek: ‘Wat is dit boek ontzettend log en groot zeg!’. Denk aan het formaat van een telefoongids. Het weegt ook bijna 1kg. (zo’n 961 gram) en past niet makkelijk in je tas. Nope, dit is een boek voor op tafel of voor op je bureau!

Plannen volgens Cynthia
Cynthia zelf is dol op plannen en dit is ze altijd al geweest. In dit boek leert ze je alles over plannen, het maken van lijstjes en hoe je orde op zaken stelt in je mailbox. Niet alles is nieuw, ik heb namelijk bij veel teksten het gevoel dat ik het allemaal al eens eerder heb gelezen en gehoord. Dat zou best kunnen, want Cynthia blogt graag over dit onderwerp en er zijn ook al diverse video’s hierover gemaakt. Dus ja, het zal vast wel eens voorbijgekomen zijn. Nu zit het dus allemaal bij elkaar in één boek.

Doelen en plannen
Cynthia heeft duidelijk inspiratie gehaald uit de ‘Passion Planner’. Zo werkt ze ook met doelen, op ongeveer dezelfde manier. De weekplanner heeft ook grote overeenkomsten met die van de Passion Planner. Naast de werkbladen voor de weekplanners, zijn er ook werkbladen voor het opstellen van diverse lijstjes. Ook zijn er vragenformulieren waarin je terugblikt op een week/periode.

Het plannen van een weekoverzicht wordt stap voor stap uitgelegd. Je gaat eerst je huidige dag inplannen, dan een dag met een planning die voor jou ideaal zou zijn. Met die wetenschap ga je vervolgens voorzichtig een nieuwe week inplannen en dan probeer je ook die planning te volgen. Zo loodst Cynthia je door het planproces heen, met als bedoeling dat je straks heel strak en overzichtelijk kunt plannen én uiteindelijk je doelen/dromen gaat bereiken.

En is het wat?
Er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die hier al een tijdje naar op zoek waren en dolblij zijn met dit werkboek. Persoonlijk vraag ik mij af wat dit eigenlijk toevoegt, want vrijwel alle info heb ik al eens voorbij zien komen. Je kunt er ook niet een heel jaar mee aan de gang, want er zitten maar 20 weekplanner-overzichten in.

Voor de prijs (€ 24.99) en wat betreft de omvang van dit boek had ik eerlijk gezegd veel meer weekplanner-overzichten verwacht. Ergens denk ik dat als dit boek goed aanslaat tegen het nieuwe schooljaar een losse weekplanner komt a ka de ‘Passion Planner’ maar dan in het Nederlands. Maar goed, dat is speculeren van mijn kant… Overigens heb ik wel begrepen dat er losse printables straks terug te vinden zijn op de site van Cynthia zelf.

Een supergroot boek met duidelijke uitleg, dat zeker! Maar of het een ultieme toevoeging aan je boekenkast is? Mwah, voor die prijs zou ik zeggen: koop een losse (goedkopere) weekplanner en bekijk gewoon een paar van de video’s die Cynthia gemaakt heeft over plannen. Want persoonlijk kan ik nog geen drie nieuwe dingen opnoemen die ik heb geleerd van dit boek.


Reageer op: Werkboek voor een structuurjunkie in spe van Cynthia Schultz

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten