Wij lezen Oorlog en vrede

oorlog en vrede coverNa lang twijfelen besloot ik aan te sluiten bij Ali en Sue om samen ‘Oorlog en vrede’ te lezen van Tolstoj. Letterlijk en figuurlijk een enorme uitdaging, want het boek -de digitale versie- telt 1272 pagina’s.

Ik koos voor de vertaling van Peter Zeeman en Dieuwke Papma. Deze (digitale) versie staat ook in Kobo Plus. Gelukkig hoeft dit boek niet in één week uit te zijn. Ik heb er ruim de tijd voor en ik ben ook erg flexibel wat betreft mijn planning. Ik lees elke dag een kwartier tot half uur in Tolstoj. Tot nu toe (pagina 70) valt het mee en leest het boek prettig. Maar wie weet wat er nog komt…

Leesproject
We lezen dit boek dus samen en praten er op social media over met de hashtag: #wijlezenoorlogenvrede bij onze berichten. Dat je samen leest is fijn, want uit mezelf zou ik nooit dit boek oppakken. De omvang maakte me echter eerst wel een beetje bang. Op de e-reader zie en voel je daar niets van, maar ik zag het fysieke exemplaar laatst in de boekhandel en toen zonk heel even de moed in mijn schoenen.

Om de zoveel tijd bloggen we over onze ervaringen met dit boek:
15 december: deel 1
29 december: deel 2
12 januari: deel 3
26 januari: deel 4 en epilogen

De versie die ik heb…
Ali en Sue lezen de vertaling van Yolanda Bloemen en Marja Wiebes. Dit is een uitgave van uitgeverij Van Oorschot. Ik heb de vertaling van Peter Zeeman en Dieuwke Papma en deze uitgave is van Ambo | Anthos.

De versie die ik heb is opgedeeld in zeven delen, ik vond dat eerst een beetje lastig, maar ik heb besloten om op 15 december over mijn ervaring van de eerste 25% van het boek te bloggen. Ik hoop gaandeweg uit te vinden waar Ali en Sue zitten en waar dit terugkomt in mijn vertaling en dan hoop ik bij de andere drie datums op een gelijk punt te zitten in het boek.

Een lange rit
Het lezen van ‘Oorlog en vrede’ gaat een lange rit worden. Ik lees steeds hele kleine stukjes en uiteindelijk zal ik vanzelf wel op die laatste pagina komen. Omdat ik elke dag maar een klein stukje lees, hou ik nog genoeg tijd over voor mijn andere boeken. Ik zit dus niet volledig vastgeklonken aan dit boek.

Wie doen er mee?
Sue van Boekenz.nl (klik)
Ali van Alimolenaar.nl (klik)

Nieuwsgierig en zin in een uitdaging? Sluit je aan 🙂 Of klets mee met de hashtag #wijlezenoorlogenvrede op social media.


2 reacties

 • 18 november, 2018 om 09:18
  Lalagè zegt:

  Dapper hoor! Ik houd het na Anna Karenina even voor gezien met Tolstoi, maar ben wel erg benieuwd naar jullie leeservaringen 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

 • 21 november, 2018 om 12:19
  Geertrude zegt:

  Ik heb het op twitter en op blogs voorbij zien komen, maar twijfel nog. Ik heb het boek inmiddels wel op mijn Kobo staan en was er aan begonnen, maar ik was er eigenlijk al klaar mee na de introductie van de schrijver zelf met zijn arrogante ideeën over aristocratie en gewone mensen. Maar ja, dat zet wel het tijdsbeeld en de achtergrond duidelijk neer… Misschien binnenkort nog eens verder lezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Geertrude Beantwoorden

Reageer op: Wij lezen Oorlog en vrede

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten