Wonderlijke Wunderlist

wunderlist Ik ben erg enthousiast over Wunderlist! Het werkt namelijk erg prettig en bracht wat structuur in mijn chaos. Ik laat jullie vandaag koekeloeren in mijn Wunderlist en ik vertel waar ik het voor gebruik.

In de eerste plaats ben ik het voor mijn blog gaan gebruiken. Voorheen gebruikte ik Evernote, maar dat was zo onoverzichtelijk dat  na een paar weken geen interesse meer had. Ik zocht juist overzicht. Ik heb Wunderlist als programma in Windows 8.1 staan, maar je kan ook gewoon inloggen op de site zelf. Daarnaast draait Wunderlist op mijn telefoon.

De synchronisatie is een handig pluspunt. Alles wat ik op mijn laptop invoer, kan ik gelijk ook op mijn telefoon terugvinden. En wat ik daar afvink, staat ’s avonds ook niet meer op mijn laptop. Het afvinken is trouwens erg leuk, je hoort een ping-geluid als je alle afgewerkte taken een vinkje geeft.

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan wel een lijstje aanmaken. Ik heb een lijstje met recensie-boeken en de datum wanneer ik ze gelezen wil hebben. Breekt die datum aan? Dan verschijnt deze taak ook automatisch in mijn ‘week-lijst’. Zo ben ik niet te vroeg en ook niet te laat met leeservaringen publiceren waar een deadline aan vast zit. Is er een taak bij die vandaag echt af moet? Dan verschijnt deze taak in de ‘vandaag-lijst’. Daar hoef ik verder niks voor te doen. Ja uiteraard bij het invoeren van de taak de datum opgeven, maar Wunderlist zet het vervolgens zelf in de juiste week en dag lijst.

wunderlist sneakview

Je kan ook zonder datum werken. Zoals een boodschappenlijstje maken. Je kan subtaken toevoegen en (korte) notities achterlaten bij een taak. Het geeft ’s avonds rust om een aantal taken af te vinken. Ook zet ik soms nutteloze taken ertussen, omdat het zo heerlijk voelt om dingen af te maken en af te vinken.

Allerlei to-do-lists kun je dus aanmaken, maar ook een bucketlist en ik heb zelfs een reading challenge erbij staan. Maar ik vind het vooral handig voor die kleine dingetjes die ik wel eens wil vergeten. Het is dan vooral lekker om in één oogopslag te zien wat er deze week echt af moet. Overigens kun je de ‘week-lijst’ en de ‘vandaag-lijst’ zelf inschakelen, maar ook uitzetten. Het ligt er maar net aan waar je Wunderlist voor gaat gebruiken. Voor alleen boodschappenlijstjes en leeslijstjes is een weekschema niet zo van toepassing. Je hebt dus zelf de regie in eigen hand. Een heerlijke no-nonsense app dus 🙂

Wunderlist ook uitproberen? Klik

 

 


9 reacties

 • 29 januari, 2015 om 10:09
  taske1970 zegt:

  bedankt voor de tip, ik ga het even bekijken

  Ikhartje(2) deze reactie

  taske1970 Beantwoorden

 • 29 januari, 2015 om 15:28
  Mathilde (@ikvindlezenleuk) zegt:

  Ik gebruik Wunderlist ook al een tijdje. Het valt mij op dat jij maar zo weinig lijstjes hebt. Ik heb er stapels 😉 Ik heb lijstjes voor recensieboeken, boeken die ongelezen in de kast staan, ongelezen boeken op de e-reader, boeken die me leuk lijken, boeken die ik de komende maand wil lezen, boeken waar ik nog recensies van moet schrijven. Verder heb ik ook nog een lijstje met allerhande huishoudelijke dingen en andere dingen die ik moet doen. Voor mij werkt het goed. Ik vergeet alleen wel eens op mijn Wunderlist te kijken 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde (@ikvindlezenleuk) Beantwoorden

  • 29 januari, 2015 om 18:18
   Leesdame zegt:

   Alle boeklijstjes staan op Goodreads. Normaal gesproken staan er ook lijstjes bij met spulletjes die ik nodig heb van Etos, AH of andere winkels. Met kerst had ik cadeau-lijstjes. Ga ik een weekend weg, dan heb ik een bagagelijstje. Ik heb liever een paar globale lijsten, dan heel veel kleine lijstjes.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 29 januari, 2015 om 19:27
  Jessica zegt:

  Ik gebruik het sinds kort ook dagelijks. Echt ideaal om orde te scheppen in de chaos. En ik zet ook vaak “stomme” taakjes op mijn to do-list, gewoon om het “pling” geluidje te kunnen horen. 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jessica Beantwoorden

  • 2 februari, 2015 om 16:36
   Leesdame zegt:

   Haha, heel herkenbaar! Het voelt gewoon heerlijk dat je ziet dat je ook dingen afmaakt.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 29 januari, 2015 om 20:27
  Beautyjuf zegt:

  Sinds enige tijd gebruik ik ook Wunderlist! Een erg fijne app!

  Ikhartje(2) deze reactie

  Beautyjuf Beantwoorden

 • 2 februari, 2015 om 17:44
  Mirjam zegt:

  Ik heb overal lijstjes… Op papier, in m’n telefoon, in m’n hoofd en ergens daartussen 😉 Ik heb zojuist al de Wunderlist app op m’n iPhone en iPad gezet om het te proberen, nu nog mijn laptop… Niet vergeten, niet vergeten, niet vergeten!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mirjam Beantwoorden

 • 2 februari, 2015 om 20:31
  Het Leeslint zegt:

  Oei, super handig, ik ga hem zeker even testen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Het Leeslint Beantwoorden

Reageer op: Wonderlijke Wunderlist

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten