17 juni 2013

Zelf chips maken (gezond snacken tijdens het lezen)

zelf chips makenZo, na twee jaar boekbloggen ga ik nu verder met een kookblog 🙂

Nee hoor… 😉 Dat is een grapje, haha… Het recept kwam ik laatst al ergens op een blog tegen en het leek me leuk om dit zelf eens te proberen.

En ach, in het kader van “gezond snacken tijdens het lezen” deel ik voor de verandering eens een keer een snackrecept met jullie. Zelfgemaakte chips uit de oven… Je hebt alleen een aardappel en wat zout nodig! Of iets anders wat je qua smaak lekker vindt natuurlijk.

Je hebt nodig:
1 aardappel voor een kleine portie
De oven voorverwarmen op 200 graden.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappel, snij er daarna zo dun mogelijke plakjes van. Dep daarna de aardappelplakjes droog met keukenpapier. Leg de aardappelplakjes op het bakpapier, zonder dat de plakjes elkaar raken. Dat is even puzzelen. Ik gebruik géén olie! Dus je hebt uiteindelijk gewoon chips zonder allerlei toevoegingen.

zelf chips maken

Wat betreft baktijden is dit erg afhankelijk van de dikte van de plakjes, het soort aardappel, en de oven die je hebt. Ik heb voor mezelf 2x 10 minuten aangehouden. Na de eerste helft draai je de plakjes om. (met een vork of tang) Op zich had de tweede ronde iets korter mogen zijn, aangezien mijn chippies aan de rand nogal donker werden. Die waren eigenlijk al aan het verbranden.  Toevallig wel de chipjes die aan de rand van de plaat lagen.

zelf chips maken

Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen, strooi er zout over of iets wat je lekker vindt. Qua smaak is deze zelfgemaakte chips erg geslaagd! Het was lekker. Maar aangezien Leesdame altijd eerlijk is, zal ik dan nu ook eerlijk zijn: nee, ik ga niet elke week alles op zijn kop zetten voor een schaal chips als ik ook gewoon een zak kan opentrekken. Maar zo af en toe is zelf chips maken erg leuk om te doen!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: