Zwaartekracht van Eva Monté

zwaartekracht coverDeze thriller las ik in één dag uit. Een stuk ’s middags, een stuk na het avondeten en voor het slapengaan de rest. Toen was het ver na middernacht, maar ‘Zwaartekracht’ was uit en ik wist hoe het zat.

Emma lijdt aan morbide obesitas en via een advertentie in de krant geeft ze zich op voor een intensief afval-project. Voor de eerste fase reist ze met lotgenoten naar het Griekse eiland Chios. Zes weken geïsoleerd en onder begeleiding van een deskundig team wordt haar levensstijl drastisch aangepakt. De sfeer wordt echter grimmig als één van de deelnemers overlijdt…

Het boek begint met cursieve tekst, een blik in het verleden. Er wordt iemand extreem gepest. Deze persoon probeert de pesters te omzeilen, maar zelfs de leerkrachten lijken tegen te werken. Het pesten gaat erg ver en lang blijft het onduidelijk om welk personage dit gaat. Deze cursieve teksten met flashbacks naar het verleden zijn bepalend voor de ontknoping in het verhaal. De stukken gaan ver en kunnen confronterend zijn voor mensen die zelf vroeger zijn gepest.

Het verhaal in het heden is het hoofdverhaal. Hier volgt Emma een intensief traject op het Griekse eiland Chios om af te vallen. Het behandelteam is meedogenloos en kent geen genade. De regels van de groep zijn ook streng, zo kunnen deelnemers belminuten naar huis verdienen als ze volgens schema afvallen, maar ook belminuten verliezen bij fout gedrag. Het zorgt voor onderling heel wat spanning. Ook kan Emma het niet met alle deelnemers even goed vinden. Roddel en achterklap is dan ook snel aan de orde.

Een van de deelnemers wordt dood gevonden in de hotelkamer. Een natuurlijke dood volgens de artsen. Maar Emma vertrouwt het niet en een paar van haar groepsgenootjes krijgen het ook aardig benauwd van het strenge regime en het vreemde gedrag van bepaalde personages. Niet alleen Emma voelt zich beklemd, maar ook als lezer voelde ik een beklemmende sfeer tijdens het lezen.

De zusjes Nagelkerke hebben hun krachten gebundeld onder pseudoniem Eva Monté en ze kunnen samen erg fijn vertellen! Ze voeren verschillende karakters op die een motief met zich mee kunnen dragen, daardoor zijn er nogal wat verdachten en werd ik als lezer ook voortdurend op het verkeerde been gezet. Verder hebben de gezusters een beeldende schrijfstijl, het zonovergoten Chios wordt gedetailleerd omschreven, waardoor je de omgeving echt voor je ziet.

De ontknoping is mooi gevonden, maar vond ik niet het allersterkste deel van het boek, sterker nog, de finale vond ik wat zwakjes in vergelijking met de enorme spannende aanloop die mij constant triggerde om door te lezen. Al bij al is ‘Zwaartekracht’ een broeierige thriller, die erg fijn wegleest!


Reageer op: Zwaartekracht van Eva Monté

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten