Zwijgrecht van Loes den Hollander

zwijgrecht coverBij thrillers van Loes den Hollander is het altijd gokken of het wel of niet bij mij past. Er zitten een paar hele goede thrillers tussen, maar helaas ook een paar die het ‘net niet’ zijn. ‘Zwijgrecht’ begon op zich veelbelovend…

Amy wordt gek van haar tweelingzus en voelt zich niet meer lekker in haar huwelijk. Ze besluit weg te gaan en gaat een tijdje wonen in het fictieve dorp Molenveld. Daar ontmoet ze Viola Bouvrie en Cathelijne Wolf. Er ontstaat al snel een vriendschap. Maar hoe eerlijk zijn deze drie vrouwen tegen elkaar?

Welkom in Molenveld
Molenveld is een fictief dorpje. Met een paar straten, een park, een buurtsuper en veel ‘ons kent ons’. Iedereen houdt elkaar in de gaten en in de buurtsuper wordt het laatste nieuws besproken. Amy probeert zich te settelen, maar haar drammerige tweelingzus laat haar niet met rust. Het wordt pas echt een puinhoop als de ex van Cathelijne dood wordt aangetroffen. De relaties staan op scherp, het verleden wordt opgerakeld en niemand lijkt oprecht.

Hoewel de setting gemoedelijk lijkt, is het een bron van intriges en leugens. Iedereen lijkt wel een geheim met zich mee te dragen. De verwikkelingen en relaties zijn af en toe flink ingewikkeld, dat wist de auteur ook al, dus heeft ze een lijstje met de personages en de relaties voor in het boek staan. Doordat er zoveel speelt, het perspectief steeds wisselt, is het al snel een brij van verhaallijnen.  Op zich kan dat heel sterk uitgewerkt worden in een thriller, maar bij ‘Zwijgrecht’ wordt het verhaal alleen maar gecompliceerder en lastiger te volgen.

Oubollig
Wat mij ook opvalt is het oubollige laagje over het verhaal. Soms leek het alsof ik een streekroman aan het lezen was in plaats van een thriller. Dat is wel vaker bij thrillers van Loes den Hollander, al zitten er er ook zeker een paar positieve uitzonderingen tussen!

Het oubollige zat bijvoorbeeld ook in de voornamen van de personages. Koos, Hein en Viola. Loes den Hollander kiest hier vaker voor. Misschien wil ze hiermee een herkenbare sfeer oproepen, dat zou ook kunnen natuurlijk. Ik vind alleen dat deze namen niet echt bij de karakters passen.

De korte hoofdstukken en de staccato stijl zorgen ervoor dat het verhaal redelijk gemakkelijk leest, maar veel spanning en tempo zit er niet echt in. Op een gegeven moment heb je het gehad met die intriges in Molenveld en wil je een ontknoping. ‘Zwijgrecht’ is niet een van haar beste thrillers helaas.


Reageer op: Zwijgrecht van Loes den Hollander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten