Leesmarathon

Vandaag en morgen organiseer ik een leesmarathon. Ik doe dit in samenwerking met de Facebook groep “Boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs“.

Twee dagen gaan we lekker veel lezen en wat je leest mag je zelf weten. Ik zelf kies voor feelgood, omdat augustus feelgoodmaand is hier. Maar je mag ook gerust thrillers lezen, of luisterboeken luisteren, of een stapel kinderboeken herlezen. Het gaat om de saamhorigheid en twee dagen lang bewust tijd nemen om een boek op te pakken. Of je e-reader natuurlijk 😉

Lees meer …

Dewey’s Readathon oktober 2017

lezen bij nacht Je hoorde mij er niet echt over, maar afgelopen weekend deed ik weer mee aan Dewey’s readathon. Een 24-uurs leesmarathon is dat. Ik had me al meteen ingeschreven, maar om eerlijk te zijn overviel het mij deze week toch wel toen ik me realiseerde dat het dít weekend was.

Ik koos ervoor om verder te gaan met mijn dikke pil van Stephen King: ‘De noodzaak’. Het is een boeiend verhaal en het heeft iets sinisters, maar het leest zo on-ge-loof-lijk langzaam! Ik zag er dus wel een uitdaging in voor dit weekend! Maar of dat ging lukken…? Tijd voor een terugblik!

Lees meer …


OhMyBookathon 2017

ohmybookathon 2017Lisanne van Oh My Book organiseert dit jaar weer een leesmarathon! De #OhMyBookathon duurt van donderdag 10 augustus tot dinsdag 16 augustus. Ik doe ook mee! Zoveel lezen als je kan is leuk. Wel ga ik mezelf geen druk opleggen, het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Mijn 2 doelen:
– mijn Goodreads-challenge achterstand bijwerken, liefst voorlopen op de teller
– ‘Nazomer’ van Esther Verhoef en ‘Ginevra’ lezen van Simone van der Vlugt

Lees meer …


Dewey’s readathon, the day after (april 2017)

nachtwerkDe halfjaarlijkse readathon is weer tot zijn eind gekomen. Zoals altijd ben ik weer brak, maar dit keer ook trots! Ik heb namelijk -ondanks herrie en externe omstandigheden- twee boeken uitgelezen. Gek genoeg heb ik dit keer ook veel pauzes genomen en heb ik ook gewoon geslapen tussendoor.

Ik heb dit keer mezelf meer geconcentreerd op het lezen dan op de interactie. Ik heb wel tweets en foto’s gedeeld, maar voor mijn gevoel was er dit keer niet zo’n interactieve sfeer dan voorgaande keren. Ik mis de teams en de cheerleaders van vroeger.

Lees meer …


Dewey’s Read-a-thon April 2017

readathon april 2017Today is the day: Dewey’s Readathon, the literary marathon which lasts 24 hours. Read as much as you can! I’m trying my best to read a lot as well. I wish all participants the best of luck and a lot of fun reading!

Van zaterdag 14.00u tot zondag 14.00u lees ik zoveel als ik kan. Naast lezen is er ook gezelligheid met andere deelnemers op social media. Ik ben tijdens deze readathon dan ook actief op Twitter en Instagram!

 

 

Lees meer …


Dagboekkrabbel #8 over een lading nieuwe boeken

lenteEindelijk begon de lente en wat een geluk: ik kon al buiten lezen! Ik ben een buitenlezer pur sang, dus ik kon weer lekker het lezen oppakken. Naast lezen had ik ook veel geluk, ik won namelijk vijf ebooks bij een winactie van Sanoma!

Naast dat ik vijf ebooks won, kocht ik ook nog eens twee ebooks vanwege de Boekenweek. Daarbij kreeg ik ‘Makkelijk leven’ van Herman Koch. Ook viel er nog een recensie-boek in mijn inbox. Dit zet de teller op negen nieuwe boeken op een week tijd. Ach, wat iemand anders heeft met schoenen, heb ik met boeken 😉

Lees meer …


Terugkijken op Dewey’s Readathon (it was awesome!)

readathon 2016Afgelopen weekend was het weer tijd voor de leukste Readathon van allemaal: Dewey’s Readathon. Dit keer deed ik mee als lezer en dit keer was ook iedereen min of meer cheerleader. Simpelweg: help en motiveer elkaar op Twitter! Van alle keren dat ik meedeed, was dit écht de allerleukste keer!

De hele zaterdagmiddag was ik lekker alleen, dus begon ik gelijktijdig met de andere lezers om 14u ’s middags. Zoals ik al eerder schreef begint ieder land gelijk op hetzelfde moment, alleen kent iedere tijdzone andere starttijden.

Lees meer …


Deze zaterdag weer Dewey’s Readathon!

read-a-thonHij is er weer! De leukste leesmarathon die er bestaat: Dewey’s Readathon. Alles draait 24 uur lang om lezen én vooral om te genieten van het lezen. Niet het aantal boeken is belangrijk, maar simpelweg gewoon extra tijd maken om te genieten van het lezen!

De vorige keer was ik cheerleader en dat was leuk, maar voornamelijk chaotisch. Leuk voor één keer, om ook die kant eens te beleven, maar het kostte teveel tijd en het was vrij onoverzichtelijk. Dit keer doe ik dus gewoon mee als lezer. De saamhorigheid met lezers over de gehele wereld is er toch wel.

Lees meer …


Mijn ervaringen met de Readathon

24uurslezenElk half jaar is ‘ie er weer: Dewey’s Readathon. 24 uur lang met elkaar lezen. En met elkaar is dan ook echt met elkaar over de gehele wereld. Ik doe al een aantal jaar mee. Dit keer besloot ik ook mee te doen als cheerleader.

Het cheerleader gebeuren tijdens deze Readathon fascineerde me al een tijdje. Bij het inschrijven geef je een vinkje bij de optie of je een cheerleader wilt gedurende de Readathon. Ik deed dat altijd en in die 24 uur krijg je door de dag heen een paar keer een bezoekje van zo’n cheerleader, die inhoudelijk reageert en motiveert.

Lees meer …


Dewey’s Readathon April 2016! Hi there!

24uurslezen Today is the day: Dewey’s Readathon, the literary marathon which lasts 24 hours. Read as much as you can! I’m trying my best to read a lot as well. I wish all participants the best of luck and a lot of fun reading!

Vandaag is het weer zover: Dewey’s Readathon! 24 uur lezen met lezers over de gehele wereld. Ik heb nu al zin in vannacht 😉 en ik doe dit keer voor het eerst mee als cheerleader, ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Ik wens iedereen heel erg veel (lees)plezier toe!

Lees meer …


Dewey’s readathon

readathon 2016In het weekend van 23 en 24 april is er weer een Dewey’s 24 Readathon. Ik doe al een paar jaar mee en het allerleukste is toch wel het internationale karakter. Met lezers over de gehele wereld samen lezen en daarover kletsen op social media.

En nee, ik heb niet het verkeerde plaatje 😉 Want ik ben dit keer naast lezer, ook cheerleader! Ingedeeld in Team Raven zal ik lezers/bloggers dat weekend gaan motiveren en toejuichen op Twitter. Ik ben altijd heel blij met de cheerleaders tijdens het marathonweekend en het leek me heel leuk om nu ook eens aan die kant te staan.

Lees meer …


Bout of Books 2016

bout of books januari 2016The Bout of Books read-a-thon is organized by Amanda @ On a Book Bender and Kelly @ Reading the Paranormal. It is a week long read-a-thon that begins 12:01am Monday, January 4th and runs through Sunday, January 10th in whatever time zone you are in.

Bout of Books is low-pressure. There are challenges, giveaways, and a grand prize, but all of these are completely optional. For all Bout of Books 15 information and updates, be sure to visit the Bout of Books blog. – From the Bout of Books team

Dit is mijn sign-up post, vandaar in het Engels 😉


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten