Over Leesdame.nl

Hallo lieve lezers! Leuk dat jullie komen kijken op mijn blog en wat meer over mij willen weten. Leesdame.nl is mijn persoonlijke boekenblog. Mijn blog bestaat dit jaar 10 jaar en nog steeds blog ik met veel liefde en plezier over boeken en lezen.

Leesdame

Leesdame over Leesdame.nl

Wie ik ben en hoe het begon
Ik ben Luna, dertiger, ik woon in het zuiden van Nederland en ik ben uiteraard dol op lezen! Lezen is gewoonweg heerlijk, het is verrijkend en ontspannend. Ik lees het liefst digitaal en mijn e-reader reist dan ook altijd met me mee.

Ik begon in 2008 met het schrijven van losse stukjes en korte recensies op diverse boekensites. In 2011 begon ik met Leesdame. Eerst nog via een Blogspot-pagina en vanaf 2013 via een eigen domein. Ik vind het heerlijk om te bloggen over de boeken die ik lees, na al die jaren is mijn blog dus eigenlijk een soort persoonlijk leesdagboek geworden. Naast bloggen ben ik ook graag actief op diverse social media kanalen. Je kan ze vinden hier rechtsboven. Ik verwelkom je graag als volger op deze kanalen! 

Wat ik graag lees
Leesdame wordt alleen door mij bijhouden. Er zijn geen gastbloggers, elk boek wordt alleen door mij gelezen en door mij besproken. De rode draad op mijn blog is dat ik me grotendeels focus op (literaire) romans van Nederlandstalige auteurs. Ik lees en bespreek alles wat in mijn interessegebied ligt en dat gebied is groot! Daarnaast heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid, waardoor ik ook af en toe iets oppak wat buiten mijn comfortzone ligt. 

Hoewel ik dus veel lees, heb ik natuurlijk ook wat speciale interesses. Historische romans die zich afspelen in de zeventiende eeuw bijvoorbeeld. Of romans die zich afspelen op één van onze Waddeneilanden. Literaire romans mogen schuren, graag zelfs! Ik heb daarnaast ook een fascinatie voor boeken met verknipte personages. 

Ik lees mijn boeken het liefst digitaal op mijn Kobo Forma. De boeken die ik lees heb ik zelf gekocht, lees ik bij een abonnementsdienst zoals Kobo Plus, of krijg ik toegestuurd door uitgeverijen. 

Omschrijving van mijn blogstijl
Ik hou van georganiseerde chaos. Structuur past niet zo bij mij. Daarom ben ik ook vrij flexibel wat bloggen betreft. Ik zelf zit daar niet zo mee, want juist hierdoor blijft mijn (blog)leven spontaan en verrassend. Dat houdt mij juist scherp 😉

Mijn recensies kunnen vrij subjectief zijn, daar voel ik me goed bij en ik vind het heerlijk om veel van mijn gevoel in een recensie te kunnen stoppen. Ik kan heel enthousiast zijn over een boek, maar ook heel kritisch. Ook dat hoort erbij. Mijn recensies zijn dus heel persoonlijk. Vandaar dat mijn recensies hier leeservaringen worden genoemd. 

Naast leeservaringen schrijf ik ook graag andere blogposten die boekgerelateerd zijn. Zoals persoonlijke anekdotes en reviews van boekverfilmingen bijvoorbeeld.  

Ik wens je veel leesplezier toe op mijn blog!

Leesdame.nl:

Een sprankelend boekenblog in mijn eigen stijl en nooit voorspelbaar!


Over Leesdame

Wat anderen zeggen over Leesdame en Leesdame.nl

Almost famous, haar in de goede kleur, nagels gelakt, up you go, fantastisch, je bent gewoon écht héél goed Lieve Loen xxx

Claar van Lieshout

You were my first dutch blogger and you said amazing things about my book!!! It was the best review I had last year (probably)! Anyway it got lots of people talking about the book.

Benjamin Constable, auteur van De drie levens van Tomomi Ishikawa

Aantallen bezoekers, aantal reacties, aantal gelezen boeken ….. eigenlijk hier helemaal niet interessant. Wij volgen jouw blog juist om jouw eigen manier van schrijven over jouw leeservaringen en alles wat daarmee samenhangt. Je bent een inspirator voor zowel lezers als bloggers. En dat laat je in deze blogpost ook weer super goed zien.

Dobbinga

Wat ik nou zo leuk vind aan jouw blog is dat je eerlijk bent, daarom lees ik jou dus. Geen vriendjespolitiek maar een serieus blog.

Jessica

Leesdame in de media

Vernoeming in de Weekendbijlage van het AD 6-2015

Ik werd tot mijn verrassing vernoemd in een lijst met andere bekende boekbloggers in de Weekendbijlage van het AD.

Foto bekijken

De Volkskrant 07-11-2013

Een journaliste schreef een artikel over boekbloggers en recensie-exemplaren. Ze vroeg mijn mening, ik deelde die en op eigen wijze heeft ze mij geciteerd in dit artikel.

Blogpost naar aanleiding van het interview
Het interview lezen

The Sword magazine 2-2013

Bij online magazine The Sword heb ik meegewerkt aan een uitgebreid en persoonlijk interview over boekbloggen en over lezen in het algemeen.

Blogpost naar aanleiding van het interview
Het interview lezen


Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten