Welkom op leesdame.nl

leesdame.nlHallo lieve lezers! Leuk dat jullie komen kijken op mijn blog en wat meer over mij willen weten. Leesdame.nl is mijn persoonlijke boekenblog. Mijn blog bestaat dit jaar 13 jaar en nog steeds blog ik met veel liefde en plezier over boeken en lezen.

Leesdame


Over mijn blog

Wie ik ben en hoe het begon

Ik ben Luna, bijna veertig en ik ben uiteraard dol op lezen! Lezen is gewoonweg heerlijk, het is verrijkend en ontspannend. Ik lees het liefst digitaal en mijn e-reader reist dan ook altijd met me mee. Thuis lees ik het liefst in de tuin bij mooi weer en bij slecht weer lees ik graag in mijn slaapkamer waar ik een eigen leeshoekje heb gecreëerd. Koffie, koekjes en kat in de buurt en ik ben tevreden. 

Ik begon in 2008 met het schrijven van losse stukjes en korte recensies op diverse boekensites. In 2011 begon ik met Leesdame. Eerst nog via een Blogspot-pagina en vanaf 2013 via een eigen domein. Ik vind het heerlijk om te bloggen over de boeken die ik lees, na al die jaren is mijn blog dus eigenlijk een soort persoonlijk leesdagboek geworden. Naast bloggen ben ik ook graag actief op diverse social media kanalen. Je kan de buttons vinden boven in de header. Ik verwelkom je graag als volger op deze kanalen! 

Wat ik graag lees

Leesdame.nl wordt alleen door mij bijhouden. De rode draad op mijn blog is dat ik me grotendeels focus op boeken van Nederlandstalige auteurs. Ik lees en bespreek alles wat in mijn interessegebied ligt en dat gebied is groot! Daarnaast heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid, waardoor ik ook af en toe iets oppak wat buiten mijn comfortzone ligt. Af en toe zit ik in een bepaalde leesfase. Zo kan ik een tijd lang alleen maar thrillers lezen, dan weer een tijdje feelgood en er zijn ook periodes bij dat ik voornamelijk non fictie lees. Omdat mijn blog een afspiegeling is van mijn leesleven zie je dat hier ook terug. 

Hoewel ik dus veel lees, heb ik natuurlijk ook wat speciale interesses. Historische romans die zich afspelen in de zeventiende eeuw bijvoorbeeld. Of romans die zich afspelen op één van onze Waddeneilanden. Literaire romans mogen schuren, graag zelfs! Ik heb daarnaast een fascinatie voor boeken met verknipte personages.  

Ik lees mijn boeken het liefst digitaal op mijn Kobo Forma. De boeken die ik lees heb ik zelf gekocht, lees ik bij een abonnementsdienst zoals Kobo Plus, of krijg ik toegestuurd door uitgeverijen. 

Omschrijving van mijn blogstijl

Mijn recensies kunnen vrij subjectief zijn, daar voel ik me goed bij en ik vind het heerlijk om veel van mijn gevoel in een recensie te kunnen stoppen. Ik kan heel enthousiast zijn over een boek, maar ook heel kritisch. Ook dat hoort erbij. Mijn recensies zijn dus heel persoonlijk, maar ook altijd eerlijk. Vandaar dat mijn recensies hier leeservaringen worden genoemd. 

Naast leeservaringen schrijf ik ook graag andere blogposten die ook boek gerelateerd zijn. Zoals persoonlijke leesanekdotes en reviews van boekverfilmingen bijvoorbeeld en uiteraard de wekelijkse rubriek “Mailen met…” waarin ik elke week een auteur interview. 

Ik wens je veel leesplezier toe op mijn blog!

Leesdame.nl: Een sprankelend boekenblog in mijn eigen stijl en nooit voorspelbaar!


Wat anderen zeggen over Leesdame en Leesdame.nl

Almost famous, haar in de goede kleur, nagels gelakt, up you go, fantastisch, je bent gewoon écht héél goed Lieve Loen xxx

Claar van Lieshout


You were my first dutch blogger and you said amazing things about my book!!! It was the best review I had last year (probably)! Anyway it got lots of people talking about the book.

Benjamin Constable, auteur van De drie levens van Tomomi Ishikawa


Aantallen bezoekers, aantal reacties, aantal gelezen boeken ….. eigenlijk hier helemaal niet interessant. Wij volgen jouw blog juist om jouw eigen manier van schrijven over jouw leeservaringen en alles wat daarmee samenhangt. Je bent een inspirator voor zowel lezers als bloggers. En dat laat je in deze blogpost ook weer super goed zien.

Dobbinga


Wat ik nou zo leuk vind aan jouw blog is dat je eerlijk bent, daarom lees ik jou dus. Geen vriendjespolitiek maar een serieus blog.

Jessica


Leesdame in de media

Vernoeming in de Weekendbijlage van het AD 6-2015

Ik werd tot mijn verrassing vernoemd in een lijst met andere bekende boekbloggers in de Weekendbijlage van het AD.

Foto bekijken


De Volkskrant 07-11-2013

Een journaliste schreef een artikel over boekbloggers en recensie-exemplaren. Ze vroeg mijn mening, ik deelde die en op eigen wijze heeft ze mij geciteerd in dit artikel.

Blogpost naar aanleiding van het interview

Het interview lezen


The Sword magazine 2-2013

Bij online magazine The Sword heb ik meegewerkt aan een uitgebreid en persoonlijk interview over boekbloggen en over lezen in het algemeen.

Blogpost naar aanleiding van het interview

Het interview lezen


Wellicht ook interessant voor je: