5 januari 2024

Alcoholvrijer van Cynthia Schultz

Influencer én wijnliefhebber Cynthia Schultz besloot een periode te stoppen met het drinken van alcohol en hierover een dagboek bij te houden.

Na weer een vakantie vol drank was voor Cynthia de maat vol. Keer op keer een kater, wazige avonden en slechte nachten braken haar op. Hoe zou het zijn als ze een lange periode géén alcohol zou drinken? Lastig, want Cynthia is dol op wijn, ze verzamelt mooie wijnen en gaat graag op wijnreis en wijnproeverijen. In dit boek deelt ze haar ervaringen.

Lees de hele blogpost …

10 mei 2023

Korean skincare van Lilin Yang, Leah Ganse & Sara Jiménez

Eindelijk een boek waarin uitgebreid uitleg staat over het fenomeen Korean skincare! Een routine die bestaat uit acht tot tien stappen elke ochtend en avond.

Lilin Yang is oprichter van Miin Cosmetics in Barcelona, een winkel die is gespecialiseerd in Koreaanse huidverzorging. Korean skincare richt zich op huidverzorging in laagjes, vandaar dat deze routine bestaat uit meerdere stappen. Erg interessant, dus ik was blij dat er een goed boek verscheen over deze huidverzorgingstrend.

Lees de hele blogpost …

19 januari 2023

Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven van Marije van der Made

Marije is bekend van haar Youtube kanaal “Dit gebeurt er als” waarin ze met veel humor allerlei (duurzame) experimenten uitvoert.

Marije liep in haar video’s een week op blote voeten, leefde op pizza en volgde allerlei hippe diëten. Marije begon zich steeds meer te interesseren voor veganisme en duurzaamheid en dit kwam ook steeds vaker terug op haar kanaal. Dit resulteerde vaak in hatelijke reacties en vooroordelen bij de video’s. In dit boek gaat Marije in op al die vooroordelen.

Lees de hele blogpost …

27 december 2022

Maankalender 2023

Voor 2023 koos ik wederom voor een maankalender, maar dit keer wel van een andere uitgeverij en niet meer van de Moonsisters.

Deze kalender is een scheurkalender en bevat heel veel informatie. Ik heb jarenlang de Mooncalendar gehad van de Moonsisters, maar elk jaar stond er minder informatie in en werd de inhoud steeds minder eerlijk gezegd. Het werd te commercieel en afgelopen jaar stonden er ook nog eens veel fouten in. Zoals de kwartieren op verkeerde data en nieuwe maan op donkere maan. Toen ontdekte ik dat Esther van Heerebeek ook een maankalender heeft. Een stuk serieuzer en inhoudelijker!

Lees de hele blogpost …

8 juli 2022

Maanmagie van Lunadea

maanmagie cover

‘Maanmagie’ is een lief en klein boekje uit de serie heksenboekjes van Lunadea! Het is een gebonden boekje, ongeveer 46 pagina’s.

In dit boekje staat maanmagie centraal en Lunadea vertelt uitgebreid over de maanfases en bijbehorende rituelen. Ook deelt ze beknopte informatie over de maan en mythologie. We volgen de maanstand vanaf de volle maan en zo komen alle fases voorbij. Annemieke Bouwman verzorgde de vele illustraties in dit boekje!

Lees de hele blogpost …

24 juni 2022

Natuurzin van Marieke Schatteleijn

natuurzin cover

Marieke Schatteleijn is boswachter en bekend van het tv-programma BinnensteBuiten. In dit boek neemt ze ons mee de natuur in.

In dit boek neemt Marieke ons mee naar diverse natuurgebieden in Nederland. Bij elk natuurgebied bespreekt ze niet alleen de omgeving, maar ook een speciaal thema. Bijvoorbeeld het nut van daglicht, maar ook het belang van totale duisternis. We gaan bevers zoeken en we krijgen een uniek inkijkje in het leven van de mier. Want insecten zijn erg belangrijk in de natuur. Het boek bevat veel foto’s, zodat je een goede indruk van de omgeving krijgt.

Lees de hele blogpost …

27 april 2022

De wijsheid van de heks van Susan Smit

Twintig jaar na het verschijnen van haar debuut ‘Heks’ komt Susan Smit met een opvolger: ‘De wijsheid van de heks’.

Na twintig jaar reflecteert Susan Smit op haar eigen beleving van hekserij en deelt ze wijsheden uit deze oeroude natuurreligie. Ze belicht hierin haar eigen ontwikkeling, maar ook haar kijk op de wereld om haar heen en ze werpt een kritische blik op de geschiedenis en wat dit voor effect heeft op de moderne hekserij. Ze belicht onderwerpen als creativiteit, intuïtie, duurzaam leven en magie.

Lees de hele blogpost …

20 april 2022

Leven zonder afval van Emily-Jane Townley

leven zonder afval cover

Een lading verpakkingen, overal plastic en een bomvolle kliko. Op een dag besloot Emily-Jane dat dit ook anders kon!

In 2013 stapte ze met haar gezin over op een “zero waste lifestyle”, oftewel: leven zonder afval. Emily-Jane ging bijvoorbeeld met eigen potten, doeken en zakjes naar de markt en winkels en liet ze daar volscheppen met producten. Ze ging kritischer kijken naar de aankopen die ze deed en zocht naar alternatieve en creatieve oplossingen om te leven met zo weinig mogelijk afval en plastic.

Lees de hele blogpost …

28 februari 2022

Dit is geen dieetboek van Teun van de Keuken

Ik hoor Teun van de Keuken altijd graag praten over de voedselindustrie en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar dit boek!

Teun van de Keuken onderzoekt én ervaart zeven populaire diëten uit. Werken ze echt en wat gebeurde er met zijn lichaam en geest? Is het mogelijk om blijvend je eetpatroon te veranderen, of wordt het al snel een obsessie? De Schijf van Vijf, ketodieet, sportdieet, vegan, intermittent fasting, een sapkuur en het puntendieet passeren de revue. Teun omschrijft zijn ervaringen op een luchtige manier, met her en der een knipoog en vermakelijke anekdotes.

Lees de hele blogpost …

7 februari 2022

Goed werk van Cynthia Schultz

‘Goed werk’ is een uitgebreide bundeling van informatie uit het brede “Structuurjunkie-producten” programma van Cynthia Schultz.

Blogger Cynthia Schultz heeft zich toegelegd op het geven van trainingen over structuur, productief werken en goed inplannen. Ze heeft daarnaast ook een lijn op de markt gezet met planners en bijbehorend materiaal. In dit boek worden alle onderwerpen nogmaals uitgebreid behandeld. Een soort van training, maar dan op papier zou je kunnen zeggen.

Lees de hele blogpost …

3 februari 2022

Uitwaaien van Daphne Deckers

Lekker uitwaaien en daarna even niksen! ‘Uitwaaien’ is het antwoord op het Deense hygge, maar dan van onze eigen Hollandse bodem!

Midden in de coronatijd schreef Daphne Deckers dit feelgood-boek over al het leuks wat Nedeland te bieden heeft. Ook belicht ze zaken die ze nergens anders in de wereld kennen. Zoals lekker uitwaaien aan het strand, of gewoon een beetje niksen op een zondagmiddag. Maar ze neemt ons ook mee naar drie bekende steden en een reis door de Hollandse seizoenen.

Lees de hele blogpost …

15 november 2021

Heks in het groen van Lunadea

Dit is het tweede boek van Lunadea en vooral een aanrader voor de wat ervaren heks die graag dicht bij de natuur wil leven.

Lunadea is een bekende Nederlandse heks en heel actief op Instagram. ‘Heks in het groen’ behandelt natuurmagie en leven met de cyclus van de maan en de seizoenen. In deze vorm van hekserij ga je de natuur dus verbinden met jouw dagelijks leven. Dat kan trouwens ook prima als je in een flatje in een drukke stad woont.

Lees de hele blogpost …