27 december 2022

Maankalender 2023

Voor 2023 koos ik wederom voor een maankalender, maar dit keer wel van een andere uitgeverij en niet meer van de Moonsisters.

Deze kalender is een scheurkalender en bevat heel veel informatie. Ik heb jarenlang de Mooncalendar gehad van de Moonsisters, maar elk jaar stond er minder informatie in en werd de inhoud steeds minder eerlijk gezegd. Het werd te commercieel en afgelopen jaar stonden er ook nog eens veel fouten in. Zoals de kwartieren op verkeerde data en nieuwe maan op donkere maan. Toen ontdekte ik dat Esther van Heerebeek ook een maankalender heeft. Een stuk serieuzer en inhoudelijker!

Heel veel extra informatie

Elke dag beschrijft Esther de stand van de maan en haar invloed. Daarnaast staat er op elke dag een overzichtelijk schema met de correspondenties van de maan op die dag. De opkomst en ondergang van de maan én zon staat bovenaan. In welk sterrenbeeld de maan staat en of de maan, afhoudend dalend en stijgend is. Ook geeft ze aan wanneer de Mercurius retrogrades beginnen en eindigen. Als extraatje staan er symbooltjes bij die aangeven of het die dag een goede dag is om planten water te geven, te oogsten of je haren te knippen.

Ik heb bij Esther van Heerebeek een online cursus gevolgd over leven met de maan en dat was heel interessant, helder en vrij down to earth. Dat is trouwens ook een reden dat ik de Moonsisters nu links laat liggen, omdat ze door alle mediaophef alles onnodig zweverig en te geestig hebben gemaakt. Mensen gaan het daardoor niet meer serieus nemen en dat vind ik jammer. Ik hoop in 2023 veel inspiratie en lesstof uit deze maankalender te halen!

Ik laat jullie graag een blaadje laten zien uit deze scheurkalender

N.B. Ik heb toestemming van de auteur om jullie een inkijkje in de kalender te geven.