30 januari 2024

Bij hoog en laag van Jacodine van de Velde

Deze knusse en intense feelgoodroman van Jacodine van de Velde speelt zich af in de wintermaanden in Westkapelle in Zeeland. Het verhaal bevat heftige thema’s.

Mare gaat naar het huisje van haar overleden grootouders in Zeeland. Ze heeft een moeilijke periode achter de rug en wil graag alleen zijn. Mare komt terecht in de strandtent waar Boris werkt en er bloeit een vriendschap op. Door een ontmoeting met een oude vriend van haar grootvader leert Mare veel over de geschiedenis van haar familie.

Lees de hele blogpost …

16 januari 2024

Ik vrouw van jou van Eveline Heijnen

Ik las het derde deel uit de serie ‘De juffen van de Klimop’ van Eveline Heijnen. Dit keer volgen we de extraverte Maud, die ook een verlegen kant blijkt te hebben…

Juf Maud is single en dat bevalt goed. Geen verplichtingen, wel plezier. Maud valt niet alleen op mannen, maar ook op vrouwen. Op een dag stapt Claudia haar klaslokaal in met haar zoontje Sem. Claudia is een alleenstaande moeder en Maud vindt haar aantrekkelijk, maar ze kan natuurlijk niet verliefd worden op de moeder van een leerling…

Lees de hele blogpost …

19 december 2023

Hopeloos verliefd in het kersthotel van Denise Meijer

Tijd voor de volgende kerstroman: ‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’. Het nieuwe boek van Denise Meijer waarin een bijzonder (kerst)hotel een grote rol speelt.

Daphne heeft een oersaaie baan en een rijke vriend. Ben is netjes, bepalend, gedecideerd en vaak ook afkeurend. Hij is erg succesvol in zijn werk en daardoor wonen ze in een riant appartement. Daphne is niet echt gelukkig. Haar leven krijgt meer kleur als haar oud-werkgever haar een aanbod doet…

Lees de hele blogpost …

12 december 2023

Maretak van Hilde Veeren

Dit is een hele leuke winterse feelgoodroman! ‘Maretak’ is het tweede deel in de ‘Cottage aan zee serie’ van Hilde Veeren.

Molly heeft het goed voor elkaar in haar Engelse cottage. Financieel staat ze er goed voor, ze is bezig met het schrijven van een boek en runt een minibieb voor de bewoners uit het dorp. Maar wat goed is, mag nooit te lang duren natuurlijk. Ze maakt een enorme blunder bij de opnames van een tv-programma van haar vriend en gaat viral. En als ze Celine helpt met het regelen van haar bruiloft doet ze ook iets stoms.

Lees de hele blogpost …

4 december 2023

Vlak onder de maretak van Eveline Heijnen

Het is december, de tijd van de kerstverhalen! ‘Vlak onder de maretak’ is van Eveline Heijnen. Ik was erg nieuwsgierig naar deze novelle!

Sara’s moeder trouwt voor de zoveelste keer en dit keer exact tijdens de kerst. Hiervoor worden drie dagen uitgetrokken. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt dat Sara haar kamer moet delen met haar nieuwe stiefbroer Bodhi. En echt goed kunnen ze het niet met elkaar vinden… Op een avond treft ze hem vlak onder de maretak aan, is dit het begin van een wapenstilstand?

Lees de hele blogpost …

29 november 2023

Ik lust jou rauw van Eveline Heijnen

Het tweede deel in de feelgoodserie ‘De juffen van de Klimop’ verschijnt deze week en ik vond dit deel nog leuker dan het eerste deel! We volgen dit keer juf Charlotte.

Charlotte woont samen met Bart, ze hebben afspraken gemaakt over seks buiten de deur, maar Bart heeft besloten dat hij toch zonder Charlotte verdergaat. Charlotte vindt seks vreselijk, veel liever leest ze een feelgoodroman. Maar dan komt ze Thijs tegen op een feestje en hij wil haar graag overtuigen dat het ook anders kan op seksueel gebied.

Lees de hele blogpost …

22 november 2023

De smaak van harteschijn van Ine Maria Kiekens

De Vlaamse lerares Ine Maria Kiekens won een schrijfwedstrijd van Loft Books. Ze viel op, ze won en ze mocht aan tafel zitten met de uitgeverij. ‘De smaak van harteschijn’ is haar debuut.

Mandy maakt bruidstaarten en cupcakes. Op een dag staat haar ex op de stoep met zijn verloofde en ze willen bij Mandy een bruidstaart bestellen. Mandy schrikt hiervan. Bakker Jonas heeft dé oplossing: ze doen gewoon alsof ze samen een relatie hebben. Dan zijn ze ook gelijk van het gezeur van Mandy’s ouders af. Probleem opgelost, toch?

Lees de hele blogpost …

15 november 2023

Ik vink jou leuk van Eveline Heijnen

Eveline Heijnen is begonnen aan een nieuwe feelgood serie: ‘De juffen van de Klimop’. En ‘Ik vink jou leuk’ is het eerste deel en gaat over juf Julia.

Julia is juf op basisschool de Klimop, ze geeft les in de bovenbouw en haar leerlingen zijn behoorlijk open en direct als het gaat om vragen stellen aan de juf over haar dates. Julia heeft de ene na de andere date, maar het loopt telkens op niks uit. Julia hanteert namelijk een waslijst aan wensen waaraan haar toekomstige partner moet voldoen.

Lees de hele blogpost …

26 oktober 2023

Trammelant op Texel van Lily Frank

trammelant op Texel cover

‘Trammelant op Texel’ is een leuk feelgoodverhaal vol met culturele feitjes over het eiland Texel. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen!

Kitty kampt met een burn-out, voornamelijk veroorzaakt door haar bazige collega Mees. Ze heeft tijd en ruimte voor zichzelf nodig, dus besluit ze een weekje naar Texel te gaan. Maar eenmaal op de boot ontdekt ze tot haar grote schrik dat Mees met zijn vrienden óók een trip naar Texel gepland heeft…

Lees de hele blogpost …

12 oktober 2023

Alle controle kwijt van Amélie Storms

alle controle kwijt cover

De gehele maand oktober besteed ik aan het lezen van novelles. Ik bespreek ze niet allemaal, sommige pas in december en de rest verspreidt tot die tijd.

Annelie werkt bij een kleine uitgeverij die zich voornamelijk focust op insecten. En daar is niet veel brood mee te verdienen. Een nieuwe boekenreeks over het zogenaamde vlinder-orgasme zou het tij kunnen keren. Annelie mag deze reeks gaan promoten, maar hiervoor zal ze toch uit haar comfortzone moeten stappen…

Lees de hele blogpost …

27 mei 2023

Alle wegen leiden naar Rome (en naar jou) van Vivian van Leeuwen

Ik vond het een eer dat Vivian mij persoonlijk benaderde of ik haar novelle wou lezen. En ja, Vief, natuurlijk wil ik dat! We zijn jarenlang toffe blogcollega’s geweest!

De lieve Carlijn is net gezakt en besluit alleen op vakantie te gaan naar Rome. Hier hoopt ze zichzelf terug te vinden en uit te zoeken wat ze echt wil gaan doen met haar leven. In Rome ontmoet ze Luca, een Instagram-fotograaf. Door omstandigheden moet ze bij hem logeren. Carlijns zussen in Nederland beginnen zich een beetje zorgen te maken…

Lees de hele blogpost …

21 april 2023

De eerste pagina van Iris Visser

de eerste pagina cover

Ik had zin in wat luchtigs en deze feelgood-serie van Iris Visser sprak mij wel aan! Ik las dus deze week het eerste deel van de ‘Valentijnstraat-serie’.

De Valentijnstraat is een fictieve straat in het Limburgse Valkenburg. En al meteen ben je in de sfeer van deze gezellige stad, want Iris neemt de lezer al meteen mee naar de bekende kasteelruïne. In de Valentijnstraat woont en werkt Karlijn. Ze runt samen met haar beste vriend Stijn een boekhandel en boven de winkel woont ze zelf.

Lees de hele blogpost …