30 december 2022

Leesdame vraagt zich af: wat is jouw favoriete boek van 2022?

Het jaar is bijna voorbij, tijd om terug te kijken op mijn leesjaar! Ik las dit jaar meer dan 110 boeken, lastig om dus een favoriet boek te kiezen.

Niet de makkelijkste keuze, maar eerlijk gezegd wist ik het al toen ik dit boek las: ‘De hemel is altijd paars‘ van Sholeh Rezazadeh. Een prachtig debuut en poëtisch mooi geschreven! Toen ik het boek las voelde ik al dat ik dit boek heel bijzonder zou gaan vinden en daarna las ik natuurlijk ook nog goede boeken, maar deze van Sholeh Rezazadeh bleef op eenzame hoogte staan.

Stukje uit mijn recensie

Al snel zat ik gevangen in het verhaal van Arghavan. Haar poëtische gedachtes las ik steeds overnieuw. Maar ook de klanten uit haar winkel zijn bijzondere mensen. Johan zegt rake dingen. Zo legt hij uit hoe je iemand het gevoel van “welkom zijn” kunt geven zonder woorden te gebruiken. Toch voel je ook duidelijk hoe eenzaam Arghavan zich voelt ondanks de lieve mensen om haar heen. Ze is heel sensitief en de botheid waar ze af en toe mee te maken krijgt raakt haar dan ook diep. En dat raakte mij weer als lezer. Ik wou zo graag Arghavan een knuffel geven!

Ik ben erg blij dat dit boek dit jaar op mijn pad kwam!

Wat is jouw favoriete boek?

En wat was jouw favoriete boek van dit jaar? Vertel er wat meer over en link gerust naar jouw recensie over dat boek. Ik vind het leuk om al jullie reacties straks te lezen onder deze blogpost!

3 reacties

 • 30 december, 2022 om 16:31
  Annelies

  Mijn favoriet dit jaar was This tender land van William Kent Kruger. • 30 december, 2022 om 20:50
  Lalagè

  ‘De hemel is altijd paars’ staat ook in mijn lijstje favorieten van dit jaar, maar het allermooiste vond ik ‘Schemerleven’ van Jaap Robben. • 31 december, 2022 om 11:32
  Niek Chen

  Dit jaar heb ik bijzonder weinig kunnen lezen, dacht ik maar ik heb aardig wat stripalbum verorberd zie ik nu door mijn lijst gelezen boeken kijk. Het meeste indruk heeft op mij gemaakt de auteur Chris Adrian met zijn The Children’s Hospital. Het hele boek begeef je je in een kinderziekenhuis dat drijft in een onnoemlijk grote oceaan. Dit boek heb ik in het begin van dit jaar gelezen en ik weet nog precies hoe het aanvoelt om daar te zijn. Dit in tegenstelling tot vele andere boeken die ik heb gelezen en alweer zo goed als vergeten ben.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: