31 december 2022

Mijn leesjaar en vooruitblik

De dag om terug te kijken op het afgelopen (lees)jaar is aangebroken! Tijd om te reflecteren en vooruit te kijken.

Ik las tot mijn verbazing meer dan 100 boeken, waaronder ook veel novelles, dus dat tikte snel door. Dankzij de warme zomer las ik lekker veel, ik ben een echte zomerlezer, dus ik had de tijd van mijn leven tijdens de hittegolf. Ik herondekte het Scandinavische thrillergenre en ik las weer veel werk van debutanten.

Dit was 2022

Naast lezen voor mezelf en mijn blog las ik ook als jurylid bij een spannende verhalenwedstrijd, een debuutprijs en een thrillerprijs. Ik las dit jaar ook bij een online leesclub op Goodreads. Met hun las ik mijn eerste Stephen King boek! ‘Carrie’ had de eer om mij te ontmaagden hierin haha. Het viel me niet mee eerlijk gezegd, King hanteert een vrij trage schrijfstijl met een lange opbouw en daar moet je van (leren) houden denk ik.

Ik wil meer Scandinavische thrillers lezen én daar in 2023 echt de tijd voor vrij maken, uiteraard lekker veel Nederlandse debuten en natuurlijk veel non fictie. Ik heb niet echt concrete leesuitdagingen klaarstaan, omdat ik van afwisseling hou en vaak fases heb waar ik doorheen ga. Daarnaast doe ik de jaaropleiding bij Lunadea en daar moet ik ook het een en ander voor lezen.

En toen was het bijna 2023

Ik wens jullie allemaal een gezond, inspiratievol en gelukkig 2023! Dank jullie wel voor jullie leuke reacties en jullie bezoekjes aan mijn blog. Ik ben blij met jullie!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: