6 januari 2023

De week van Leesdame, week 1

In deze rubriek deel ik in een blogpost wat ik de afgelopen week deed als boekblogger en wat ik heb gelezen.

Om te beginnen wil ik jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen.Ik hoop dat 2023 jullie veel goeds en gezondheid zal brengen! De eerste week van januari is een week waarbij ik weer moest wennen aan de normale dagen en mijn dagelijkse ritme terug moest vinden. Afgelopen jaar kreeg ik vaak de vraag hoe ik het voor elkaar kreeg om zoveel te lezen en wanneer ik dan las. Daarom heb ik deze oude rubriek uit het stof getrokken om mijn lezers mee te nemen in mijn (lees)leven.

Een late start

Ik ben pas vandaag weer begonnen met lezen… Schandalig hé? Sommige lezers hebben al een of twee boeken gelezen en ik hobbel er weer achteraan. Ik ben begonnen in ‘Wie zwijgt…’ van Liz Ouwens. Het is een debuutthriller, uitgekomen bij De Crime Compagnie. Liz Ouwens is naast schrijfster ook leerkracht in het basisonderwijs. Haar schrijfstijl en opbouw is te vergelijken met die van Loes den Hollander. Het is een psychologische thriller en wat ik interessant vind is de verhaallijn die zich afspeelt in het verleden.

Ik vind het altijd prettig om in het nieuwe jaar te beginnen met een nieuw boek. Een frisse start dus. Vorig jaar las ik 109 boeken. Ik heb dit jaar mijn Goodreads-challenge ingesteld op 125. Ik calculeer daarbij ook de novelles en kinderboeken in. Ik hoop dat ik dit jaar lekker veel kan lezen en dan vooral wat ik leuk vindt. Ik ga dit jaar namelijk niets met tegenzin lezen. Dat is mijn voornemen en ik gun het mezelf dat ik dit kan volhouden.

Drie recensie-boeken

Volgende week ga ik beginnen in de drie recensie-boeken die ik in december al ontvangen heb. Een gedichtenbundel, een roman en een thriller. De gedichtenbundel is van Nico van Wijk en heet ‘Serveersuggesties’. De roman is van Jerrad Hoff: ‘Waar de wolken eindigen’. Ik ben erg benieuwd naar dit boek van hem, zijn vorig boek ‘Sant’Anna’ vond ik namelijk prachtig! En ik heb een thriller van Ingrid Leungen: ‘Eerlijk gevonden’. Dit verhaal speelt zich af in midden-Drenthe en ik vind die omgeving heel mooi. Het is mijn eerste kennismaking met Ingrid Leungen. De leeservaringen van deze boeken komen begin januari hier op mijn blog voorbij.

Hoewel ik dit jaar -tot vandaag toe dan- nog niet veel had gelezen, heb ik al wel het een en ander gekocht! Zoals de biografie van Matthew Perry, die had ik al een stuk geluisterd, maar lezen vind ik toch net wat fijner. En daarnaast heb ik een non fictie boek gekocht over slaap van ‘Matthew Walker’. Die is nu voor de helft van de prijs als ebook.

Volgende week hoop ik weer lekker terug in mijn oude ritme van lezen én bloggen te zitten! Ik ben al op de goede weg! Fijn weekend allemaal!