3 februari 2022

Uitwaaien van Daphne Deckers

Lekker uitwaaien en daarna even niksen! ‘Uitwaaien’ is het antwoord op het Deense hygge, maar dan van onze eigen Hollandse bodem!

Midden in de coronatijd schreef Daphne Deckers dit feelgood-boek over al het leuks wat Nedeland te bieden heeft. Ook belicht ze zaken die ze nergens anders in de wereld kennen. Zoals lekker uitwaaien aan het strand, of gewoon een beetje niksen op een zondagmiddag. Maar ze neemt ons ook mee naar drie bekende steden en een reis door de Hollandse seizoenen.

Reisgids, lifestylegids en geluksmomentjes

Daphne Deckers besloot in de periode van lockdowns eens te kijken naar wat we nog wél konden doen. We konden niet zo gemakkelijk naar een tropisch eiland, maar we konden wel naar de Wadden. Een stedentrip naar Parijs was een gedoe, maar een weekendje Rotterdam of Maastricht was op dat moment wel een stuk laagdrempeliger. Belangrijk om te delen: dit boek is geschreven tussen de eerste en tweede lockdown, wat toen kon, kon daarna misschien wel niet.

In het boek volg je de seizoenen en de bijbehorende typische Hollandse dingen. Zoals het schaatsen en het stille verlangen naar een Elfstedentocht. Koningsdag in de lente en naar het strand en een festival in de zomer. Maar Daphne Deckers belicht ook de andere momenten van ons leven. Zoals huiselijke gezelligheid, opvoeding en werk.

Hagelslag en stroopwafels

Geluk zit overal. ’s Morgens al bijvoorbeeld, de bekende boterham met hagelslag! Maar ook de stroopwafel bij de koffie en onze bekende bitterballen op een feestje. Daphne Deckers vertelt hoe je het thuis gezellig kunt maken, hoe je thuiswerken kunt inpassen in je dagelijkse ritme en geeft ook wat leuke opvoedtips, waarbij ze stimuleert om kinderen lekker te laten lezen.

Daarnaast krijgen we veel info over Amsterdam, Maastricht en Rotterdam. Drie steden waar Daphne vrij bekend is en veel van weet. Dit doet ze zo leuk, dat je meteen zin krijgt om er naartoe te gaan. En bij de stukjes over lekker eten krijg je honger. Dit alles wordt opgesierd met veel foto’s en illustraties.

En ja, we hebben allemaal wel eens een baaldag en we willen het liefst zo snel mogelijk terug naar het normale leven. Maar we moeten het doen met wat we nu hebben en er zijn nog zoveel vertrouwde en gelukkige momentjes om ons heen!