28 februari 2024

Op zoek naar de Gentse heksen van Robert Declerck

In deze reisgids is veel aandacht voor de heksenvervolgingen in Gent. Het bevat naast wandelinformatie ook korte biografieën van de vrouwen die vervolgd werden.

Het boek deed me denken aan ‘Het heksenmonument’. Ook in Vlaanderen is er aandacht voor eerherstel voor vrouwen en mannen die slachtoffer werden tijdens de vervolgingen. Robert Declerck bespreekt een wandelroute in Gent die wandelaars langs belangrijke locaties uit die tijd leidt. Zoals een schuilplaats en een pandjeshuis.

Lees de hele blogpost …

22 februari 2024

Sensation Island van Thysia Huisman

Sensation Island cover

‘Sensation Island’ is het eerste deel van de serie ‘Achter de schermen’ van Thysia Huisman. Journaliste Puck gaat undercover bij de opnames van een berucht realityprogramma.

Sensation Island is een combinatie van Expeditie Robinson en Secret Story. De producenten willen graag spraakmakende televisie creëren, dit gaat ten koste van de kandidaten. Undercoverjournaliste Puck gaat aan de slag als regisseur om uit te vinden wat er werkelijk speelt achter de schermen.

Lees de hele blogpost …

15 februari 2024

Van carrière naar kanker van Ronald Sluiter

Ronald Sluiter schreef een intiem en persoonlijk boek over zijn leven met kanker. Hij geeft zich hierin erg bloot en deelt zijn angsten en gedachtes.

Ronald Sluiter heeft PMP (pseudomyxoma peritonei). Een zeer zeldzame vorm van kanker. Het is een tumor die voornamelijk uit slijm bestaat en in de buikholte diverse organen kan aantasten. Bij Ronald Sluiter hebben ze daarom organen moeten verwijderen, of verkleinen. Dit veranderde zijn manier van leven resoluut!

Lees de hele blogpost …

30 januari 2024

Bij hoog en laag van Jacodine van de Velde

Deze knusse en intense feelgoodroman van Jacodine van de Velde speelt zich af in de wintermaanden in Westkapelle in Zeeland. Het verhaal bevat heftige thema’s.

Mare gaat naar het huisje van haar overleden grootouders in Zeeland. Ze heeft een moeilijke periode achter de rug en wil graag alleen zijn. Mare komt terecht in de strandtent waar Boris werkt en er bloeit een vriendschap op. Door een ontmoeting met een oude vriend van haar grootvader leert Mare veel over de geschiedenis van haar familie.

Lees de hele blogpost …

21 januari 2024

Bintje van Tuly Salumu

Vandaag bespreek ik deze wrange debuutroman van de Vlaamse auteur Tuly Salumu. Dit boek heeft indruk op mij gemaakt en ik werd flink aan het denken gezet!

Bintje is de bijnaam van Bintu, dochter van een Vlaamse moeder en een Congolese vader en woonachtig in Vlaanderen in een flatgebouw samen met haar broertje Bodi. Bintje vecht tegen vooroordelen en krijgt te maken met racisme. Op school is ze het buitenbeentje. Later als volwassene krijgt ze ook de ene tegenslag na de andere te verwerken.

Lees de hele blogpost …

16 januari 2024

Ik vrouw van jou van Eveline Heijnen

Ik las het derde deel uit de serie ‘De juffen van de Klimop’ van Eveline Heijnen. Dit keer volgen we de extraverte Maud, die ook een verlegen kant blijkt te hebben…

Juf Maud is single en dat bevalt goed. Geen verplichtingen, wel plezier. Maud valt niet alleen op mannen, maar ook op vrouwen. Op een dag stapt Claudia haar klaslokaal in met haar zoontje Sem. Claudia is een alleenstaande moeder en Maud vindt haar aantrekkelijk, maar ze kan natuurlijk niet verliefd worden op de moeder van een leerling…

Lees de hele blogpost …

10 januari 2024

Leven met de dood van Iede Hoorn

Ik las weer een “meekijk-boek”, dit keer keek ik mee in de uitvaartzorg. ‘Leven met de dood’ bleek een fascinerend en kleurrijk boek te zijn!

Iede Hoorn is uitvaartverzorger, dit werk doet hij met veel passie en aandacht. Hij is modern, houdt van een uitdaging en niks is hem te gek. Hij besloot zijn ervaringen op te schrijven om te laten zien hoe open en persoonlijk zijn werk is. Dat ook uitvaarten modern, gek en zelfs grappig kunnen zijn. Kleinen en grote uitvaarten, jong en oud, alles komt voorbij in deze bundel!

Lees de hele blogpost …

5 januari 2024

Alcoholvrijer van Cynthia Schultz

Influencer én wijnliefhebber Cynthia Schultz besloot een periode te stoppen met het drinken van alcohol en hierover een dagboek bij te houden.

Na weer een vakantie vol drank was voor Cynthia de maat vol. Keer op keer een kater, wazige avonden en slechte nachten braken haar op. Hoe zou het zijn als ze een lange periode géén alcohol zou drinken? Lastig, want Cynthia is dol op wijn, ze verzamelt mooie wijnen en gaat graag op wijnreis en wijnproeverijen. In dit boek deelt ze haar ervaringen.

Lees de hele blogpost …

19 december 2023

Hopeloos verliefd in het kersthotel van Denise Meijer

Tijd voor de volgende kerstroman: ‘Hopeloos verliefd in het kersthotel’. Het nieuwe boek van Denise Meijer waarin een bijzonder (kerst)hotel een grote rol speelt.

Daphne heeft een oersaaie baan en een rijke vriend. Ben is netjes, bepalend, gedecideerd en vaak ook afkeurend. Hij is erg succesvol in zijn werk en daardoor wonen ze in een riant appartement. Daphne is niet echt gelukkig. Haar leven krijgt meer kleur als haar oud-werkgever haar een aanbod doet…

Lees de hele blogpost …

12 december 2023

Maretak van Hilde Veeren

Dit is een hele leuke winterse feelgoodroman! ‘Maretak’ is het tweede deel in de ‘Cottage aan zee serie’ van Hilde Veeren.

Molly heeft het goed voor elkaar in haar Engelse cottage. Financieel staat ze er goed voor, ze is bezig met het schrijven van een boek en runt een minibieb voor de bewoners uit het dorp. Maar wat goed is, mag nooit te lang duren natuurlijk. Ze maakt een enorme blunder bij de opnames van een tv-programma van haar vriend en gaat viral. En als ze Celine helpt met het regelen van haar bruiloft doet ze ook iets stoms.

Lees de hele blogpost …

4 december 2023

Vlak onder de maretak van Eveline Heijnen

Het is december, de tijd van de kerstverhalen! ‘Vlak onder de maretak’ is van Eveline Heijnen. Ik was erg nieuwsgierig naar deze novelle!

Sara’s moeder trouwt voor de zoveelste keer en dit keer exact tijdens de kerst. Hiervoor worden drie dagen uitgetrokken. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming blijkt dat Sara haar kamer moet delen met haar nieuwe stiefbroer Bodhi. En echt goed kunnen ze het niet met elkaar vinden… Op een avond treft ze hem vlak onder de maretak aan, is dit het begin van een wapenstilstand?

Lees de hele blogpost …

1 december 2023

24 uur van Marcel van Driel

24 uur cover

Dit spannende kat- en muisspel van Marcel van Driel lees je in één avond of middag lekker uit. Het idee achter deze ya-thriller vond ik heel origineel.

Twee gewapende jongens spelen graag een spel met andere jongeren. Het is voor hun een spannend tijdverdrijf, maar een strijd van leven en dood voor hun slachtoffers. Het spel: 24 uur in leven blijven zonder jas, telefoon, geld en op blote voeten. Lukt dat, zonder dat je de regels van het spel overtreedt, dan krijg je 10.000 euro. Anders een kogel…

Lees de hele blogpost …