7 juni 2024

Uitzicht van dichtbij van Megan van Kessel

Toen ik in ‘Uitzicht van dichtbij’ begon werd ik al gewaarschuwd door een andere lezer. Dit boek zou verslavend goed zijn… En ja, dat klopte!

Maggie woont met haar partner Alfons in een omgebouwde kerk op een soort landgoed. Ze voelt zich hier niet echt thuis. Na de geboorte van haar zoon Felix stuurt ze haar vader een geboortekaartje. Er komt echter geen reactie. Deze stilte triggert Maggie om terug te kijken naar het verleden. Specifiek naar die ene zomer aan zee in 2000.

Lees de hele blogpost …

4 juni 2024

Schuilhuisje van Lena Kurzen

Cavia’s die in de prullenbak terechtkomen? Gedoe over een bonsaiboompje? En dat allemaal tijdens de coronalockdown. ‘Schuilhuisje’ trok mijn aandacht!

In Amsterdam werkt een stel samen aan de keukentafel. Iedereen moet thuiswerken vanwege corona. Hij is ouder, houdt van orde en zijn bonsaiboompje. Hij mist zijn zoon. Zij is jonger, verlangt naar een kind en ze is wat terughoudend. Zij voert het woord en richt zich tot haar partner.

Lees de hele blogpost …

27 mei 2024

28 embryo’s van Maaike van Langen

Dit debuut had ik al een tijdje klaarliggen. Het is een autobiografische roman over een vrouw met een kinderwens en het is geschreven door theaterregisseur Maaike van Langen.

Maaike en Ingo willen graag een kindje, maar dat gaat niet zo makkelijk. Nadat ze horen dat de kans zeer klein is op een natuurlijke zwangerschap schrijven ze zich in voor een adoptiecursus. Daar ontmoeten ze drie andere stellen die hetzelfde meegemaakt hebben. Er ontstaat al snel een vriendschap tussen de vrouwen.

Lees de hele blogpost …

24 mei 2024

Beste mevrouw Eva van Valentijn de Heer

Beste mevrouw Eva cover

Het debuut van Valentijn de Heer trok mijn aandacht vanwege de opvallend groene kaft en de rode kozijnen van het huis. Wie woont daar en wie is Eva?

Elias krijgt een broertje. Hij heet Johannes en is verstandelijk beperkt. Iets waar de ouders duidelijk veel moeite mee hebben. De vader wordt steeds gewelddadiger en gedraagt zich onbeschoft. De moeder zit in een soort ontkenningsfase en ziet zichzelf als slachtoffer van de situatie.

Lees de hele blogpost …

23 mei 2024

Het schoolplein van Michelle Frances

Het schoolplein cover

Ik pak niet snel een vertaalde thriller op, maar bij ‘Het schoolplein’ sprak de omschrijving mij aan! Toxische groepsdynamiek blijft voor mij een favoriet thema in thrillers.

Nancy en haar dochter Lara verhuizen naar het dorpje Ripton op het platteland nabij een groot meer. Het is ons kent ons daar en al snel weet iedereen dat Nancy en Lara in het dorp wonen. Na een eerste kennismaking op het schoolplein met de andere moeders beseft Nancy dat ze er niet zomaar tussenkomt, maar dat is nog maar het begin…

Lees de hele blogpost …

20 mei 2024

Ik heb het echt gemaakt van Chantal Claassen

Ik heb het echt gemaakt cover

Vandaag weer eens een feelgoodroman! Ik las samen met de online leesclub ‘Books & Cocktails’ op Instagram het nieuwste boek van Chantal Claassen: ‘Ik heb het echt gemaakt’.

Fabiënne werkt aan de top van de mode-industrie en heeft tevens een geheime relatie met de directeur Max. Het lijkt een luxe en ideaal leventje, maar er knaagt iets aan Fabiënne. Vooral het verleden blijft spoken door haar hoofd, maar ook toekomstdromen brengen haar relatie en baan uit balans.

Lees de hele blogpost …

17 mei 2024

Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen van Eva Eikhout

Dit is geen boek van een meisje zonder armen en benen cover

Eva Eikhout is een superleuke en sprankelende jonge vrouw, met gewoon armen en benen, want die heeft ze dus wel! Je kent Eva misschien wel van de reclame van de zorgverzekeraar.

Eva is geboren met het zeldzame FFU-syndroom. Haar armen en benen zijn hierdoor vrij kort en Eva heeft geen handen. Eva weet zich echter goed te redden en probeert haar leven zo leuk en makkelijk mogelijk te maken, maar helaas denken instanties en leveranciers hier vaak anders over… In dit boek krijg je een kijkje in het leven van Eva!

Lees de hele blogpost …

15 mei 2024

Als je moeder de weg kwijtraakt van Elle van Rijn

Ik ben groot fan van de televisieserie ‘Maud & Babs’. Deze serie is licht gebaseerd op het feuilleton ‘Maud’ in Libelle. Hier is weer een boekenserie van gemaakt.

Maud is verloskundige, haar kinderen zijn het huis uit en ze heeft haar handen vol aan haar moeder die langzaam begint te dementeren. Maud besluit haar moeder in huis te nemen. Haar man Koen is daar niet echt blij mee. Het wordt nog ingewikkelder als er een jeugdvriend van Maud opduikt en haar moeder een groot geheim uit haar verleden deelt.

Lees de hele blogpost …

13 mei 2024

Safehouse I van Thomas Theodorus Broers

Na het lezen van de eerste pagina’s van ‘Safehouse’ vroeg ik me af of ik kon wennen aan deze chaotische schrijfstijl. Toch zette ik door en er gebeurde iets bijzonders…

Thomas is verslaafd aan drank en drugs. Er moet iets gebeuren, want het kan zijn dood worden. Daarom gaat hij naar een safehouse. Daar krijgt hij therapie, dagbesteding en hij moet vooral veel schrijven. Uitgebreid en ordentelijk chaotisch. En op dat moment raak ik in de ban van zijn schrijfstijl!

Lees de hele blogpost …

10 mei 2024

De vondeling van Veenhuizen van Patricia Snel

Patricia Snel schreef een indrukwekkende historische roman over de kinderkolonie van het Drentse Veenhuizen in de 19e eeuw. Hier werden wezen naartoe gebracht en aan het werk gezet

Het lijkt de ideale situatie. De wezen niet meer naar een weeshuis in Amsterdam, maar naar het schone Drenthe. In Veenhuizen worden kinderen streng opgevoed, er is frisse lucht, werk en onderwijs. Dat klonk mooi, maar de werkelijkheid was anders. De leefsituatie was barslecht, het werk zwaar en alles was smerig, waardoor ziektes op de loer lagen.

Lees de hele blogpost …

7 mei 2024

Oorlogsduif van Onno Blom

‘Oorlogsduif’ is een familiekroniek. Onno Blom dook samen met zijn vader Hans Blom de familiegeschiedenis in van de familie Blom. Er viel veel te ontdekken…

Grootvader Jan Blom zat tijdens de oorlog in het verzet. Maar zijn overgrootvader Johan Blom zat met zijn vrouw en zeven andere kinderen bij de NSB. Het bijzondere was dat niemand iets aan de familie Blom gemerkt heeft. Het was een verborgen blad in hun geschiedenis. Overgrootvader Johan overleed in 1945 in Westerbork.

Lees de hele blogpost …

3 mei 2024

De Christiemoorden van Dominique Biebau

Tot mijn grote verrassing bleek er een nieuw boek van de Vlaamse auteur Dominique Biebau te zijn. Heerlijk, ik gooide dan ook mijn gehele leesplanning om!

In het slaperige Mollendaal werkt Judith als bibliothecaresse. Ze krijgt een nieuwe kracht in de bibliotheek en ze ergert zich mateloos aan hem. Maar al snel krijgt ze iets anders om zich druk over te maken. Elke maandag ontvangt ze een Agatha Christie boek met een vaag briefje. Ondertussen gebeuren er vreemde en grimmige dingen in Mollendaal.

Lees de hele blogpost …