11 juli 2024

Opgesloten van Gillian King

Gillian King schreef een spannende novelle voor YA lezers, maar ook voor volwassen lezers is ‘Opgesloten’ een boeiend en mysterieus verhaal om te lezen.

Nora’s tweelingzusje is al vier jaar van de aardbodem verdwenen. Elk jaar gaat de 16-jarige Nora naar de bewuste plek in het bos waar toentertijd de fiets van Emma gevonden is. Dit keer ziet ze in de verte een man naar haar turen en dat laat haar niet los. De volgende dag krijgt ze een briefje, deze man weet wat er met Emma gebeurd is…

Lees de hele blogpost …

1 december 2023

24 uur van Marcel van Driel

24 uur cover

Dit spannende kat- en muisspel van Marcel van Driel lees je in één avond of middag lekker uit. Het idee achter deze ya-thriller vond ik heel origineel.

Twee gewapende jongens spelen graag een spel met andere jongeren. Het is voor hun een spannend tijdverdrijf, maar een strijd van leven en dood voor hun slachtoffers. Het spel: 24 uur in leven blijven zonder jas, telefoon, geld en op blote voeten. Lukt dat, zonder dat je de regels van het spel overtreedt, dan krijg je 10.000 euro. Anders een kogel…

Lees de hele blogpost …

2 november 2023

Grenzeloos van Marlies Slegers

Ik vind deze novelle van Marlies Slegers een absolute aanrader voor middelbare scholieren! Het gaat over grensoverschrijdend gedrag en het verhaal zet je aan het denken.

De 16-jarige Tabitha is op een feestje bij Dox en zijn vrienden. Er zijn medescholieren aanwezig en er wordt stiekem drank geschonken. Tabitha en Dox zonderen zich af en Dox wil duidelijk meer van Tabitha, zij is echter erg dronken. De dag erna probeert Tabitha zich te herinneren wat er is gebeurd, maar wanneer zij Dox om uitleg vraagt ontkent hij alles.

Lees de hele blogpost …

31 oktober 2023

De bloedzomer van 1997 van Daniëlle Bakhuis

Dit is het derde deel in de serie rondom het fictieve plaatsje Westerdam. Dit is een boek dat prima past bij Halloween en het zit vol verwijzingen naar films uit 1997!

Wie het Dirtbag-spelletje verliest gaat dood, dat is een urban legend. Jason, Laura, Alice, Denise, Monica, Edward en Joyce geloven er niet zo in en zien het vooral als een grappig spelletje. Maar dat wordt anders wanneer er daadwerkelijk doden vallen. In Westerdam is Dirtbag actief en misschien heeft hij/zij het wel op jou voorzien…

Lees de hele blogpost …

24 oktober 2023

Het huis zonder einde van Daniëlle Bakhuis

‘Het huis zonder einde’ is een vervolg op ‘Clowsnacht’, maar je kunt het ook los daarvan lezen. Het is een kort horrorverhaal, gebaseerd op urban legends.

In Westerdam geldt een duidelijk regel: blijf weg uit het Woud van Westerdam zodra het donker is. Er gebeuren namelijk onverklaarbare dingen daar. Met Halloween krijgt Samira, samen met haar vrienden Karlijn en Mart, de kans om het verlaten landhuis te bezoeken. Eenmaal daar aangekomen blijkt het landhuis een soort spookhuis te zijn.

Lees de hele blogpost …

17 oktober 2023

Project evil van Anne Eekhout

Deze novelle trok mijn aandacht omdat ik nogal gefascineerd ben door giftige groepsdynamieken. In deze novelle van Anne Eekhout speelt dat een cruciale rol.

Klas H3B gaat op schoolkamp, wegens personeelsgebrek gaat alleen mentor mevrouw Ronalds mee als begeleiding. Zij heeft zo haar eigen plannen voor dit schoolkamp… De klas wordt onderworpen aan een groepsexperiment. De groep wordt in tweeën gesplitst en ingedeeld op basis van de kleur van hun ogen.

Lees de hele blogpost …

29 november 2022

Exit van Mel Wallis de Vries

Het was weer tijd voor de nieuwe ya-thriller van Mel Wallis de Vries, met actuele thema’s en uiteraard spannende situaties.

Soms zie je het op het nieuws: een vermissing, of een ongeluk, een val. Het zou jou kunnen gebeuren. Maar wat schuilt er achter deze nieuwsberichten en hebben ze iets met elkaar te maken? Vaak is er een achterliggend verhaal dat we niet kennen. In ‘Exit’ volgen we een paar scholieren, ze krijgen een kettingberichtje, dat moeten ze doorsturen, anders loopt het niet goed af met ze. Maar waar komen die berichtjes vandaan? En wie heeft het op deze scholieren gemunt?

Lees de hele blogpost …

3 september 2022

Huisje 13 van Elin Meijnen

huisje 13 cover

Dit bijzondere boek heeft mij zo ontzettend verrast! Ik moest het eerst laten bezinken voordat ik erover kon bloggen.

De moeder van Ronja is een echte carrièrevrouw, maar ineens gaat het minder lekker met haar. Dat komt door de straling zegt ze. Van wifi en 4G. Daarom verhuist Ronja samen met haar moeder en stiefvader Ramses naar een vakantiepark. Daar is vrijwel geen straling. Maar ook dan is haar moeder nog steeds zwak. Daarom wordt Ronja gevraagd om op zichzelf te gaan wonen in huisje 13 op het park. Het is zwaar, maar Ronja houdt vol, toch beseft ze dat ze dit aan niemand moet vertellen, maar de vriendelijke mentor op school stelt steeds meer vragen…

Lees de hele blogpost …

5 augustus 2022

De babysitter van Annette van ’t Hull

Deze Kluitman-novelle gaf mij een heel ongemakkelijk gevoel. Het verhaal liet me niet meer los en ik lag er nog even wakker van.

Jelena mag een hele avond op peuter Maeve passen. Jelena heeft Maeve net in haar bedje gelegd als ze een berichtje krijgt van Jordy, haar crush! Hij nodigt haar uit om te komen chillen bij het strandje aan de rivier. Jelena zegt dat ze moet oppassen, maar ze twijfelt… Deze kans met Jordy moet ze grijpen! Ze besluit Maeve mee te nemen, maar dat blijkt een heel fout plan te zijn…

Lees de hele blogpost …

18 november 2021

De executie van Daniëlle Bakhuis

‘De executie’ is een verhaal wat zich afspeelt in 2048. Het stond al een tijdje op mijn “wil-ik-lezen-lijst”. Afgelopen week begon ik hierin!

In Nederland is het Collectief aan de macht. Alle mensen zijn gelijk, religie en eigen voorkeuren bestaan niet meer. Iedereen doet wat het Collectief opdraagt. Ze wonen, eten en kleden zich allemaal hetzelfde. Wie tegen het Collectief is, is een dader en vaak volgt daarop een executie. Deze executies zijn ook een bron voor entertainment…

Lees de hele blogpost …

31 oktober 2021

Kansloos van Mel Wallis de Vries

Het blijft elk jaar een leuk moment: de nieuwe ya-thriller van Mel Wallis de Vries! Ik was er vroeg bij dit jaar en kocht meteen het ebook!

Het verhaal begint met Anne en Maxime, twee meiden die met het openbaar vervoer naar een afgelegen plek reizen waar ze samen met Daniel, Sami en Lizzy verblijven in een sober vakantiehuisje. Anne gaat mee met zichtbare tegenzin, maar Maxime is erg opgetogen. Eerst is het nog gezellig, maar dan ontvangen ze een Instagram-bericht waarin staat dat ze in het huisje moeten blijven omdat ze het anders niet overleven.

Lees de hele blogpost …

11 juli 2021

Unsinkable van Lotte van den Noort

Tja, de kaft zegt natuurlijk al heel veel over de inhoud! Dit boek gaat over de beroemde Titanic en een beruchte complottheorie over dit schip.

Katharina Thompson (Kitty) wil samen met haar verloofde naar Amerika, daarom grijpt ze met beide handen de kans aan om aan de slag te gaan als kamermeisje op de Titanic. Haar broer Colin wil dat liever niet en uiteindelijk vertelt hij haar over een geheim complot. De Titanic zal zinken… Maar Kitty besluit toch aan boord te gaan en haar ouderlijk huis te verlaten.

Lees de hele blogpost …