15 mei 2024

Als je moeder de weg kwijtraakt van Elle van Rijn

Ik ben groot fan van de televisieserie ‘Maud & Babs’. Deze serie is licht gebaseerd op het feuilleton ‘Maud’ in Libelle. Hier is weer een boekenserie van gemaakt.

Maud is verloskundige, haar kinderen zijn het huis uit en ze heeft haar handen vol aan haar moeder die langzaam begint te dementeren. Maud besluit haar moeder in huis te nemen. Haar man Koen is daar niet echt blij mee. Het wordt nog ingewikkelder als er een jeugdvriend van Maud opduikt en haar moeder een groot geheim uit haar verleden deelt.

Lees de hele blogpost …

12 september 2023

Juice van Heleen van Royen

Juice cover

Tot mijn verrassing kwam er een nieuw boek uit van Heleen van Royen (wist ik niet) en uiteraard was ik meteen benieuwd, dus ‘Juice’ ging in mijn digitale winkelmandje.

Claire is een gedreven artiestenmanager en heeft alles voor artiesten over. Als op een dag Laila (vega-vlogger) onder vuur ligt bij het juicekanaal van Angel staat ze op scherp. Juicekanalen kunnen reputaties van artiesten voor eeuwig schaden, Claire wil ervoor zorgen dat Angel haar artiesten met rust laat. Maar is Angel wel te stoppen?

Lees de hele blogpost …

9 augustus 2022

De verborgen apotheek van Sarah Penner

Dit boek kwam op mijn pad via de Kobo Plus leesgroep op Goodreads! ‘De verborgen apotheek’ is het maandboek van augustus.

In 1791 woonde in Londen een apothekeres: Nella Clavinger en zij had een verborgen ruimte waar ze gifmengsels maakte voor vrouwen die aan hun man willen ontsnappen. Op een dag staat de 12-jarige Eliza in haar apotheek. Er ontstaat een band tussen Nella en Eliza. In het heden vindt Caroline een oud apothekersflesje in de Theems. Dol op geschiedenis en mysteries besluit ze te onderzoeken waar dit flesje vandaan komt.

Lees de hele blogpost …

28 januari 2022

Verwaaid in de wind van Andries Mol

verwaaid in de wind cover

Ik doe mee aan de boekentour rondom ‘Verwaaid in de wind’. Anya van der Gracht hielp Andries Mol bij het schrijven van zijn eerste roman.

Hans is een ongewenst kind en dat wordt de lezer al snel duidelijk gemaakt! Elke dag krijgt Hans te maken met fysieke en emotionele mishandeling en verwaarlozing door zijn ouders en broertje. Alleen zus Annie is lief voor hem, maar zij vertrekt en Hans staat er alleen voor. Gelukkig woont in het dorp Daan, Daan bekommert zich uiteindelijk om Hans.

Lees de hele blogpost …

17 januari 2022

Claire obscure van Marjet Maks

Dit is het laatste deel van de serie ‘Naar het land van het lopend licht’. In dit deel reizen we naar Amerika en later naar Andalusië.

In ‘Claire obscure’ wordt het leven van nichtje Claire belicht. Amór is haar op het spoor, via een zijweggetje komt ze erachter waar Claire woont. Ooit was Claire een bekende zangeres, nu leeft ze in een verlaten gebied met haar man Chip, die lijdt aan PTSS. Alma is nu in Andalusië en is gelukkig met Camilla.

Lees de hele blogpost …

20 december 2021

Vlucht naar geluk van Anya van der Gracht

Vandaag is het mijn beurt in de tour rondom deze roman van Anya van der Gracht. Het is tevens ook mijn eerste kennismaking met haar werk.

Janine en haar zoon Jack verhuizen naar de Randstad. Janine mist Harry, maar probeert toch weer vorm te geven aan haar eigen leven. Janine verhuist naar een stacaravan en ontmoet daar weduwnaar Gerard. Ze krijgen een relatie met de nodige hobbels.

Lees de hele blogpost …

8 november 2021

Onder jouw huid van Margareth Hillebrandt

‘Onder jouw huid’ is een indringende en schurende roman over een jonge vrouw met een bipolaire stoornis.

Lena woont op zichzelf. Ze heeft al een bewogen leven achter de rug. Haar moeder was ook bipolair en vrijwel altijd depressief, hierdoor moest Lena voornamelijk voor zichzelf én voor haar moeder zorgen. Lena balanceert zelf ook op het randje. Op een dag vraagt haar buurvrouw Veerle of Lena voor haar kat wil zorgen wanneer Veerle naar Argentinië moet voor haar werk.

Lees de hele blogpost …

15 september 2021

Naar het land van het lopend licht: maanlicht van Marjet Maks

‘Maanlicht’ is het vierde deel in de serie ‘Naar het land van het lopend licht’. In dit deel vertrekt Alma met de urn met haar vaders as en zijn dagboeken naar Spanje.

In Andalusië woont Joaquín, haar 25 jaar oudere halfbroer. Ze hoopt hem beter te leren kennen en iets van haar vader in hem terug te vinden. Maar Joaquín is is een botte zatlap, onlosmakelijk verbonden met een oude gitaar. Hij is geen prettig gezelschap. Maar door een ongeluk leren ze elkaar later toch beter kennen en komt er ruimte voor een gesprek.

Lees de hele blogpost …

21 juni 2021

Sant’Anna van Jerrad Hoff

Toegegeven, ik schrok een beetje van de omvang van deze roman met maar liefst 502 pagina’s. De auteur wist mij echter te overtuigen en de omschrijving sprak me ook erg aan.

Beroemd modeontwerpster Chiara Arrighetti laat op haar 61e een biografie over haar leven schrijven door journaliste Francesca. In deze biografie zal ze haar stilzwijgen doorbreken. Ze deelt herinneringen aan haar tijd in Genua, vertelt over haar carrière en is openhartig over haar liefdesleven van toen. Maar ze vertelt ook eerlijk en gedetailleerd over de gruwelijke gebeurtenissen op 12 augustus 1944.

Lees de hele blogpost …

8 mei 2021

Naar het land van het lopend licht: Liefde & licht van Marjet Maks

In dit derde deel van de serie ‘Naar het land van het lopend licht’ beleven we de situatie rondom het overlijden van Frans Maris via Amór, de ietwat stijve en afstandelijke dochter. Maar in dit deel blijkt dat Amór ook andere kanten heeft.

Amór wordt gevraagd om iets voor te dragen tijdens de crematie van haar vader. De voorbereidingen hiervan zorgen ervoor dat er veel herinneringen naar boven komen bij haar. Pijnlijke herinneringen aan haar jeugd bij de nonnen, maar ook de dood van haar zusje Lucía. Haar tweelingzusje bleef echter altijd aanwezig in haar gedachtes.

Lees de hele blogpost …

23 januari 2021

Dromen over zieke, oude schapen van J.W. Jansen

‘Dromen over zieke, oude schapen’ is een roman van J.W. Jansen in een nieuw jasje. J.W. Jansen herschreef zijn eerdere roman ‘Vallen en helpen opstaan’.

JeeWee is wijkverpleegkundige bij de thuiszorg. Hij fietst naar cliënten, maakt daar van alles en krijgt van alles naar zijn hoofd geslingerd. JeeWee is grofgebekt, drinkt whiskey (onder werktijd) en is niet vies van een pilletje, seks en obsessief sporten. Hij bespreekt zijn werk en het beleid van de thuiszorg met cynisme en humoristische oneliners. Ondertussen komt JeeWee niet meer aan zijn schrijfwerk toe.

Lees de hele blogpost …

6 januari 2021

Naar het land van het lopend licht: dageraad van Marjet Maks

Meteen na het eerste deel (Duisternis) ging ik verder met het tweede deel uit de ‘Naar het land van het lopend licht’ serie.

In dit tweede deel gaan we nog niet vooruit, maar bekijken we dezelfde situatie door de ogen van Frans Maris. Terwijl hij thuis in zijn bed ligt dwalen zijn gedachtes naar zijn verleden. Zo speelde de Tweede Wereldoorlog een grote rol in zijn leven, liet hij zijn geliefde achter in Spanje en trouwde later twee keer. Frans had een bewogen leven met veel geheimen. Nu hijgt de dood in zijn nek en vooral Alma dramt door over zijn verleden.

Lees de hele blogpost …