19 april 2014

De week van Leesdame, week 16

week van leesdame pasen

Je hebt het goed gezien, week 15 is ertussenuit. Vorige week had ik een abc-tag gepubliceerd. Maar ik ben er deze weer met de vertrouwde blogpost. Ik heb het zelf ook gemist. Ik heb afgelopen week veel gedaan en meegemaakt op boekengebied.

Het allerfijnste was wel dat ik mijn leesritme weer terug heb. En hoe! ‘Doelwit’ van Linda Jansma was ontzettend goed. Een hele krachtige thriller over eerwraak.  Er ligt nu weer een goede thriller klaar: ‘Vreemden in de nacht’ van Judith Visser.  Wat ik gaaf vind aan haar schrijfstijl is dat ze over the edge durft te gaan in haar verhalen.

Van die momenten dat je als lezers denkt: ‘nee, zo ver zal het niet gaan’ en dan gaat ze eigenlijk juist nog wat verder. Ik verheug me enorm om er in te gaan beginnen.

Momenteel ben ik nog bezig in ‘Als je alleen…’ van Iris Pinson. Het is een erotische roman, voor de wat oudere lezer valt me op. Op zich leest het verhaal heel vlot en makkelijk door. Ja, er zit een “maar” aan te komen… ik geef het toe. Maar daar ga ik wat dieper op in als ik volgende week mijn leeservaring schrijf. Ik wil eerst het boek uitlezen voordat ik mijn oordeel geef.

Afgelopen week heb ik mij spontaan opgegeven voor een leesmarathon. Georganiseerd door de dames van Books & Kisses. Ik heb bij marathons altijd plezier gehad, dus ik dacht: why not. Ik heb me dus weer ingeschreven. En hoe en wat ik in die week ga doen, dat weet ik nog niet. Bij een marathon probeer ik in principe wat meer te lezen dan normaal. Soms één boek per dag als dat lukt. De Read-A-Thon -zoals dat officieel heet-  begint op 28 april en duurt tot 4 mei. Er worden winacties en diverse challenges georganiseerd door boekbloggers. Het is een leesmarathon, maar daarnaast ook een hele leuke saamhorigheid. Voor meer informatie hierover en het inschrijfformulier, klik dan hier. Er is voor iedereen plek, dus doe gezellig mee ☺

Momenteel ben ik lekker bezig met bloggen. Ik geniet van mijn boeken. En dat ga ik tijdens de Paasdagen ook lekker doen. Wat gaan jullie deze dagen doen? En wie doet er mee met de Read-A-Thon?

Ik wens jullie uiteraard allemaal hele fijne Paasdagen toe, met lekker veel leestijd!

6 reacties

 • 19 april, 2014 om 17:07
  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81) zegt:

  Ik heb me ook opgegeven voor de ReadAThon. Benieuwd of het me lukt om nog meer te lezen dan ik al doe ;-).
  Ben benieuwd naar je leeservaring van het boek dat je nu aan het lezen bent én naar die van Judith Visser!


  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81)
  Beantwoorden

 • 20 april, 2014 om 08:39
  Laura Linde zegt:

  Ik doe ook mee aan de ReadAThon. Heb een hoop bibliotheekboeken die uit moeten dus daar aan meedoen is een goede stimulans.


  Laura Linde
  Beantwoorden

 • 20 april, 2014 om 19:28
  Sanne zegt:

  Ik doe ook mee met de ReadAThon! Al heb ik nog geen idee welke of hoeveel boeken ik ga lezen. Dat wordt een lastminute check denk ik.


  • 20 april, 2014 om 20:39
   Leesdame zegt:

   Voor mij ook… maar ik denk dat ik ga voor boeken van mijn eigen stapel. Lekker relaxt.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 21 april, 2014 om 21:58
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Heerlijke week weer! Ik hield afgelopen week een 10 daagse lees challenge, helaas werd ik dit Paasweekend ziek dus heb ik maar 5 van de 7 geplande boeken gelezen. Ik heb me ook opgegeven bij ReadAThon, al is het alleen maar omdat het leuker is om met meerdere mensen een lees challenge te houden 🙂


  Sandraschrijftenleest
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: