Als je alleen… van Iris Pinson

als-je-alleenIk mocht de erotische roman ‘Als je alleen…’ van Iris Pinson lezen. Ik zal zo zorgvuldig mogelijk uitleggen wat ik er van vond.

‘Als je alleen…’ gaat over zakenvrouw Sonja. Ze is zelfstandig en ligt  goed bij de mannen. Sonja werkt in de bankwereld en ontmoet daar Charles, waar ze later mee trouwt en een zoon krijgt. Sonja houdt van het leven in de rijkere kringen. Ze houdt van mannen met status, maar ze houdt ook van seks, drugs en drank.  Sonja lijkt een jetset-leven te leiden, maar lijkt ze zich nooit echt helemaal gelukkig te voelen. Dat was duidelijk voelbaar tussen de regels.

Doseren is een kunst bij een erotisch verhaal. Dat er seks voorbijkomt is een feit, maar in hoeverre laat je als auteur de seks de boventoon voeren in het verhaal? Ik vond persoonlijk dat de hoeveelheid seks (en de drugs) te overmatig aanwezig was. Minder is vaak meer… iets overlaten aan de suggestie bijvoorbeeld kan een erotisch verhaal net wat meer spanning meegeven. Sonja, de hoofdpersoon, denkt aan seks of heeft seks. Zo kwam het in de eerste helft over. Het verhaal zelf werd daardoor ietwat ongeloofwaardig. Maar ik realiseerde me op tijd dat ik deze roman misschien niet op deze manier moest lezen. Vanaf dat moment las ik het verhaal meer als een aaneenrijging van erotische fantasieën die stuk voor worden uitvergroot. In je fantasie kan en mag immers alles en is dan ook alles mogelijk…

Maar ook deze insteek kon een paar kritische puntjes waar ik over viel niet voorkomen. Zo vond ik de schrijfstijl opsommend en te beschrijvend en miste ik vooral evenwicht. Sommige levensgebeurtenissen van Sonja werden razendsnel opgesomd. Maar zakelijke aangelegenheden of seksuele afspraakjes werden weer heel langzaam uitgerekt.

‘Als je alleen…’ leest makkelijk en had ik ook zo uit.  De schrijfster heeft een gewaagde keuze gemaakt om te debuteren met een erotische roman. Ik begrijp hoe moeilijk het is om een goede en geloofwaardige erotische roman te schrijven. Zeker met de hoeveelheid concurrentie die momenteel verkrijgbaar is. De kunst van het weglaten en niet alles te gedetailleerd willen beschrijven. Deze tips wil ik graag Iris meegeven voor haar volgende roman. Ik weet zeker dat die volgende roman gaat komen, want talent heeft ze zeker en Iris is erg gemotiveerd.

Nieuwsgierig geworden? Ik mag van de schrijfster de de link delen naar haar site waar je alvast de eerste drie hoofdstukken kunt lezen: klik


Reageer op: Als je alleen… van Iris Pinson

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten