29 maart 2017

Dagboekkrabbel #8 over een lading nieuwe boeken

Eindelijk begon de lente en wat een geluk: ik kon al buiten lezen! Ik ben een buitenlezer pur sang, dus ik kon weer lekker het lezen oppakken. Naast lezen had ik ook veel geluk, ik won namelijk vijf ebooks bij een winactie van Sanoma!

Naast dat ik vijf ebooks won, kocht ik ook nog eens twee ebooks vanwege de Boekenweek. Daarbij kreeg ik ‘Makkelijk leven’ van Herman Koch. Ook viel er nog een recensie-boek in mijn inbox. Dit zet de teller op negen nieuwe boeken op een week tijd. Ach, wat iemand anders heeft met schoenen, heb ik met boeken.

Nieuwsgierig naar de boeken?

De vijf ebooks die ik won bij de Sanoma actie was een prijs waar ik snel mee aan de slag moest, want ik had nog maar tot 31 maart om mijn wincode in te wisselen. Er waren 25 titels waar ik uit kon kiezen. Sommige boeken had ik al en een aantal sportboeken waren niet zo mijn ding. De keuze was niet echt reuze, maar wel leuk en ik vond toch gemakkelijk vijf boeken die mij wel wat leken.

– Shopaholic grijpt in van Sophie Kinsella
– Eindspel van Isa Maron
– De eerste vrouw van Susan Smit
– Neem een geit van Claudia de Breij
– Wine up van Yvanka van der Zwaan en Mieke Kosters

Het is van alles wat, Claudia en Isa stonden op mijn wishlist. Sophie Kinsella was puur omdat ik al te lang twijfel over het laatste Shopaholic deel, nu is er niets verloren als het me toch tegenvalt.

De twee boeken die ik kocht…

Ik kocht de historische roman ‘De dochter van de zeemeermin’ van Lydia Rood en de thriller ‘De dagen’ van Anita Larkens. Het recensie-boek is ook een thriller, maar die titel zie je vanzelf binnenkort voorbijkomen hier op mijn blog.

Ja het is flinke stapel digitale boeken. Ik ben er blij mee en het heeft ook zeker mijn leesflow teruggegeven, dat in combinatie met het heerlijke lente leesweer. Dat heb ik flink nodig, want op Goodreads ‘lees’ ik vijf boeken achter. Lekker bezig haha… not! Maar binnenkort komt er weer een Dewey’s Readathon aan!

Dewey’s Readathon!

In het weekend van 29 en 30 april is er weer een internationale leesmarathon. Ik heb mezelf al opgegeven en jij kunt dat ook doen als je geïnteresseerd bent in dit toffe leesweekend: klik

Deze leesmarathon draait niet om de hoeveelheid boeken die je leest, maar om de tijd die je vrijmaakt om zoveel mogelijk te kunnen lezen dit weekend. De fanatieke deelnemers slaan gerust een nachtje slaap over voor deze leesmarathon en met lezers uit alle uithoeken van de wereld tegelijk lezen is gewoonweg awesome en supergezellig!