24 december 2014

Sprookjesmaand: Luister Sprookjes van Lekturama

sprookjesboek coverAls ik eraan terugdenk, dan denk ik aan de kleur rood. De voorkant van de kaften waren weliswaar heel kleurrijk, maar de rest van de vormgeving was rood. Ook de cassettebandjes. De Luister Sprookjes van Lekturama zijn voor mij een duidelijke herinnering aan mijn kindertijd.

Het cassettebandje ging gelijk op met het boek. Je kon exact meelezen en er klonk een ping als je de pagina om moest slaan. Dat was meer voor de kinderen die niet konden lezen, maar die wel via de rijk geïllustreerde plaatjes het verhaal volgden.

Lees de hele blogpost …hartje(1)

Rubriek: , , ,

Er zijn 18 reacties, reageer ook

16 december 2014

Uitslag boekraadsel en uitslag winactie Zes seconden

vraagteken raadselVorige week stond op mijn blog het laatste raadsel voor dit jaar. Maar volgend jaar komt het vanzelf weer voorbij hoor! Natuurlijk heb ik de uitslag van vorige week en dat was een sprookjesraadsel 🙂

We zochten tien sprookjes vanwege de Sprookjesmaand. Sommige waren makkelijk, bij sommige moest ik een hint geven. Maar via diverse wegen ontving ik de juiste antwoorden. Op de juiste volgorde: Prinses op de erwt, Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Vrouw Holle, Zwaan kleef aan, Rode schoentjes, Duimeliesje, Sneeuwkoningin, De nieuwe kleren van de keizer en Meisje met de zwavelstokjes.

Lees de hele blogpost …hartje(2)

Rubriek: , ,

Reageer op deze blogpost

11 december 2014

Sprookjesmaand: horror in sprookjes

grimm sprookjesboek coverSprookjesboeken zijn voor alle leeftijden, maar oorspronkelijk waren het wel een soort van horror-verhalen. Vandaag blog ik over horror-elementen uit sprookjes.

Er zijn kinderen die bijvoorbeeld ’s nachts wakker liggen van de heks uit Sneeuwwitje. Ik praat voor mezelf nu. Als kind lag ik dus wakker van de heks uit Sneeuwwitje. En dat was de heks uit de Disneyfilm, kun je nagaan hoe luchtig het allemaal wel niet was… Grappig, Medisch Centrum West mocht ik toen nog niet kijken, want ik was nog te klein vonden ze. Maar van die serie heb ik nog nooit wakker gelegen.

Lees de hele blogpost …hartje(2)

Rubriek: , , ,

Er is 1 reactie, reageer ook

9 december 2014

Sprookjesmaand: boekraadsel #6

vraagteken raadselVanwege de Sprookjesmaand heb ik een gepast boekraadsel verzonnen! Maar eerst natuurlijk de oplossing van vorige week.

Het waren anagrammen en het was blijkbaar niet zo moeilijk, want het werd makkelijk en snel geraden. We zochten: Dorsvoer vol confetti, Schuilplaats en Het marktplaatsmeisje. Deze week is er niet zozeer een boekraadsel, eerder een sprookjesraadsel. Tien cryptische omschrijving leiden naar 10 sprookjes. Ik zal het niet te ingewikkeld maken. Je antwoorden kan je kwijt in de comments en wil je niet beïnvloedt worden, scroll dan niet gelijk naar beneden. Succes!

Lees de hele blogpost …hartje(1)

Rubriek: , ,

Er zijn 5 reacties, reageer ook

3 december 2014

Sprookjesmaand: Hans en Grietje

hans en grietje filmEen aantal bloggers maken van december een sprookjesmaand. Dit idee kwam van Mathilde van Ikvindlezenleuk.nl Hoe je het invult mag je zelf weten. Je kan proberen zoveel mogelijk sprookjes te lezen, maar je mag ook andere dingen doen die aansluiten op het thema. Op haar andere blog vind je ook informatie: En een kloddertje roze hier…

Ik zag het niet zo zitten om mezelf in deze drukke maand een challenge op te leggen. Maar het thema sprak me zo aan, dat ik heb besloten om het lekker breed te pakken. Gewoon allerlei artikelen rondom het thema ‘sprookjes’.

Lees de hele blogpost …hartje(4)

Rubriek: , ,

Er zijn 2 reacties, reageer ook