26 november 2017

De lift en de trap versus fysiek en digitaal lezen

trap Als je aan iemand zou vragen: hoe ben je boven gekomen? Dan krijg je nooit het antwoord: ‘Met de trap, want dat is veel echter!’ Ik heb ook nog nooit gehoord dat iemand de lift belachelijk heeft gemaakt of angstig riep: ‘hoe moet dat straks met de trappen als iedereen met de lift gaat?!’

Je kunt naar boven met een lift, met een trap, of met een roltrap. Alle drie de mogelijkheden brengen je naar boven (of naar beneden ūüėČ ), maar alle drie hebben ze zo hun eigen manier en voordelen. Net zoals het lezen van boeken. Digitaal, papier of in audiovorm.

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , ,

Reageer op deze blogpost

22 maart 2015

Met een boekenhater naar een boekenmarkt

persoonlijkEen paar jaar terug¬†was er een boekenmarkt¬†hier in de buurt en ik had al besloten om te gaan. Een aardige¬†kennis¬†wou op de valreep gezellig met me meegaan. Leuk, alleen een klein detail, de kennis¬†had een bloedhekel aan lezen. Ik vroeg me dan ook af of dat ‘gezellig’ wel opging.

We gingen de hal in.¬†‘Alle tafels langslopen en dan naar de stad’ was de mening van mijn gezelschap. Ik scande de titels, bij sommige twijfelde ik nog. ‘We komen hier niet meer terug h√©’ zei ze. Op dat moment vroeg ik me af of ik niet beter alleen had kunnen gaan…

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , ,

Er zijn 3 reacties, reageer ook

15 maart 2015

Waarom we ons zo graag onderdompelen in Disney-sferen als we ons kut voelen

belle en het beest filmposterIk weet zeker dat jij thuis iets van Disney hebt. Ik ben 30 jaar en heb een dvd van Belle en het Beest in de kast. Een paar jaar terug stuitte ik erop tijdens het shoppen. Het was een collectors item. En mocht ik me wel eens rot voelen, dan gaat het schijfje de dvd-speler in.

Kom niet aanzetten met Frozen, of ander hypermoderne animaties die met brilletjes moeten worden bekeken. Gewoon lekker net als vroeger. Omdat Belle en het beest misschien wel het mooiste is wat Disney ooit heeft gemaakt. Mijn generatie zal het vast wel begrijpen. Belle en het beest had wat magisch.

Lees de hele blogpost …


hartje(1)

Rubriek: ,

Er zijn 3 reacties, reageer ook

28 december 2014

Column op zondag: kaviaar op je nagels

persoonlijkIk hou niet alleen van boeken, maar ook van beauty-gedoe. Ook van nagellak dus. En een tijd terug kocht ik voor mezelf een setje om ‘Caviar Nails’ te maken. Mijn nagels zelf waren er nog niet helemaal klaar voor, dus die moesten even groeien en er vooral wat fatsoenlijker uitzien.

Met kerstavond was het zover, mijn nagels zagen er fatsoenlijk uit en ik kon voor het eerst dit setje aanbreken. Ik ging er dus goed voor zitten… Ik heb dat ¬†nu √©√©n keer gedaan en het was een duidelijke miskoop! Geniet van dit stukje, want zo off topic als nu zal het hier nooit meer worden. ūüėČ

Lees de hele blogpost …


hartje(2)

Rubriek: , ,

Reageer op deze blogpost

14 december 2014

Column op zondag: koffie blues

coffee rulesTot mijn 25e dronk ik geen koffie. Maar wel thee. Op een dag ontdekte instant koffie drankjes in de supermarkt. Van die blikjes van een koffiegigant uit Nederland. Het was ijskoude latte en alleen in de zomer verkrijgbaar. Althans, dat merk waar ik toen aan verslaafd was.

Ik dronk er heel wat weg en heb zelfs nog naar de koffiegigant gebeld met de vraag of er een alternatief uit zou komen toen het uitverkocht was en niet meer terugkwam. Dat kwam er ook, maar  dat was niet te drinken, vond ik dan. Te sterk, wrang en zo anders van smaak dan ik gewend was.

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , ,

Er zijn 14 reacties, reageer ook

7 december 2014

Fan van Hebban

persoonlijkIk ben lid van Hebban. Eerlijk, in het begin was ik zeer sceptisch en kon ik er mijn draai absoluut niet vinden. Maar nu ken ik er de weg beter!

Ik was en ben een Goodreads-fan. Eigenlijk grappig, aangezien mijn voorkeur ligt bij Nederlandse auteurs en ik fan ben van een Amerikaanse community. Maar ja, het is zo fijn daar, een handig platform om mijn collectie bij te houden, zelf boeken toe te voegen en een challenge bijhouden. Echt socializen doe ik er niet, maar dat doe ik op andere social media sites. Toen kwam Hebban, een Nederlandse variant.

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , , ,

Er zijn 24 reacties, reageer ook

30 november 2014

Column op zondag: voor het slapengaan

persoonlijkIk zit in een heerlijke leesflow momenteel! Wat is het toch heerlijk om elke avond in bed te kruipen met mijn e-reader. Lekker nog een klein uurtje lezen voor het slapengaan.

Overdag schiet het lezen er soms bij in. Ik ben een echte buitenlezer en dat is met dit weer gewoonweg niet mogelijk. Binnen heb ik veel te veel afleiding en ook al probeer ik overdag of na het avondeten een uurtje lezen mee te pakken, dat lukt niet elke dag. Nu heb ik mezelf aangeleerd om elke avond voor het slapengaan te kiezen voor een boek en niet meer voor een suf televisieprogramma of internet.

Lees de hele blogpost …


hartje(2)

Rubriek: , ,

Er zijn 4 reacties, reageer ook

23 november 2014

Column van zondag: ingetogen fan

filmposter mockingjayKen je dat, dat jezelf eigenlijk ergens te oud voor voelt? Fan zijn bijvoorbeeld. Ik denk dan altijd aan tieners die snerpend gillend, een posterbehang en hysterische verzamelwoede. Ik mag dat zo rustig beschrijven, want in mijn tienertijd was ik zelf zo’n fan namelijk. Behalve dan dat snerpend gillen. Dat deed ik dan weer niet.

Fan zijn noemde ik een tijdlang simpelweg ‘een bepaalde voorkeur hebben voor iets of iemand’. Ik heb bijvoorbeeld een voorkeur voor films met¬†Carice van Houten, maar ik verzamel niks van haar, ik hou het bij enkele films van haar kijken. Ik noem mezelf niet echt een fan.

Lees de hele blogpost …


hartje(1)

Rubriek: , ,

Er is 1 reactie, reageer ook

16 november 2014

Column op zondag: een heerlijke dag om te lezen…

persoonlijkJe kent het wel, een onverwachte¬†vrije dag… een dag waarop je heerlijk een eind weg kunt lezen. Zo’n dag dat je eindelijk wat schot ziet in je leesstapel. Zo’n dag dat je uren met koffie of thee op de bank kunt lezen. Zo’n dag ligt er voor je.

Maar uiteraard moet je eerst nog wat boodschapjes halen. De mail checken en dan natuurlijk ook alle andere leuke internetzaken. Op social media verspil je weer aardig wat tijd, maar ach, ook dat is een vorm van investeren in je blog, althans dat maak je jezelf op dat moment wijs.

Lees de hele blogpost …


hartje(1)

Rubriek: , , ,

Er zijn 9 reacties, reageer ook

9 november 2014

Column op zondag: een nieuwe boekhandel zoeken

persoonlijkIk noemde het altijd ‘mijn boekhandel’, alsof ik er woonde. Het was al jaren mijn vaste stek als het ging om boeken kopen, bestellen en snuffelen in de kasten. Maar er kwam een andere eigenaar. Een nieuwe naam, een grondige renovatie en een herindeling van het assortiment. Ook het vaste personeel moest eraan geloven.

De boekhandel leek steeds meer op een kiosk en de jonge meisjes achter de kassa keken glazig als je een boek wou bestellen. Treurig… maar het was zoals het was. Op zoek dus naar een nieuwe stek. Een boekhandel waar ik me thuis zou gaan voelen.

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , , ,

Er zijn 13 reacties, reageer ook

2 november 2014

Column op zondag: en dan zeg je nee

persoonlijkIk struin door de¬†boekhandel. In mijn gedachten selecteer ik de boeken die ik zie liggen op de tafels. ‘Lijkt me leuk’ tot ‘absoluut niet.’ Scannend loop ik voorbij de planken. Leg ik boeken terug die mij niet aanspreken en onthou ik titels die in mijn straatje liggen.

Zo gaat het ook met mailtjes van uitgeverijen. Scannend lees ik mijn mail. Wat ik niets vind gaat meedogenloos mijn inbox uit. Maar persoonlijke mailtjes van auteurs zijn een ander verhaal. Vooral de auteurs die in eigen beheer uitgeven en vragen of ik hun boek wil lezen. Het duidelijke woordje ‘nee’ lijkt vast te zitten in mijn keel.

Lees de hele blogpost …


hartje(3)

Rubriek: , , , ,

Er zijn 2 reacties, reageer ook