Column op zondag: een heerlijke dag om te lezen…

persoonlijkJe kent het wel, een onverwachte vrije dag… een dag waarop je heerlijk een eind weg kunt lezen. Zo’n dag dat je eindelijk wat schot ziet in je leesstapel. Zo’n dag dat je uren met koffie of thee op de bank kunt lezen. Zo’n dag ligt er voor je.

Maar uiteraard moet je eerst nog wat boodschapjes halen. De mail checken en dan natuurlijk ook alle andere leuke internetzaken. Op social media verspil je weer aardig wat tijd, maar ach, ook dat is een vorm van investeren in je blog, althans dat maak je jezelf op dat moment wijs.

Want waar je naar kijkt gaat helemaal niet over bloggen of lezen. Nee je zet een RT omdat je iets wilt winnen. Je reageert op een grappig filmpje. En dan blijf je weer hangen op Youtube. Maar daarna ga je lezen.

Daarna ga je niet lezen, maar eten. Gelijk maar even stofzuigen. Mail checken, want je telefoon piept. En er is een berichtje van die en die. Maar nu is het middag en je kunt nu een hele middag lezen. Maar eerst nog over de vensterbanken met de stofdoek, afgevallen blaadjes oprapen. Je telefoon piept weer. De zon schijnt. Je wilt eigenlijk helemaal niet binnen zitten. Eigenlijk sta je te springen om naar buiten te kunnen. Dus maar even langs de stad.

Thuisgekomen moet je weer eten. Na het eten opruimen. De mailbox checken en de rest op internet ook maar gelijk, waar je veel te lang blijft hangen. De televisie staat aan, je kijkt half mee. Je belandt in een gesprek op Facebook, je pakt even koffie. Dan besluit je de laptop af te sluiten en nog wat te gaan lezen. Maar Humberto Tan met zijn Late Night is altijd interessant om nog even te volgen. Daarna ga je lezen beloof je jezelf. Dan is het ook half twaalf, bijna middernacht.

Als Humberto Tan is afgelopen maak je jezelf klaar om naar bed te gaan. In bed zie je een notificatie van een berichtje op je telefoon. Van dat berichtje belandt je weer op internet. Want ook op je telefoon zit Youtube…

Iets na middernacht… je wilt je e-reader of boek pakken, maar denkt: ik heb mijn slaap hard nodig. Boek dus aan de kant. Naast je ligt een tasje. Met boeken die je die middag in de stad hebt gekocht. Want dit weekend ben je lekker thuis en heb je weer een hele dag om te lezen…

Zomaar een schets van een willekeurige, maar o zo’n herkenbare dag… herken jij het ook?


9 reacties

 • 16 november, 2014 om 07:49
  jannietr zegt:

  Heel herkenbaar!Ik hoop dat het je vandaag wel gaat lukken.

  Ikhartje(1) deze reactie

  jannietr Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 08:57
  Leeswammes zegt:

  Haha Ja, zo gaat dat vaak. Ik hoop dat je vandaag wel lekker aan het lezen gaat. Wegblijven van de computer en je mobiel!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leeswammes Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 14:59
  Veronique zegt:

  haha heel herkenbaar inderdaad. Gebeurt veel te vaak. Maar om zo een zondag door te brengen vind ik ook altijd lekker. Al is het wel altijd zonde dat ik dan minder gelezen heb dan dat ik wilde.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Veronique Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:01
  biebmiepje zegt:

  Onwijs herkenbaar ja!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  biebmiepje Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:15
  Ingrid Verschelling zegt:

  Ik zit veel minder op Facebook. Ik kan gelukkig wel zonder, al dacht ik van niet!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ingrid Verschelling Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:20
  José zegt:

  Helemaal waar! Ben ook al heel de dag aan het beginnen in een nieuw boek, nog niet van gekomen maar dat gaat veranderen na het zetten van deze reactie! 😉
  Fijne zondag!

  Ikhartje(1) deze reactie

  José Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:26
  inge zegt:

  Klopt klopt! Want anders had ik deze column ook niet gelezen. Fijne zondag!!

  Ikhartje(1) deze reactie

  inge Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 17:02
  Shyama Hopman zegt:

  Haha echt herkenbaar! Leuk geschreven Luna 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Shyama Hopman Beantwoorden

 • 17 november, 2014 om 23:57
  Mirjam zegt:

  Gekkkkk, zo’n dag had ik gisteren…!! Oke met uitzondering van het feit dat Humberto Tan toen geen uitzending had, maar uiteindelijk heb ik gisteren geen letter gelezen; uit m’n boek welteverstaan. En ook vandaag is het er tot nu toe, maandagavond 23.57 uur, nog niet van gekomen… Gaat lekker zo :S

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mirjam Beantwoorden

Reageer op: Column op zondag: een heerlijke dag om te lezen…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten