16 november 2014

Column op zondag: een heerlijke dag om te lezen…

Je kent het wel, een onverwachte vrije dag… een dag waarop je heerlijk een eind weg kunt lezen. Zo’n dag dat je eindelijk wat schot ziet in je leesstapel. Zo’n dag dat je uren met koffie of thee op de bank kunt lezen. Zo’n dag ligt er voor je.

Maar uiteraard moet je eerst nog wat boodschapjes halen. De mail checken en dan natuurlijk ook alle andere leuke internetzaken. Op social media verspil je weer aardig wat tijd, maar ach, ook dat is een vorm van investeren in je blog, althans dat maak je jezelf op dat moment wijs.

Want waar je naar kijkt gaat helemaal niet over bloggen of lezen. Nee je zet een RT omdat je iets wilt winnen. Je reageert op een grappig filmpje. En dan blijf je weer hangen op Youtube. Maar daarna ga je lezen.

Daarna ga je niet lezen, maar eten. Gelijk maar even stofzuigen. Mail checken, want je telefoon piept. En er is een berichtje van die en die. Maar nu is het middag en je kunt nu een hele middag lezen. Maar eerst nog over de vensterbanken met de stofdoek, afgevallen blaadjes oprapen. Je telefoon piept weer. De zon schijnt. Je wilt eigenlijk helemaal niet binnen zitten. Eigenlijk sta je te springen om naar buiten te kunnen. Dus maar even langs de stad.

Thuisgekomen moet je weer eten. Na het eten opruimen. De mailbox checken en de rest op internet ook maar gelijk, waar je veel te lang blijft hangen. De televisie staat aan, je kijkt half mee. Je belandt in een gesprek op Facebook, je pakt even koffie. Dan besluit je de laptop af te sluiten en nog wat te gaan lezen. Maar Humberto Tan met zijn Late Night is altijd interessant om nog even te volgen. Daarna ga je lezen beloof je jezelf. Dan is het ook half twaalf, bijna middernacht.

Als Humberto Tan is afgelopen maak je jezelf klaar om naar bed te gaan. In bed zie je een notificatie van een berichtje op je telefoon. Van dat berichtje belandt je weer op internet. Want ook op je telefoon zit Youtube…

Iets na middernacht… je wilt je e-reader of boek pakken, maar denkt: ik heb mijn slaap hard nodig. Boek dus aan de kant. Naast je ligt een tasje. Met boeken die je die middag in de stad hebt gekocht. Want dit weekend ben je lekker thuis en heb je weer een hele dag om te lezen…

Zomaar een schets van een willekeurige, maar o zo’n herkenbare dag… herken jij het ook?

9 reacties

 • 16 november, 2014 om 07:49
  jannietr zegt:

  Heel herkenbaar!Ik hoop dat het je vandaag wel gaat lukken.


  jannietr
  Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 08:57
  Leeswammes zegt:

  Haha Ja, zo gaat dat vaak. Ik hoop dat je vandaag wel lekker aan het lezen gaat. Wegblijven van de computer en je mobiel!


  Leeswammes
  Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 14:59
  Veronique zegt:

  haha heel herkenbaar inderdaad. Gebeurt veel te vaak. Maar om zo een zondag door te brengen vind ik ook altijd lekker. Al is het wel altijd zonde dat ik dan minder gelezen heb dan dat ik wilde.


  Veronique
  Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:01
  biebmiepje zegt:

  Onwijs herkenbaar ja!!


  biebmiepje
  Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:15
  Ingrid Verschelling zegt:

  Ik zit veel minder op Facebook. Ik kan gelukkig wel zonder, al dacht ik van niet!


  Ingrid Verschelling
  Beantwoorden

 • 16 november, 2014 om 15:20
  José zegt:

  Helemaal waar! Ben ook al heel de dag aan het beginnen in een nieuw boek, nog niet van gekomen maar dat gaat veranderen na het zetten van deze reactie! 😉
  Fijne zondag!


 • 16 november, 2014 om 15:26
  inge zegt:

  Klopt klopt! Want anders had ik deze column ook niet gelezen. Fijne zondag!!


 • 16 november, 2014 om 17:02
  Shyama Hopman zegt:

  Haha echt herkenbaar! Leuk geschreven Luna 🙂


  Shyama Hopman
  Beantwoorden

 • 17 november, 2014 om 23:57
  Mirjam zegt:

  Gekkkkk, zo’n dag had ik gisteren…!! Oke met uitzondering van het feit dat Humberto Tan toen geen uitzending had, maar uiteindelijk heb ik gisteren geen letter gelezen; uit m’n boek welteverstaan. En ook vandaag is het er tot nu toe, maandagavond 23.57 uur, nog niet van gekomen… Gaat lekker zo :S


  Mirjam
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: