Ongrijpbaar van Bianca Nederlof

Ongrijpbaar coverHoe vaak lees jij een thriller die zich afspeelt rondom de sinterklaastijd? Eigenlijk nooit. Kerst wel, maar de sinterklaastijd kwam eigenlijk nooit voorbij in een thriller. ‘Ongrijpbaar’ is een Hollandse thriller, die begint bij het moment dat Sinterklaas Nederland binnenkomt.

Sylvia gaat met haar driejarige zoontje Nick naar de Sinterklaasintocht. Ze is wat huiverig, vanwege de felle discussies rondom de Pieten van de laatste tijd. Haar schoonzus Maura gaat met haar mee. Helaas breekt er paniek uit tijdens de intocht en enorme chaos ontstaat. Hierbij raakt Sylvia haar zoontje Nick kwijt.

Politie wordt ingeschakeld, familie zoekt mee, maar Nick is spoorloos en er lijkt geen enkel aanknopingspunt te zijn. Het verhaal duikt in flashbacks terug in het verleden van Sylvia. En we lezen hoe haar leven was als kind, hoe ze Reiner en Roline leerde kennen en dat Sylvia vroeger Mirte heette. Wat heeft dit alles met de verdwijning van Nick te maken?!

‘Ongrijpbaar’ draait om de vermissing van de kleine Nick. Voor Sylvia is het allemaal nog niet te bevatten, eerst is ze nog verdoofd, maar al gauw dringt het besef door dat haar Nick spoorloos is. Wie neemt nou een klein kindje mee? Ze geeft zichzelf een datum waar ze naartoe kan leven… zo gaat ze ervan uit dat Nick met 5 december gewoon lekker thuis zijn pakjes uit kan pakken. Maar de dagen gaan sneller voorbij en van Nick is geen spoor te vinden.

Sylvia heeft een hoop te verbergen en soms gaf me dat wel wat irritatie. Haar eigen zoon is zoek, maar ze lijkt belangrijke informatie achter te houden. Ook merkte ik dat Sylvia wel vermoedens had, maar op sommige momenten liever haar hoofd in het zand stak. Of beter gezegd: ze kruipt regelmatig in bed, terwijl de wereld om haar heen gewoon doordraait.

Het boek zit spannend elkaar, ik was heel nieuwsgierig naar waar Nick zou zijn en of hij ooit gevonden zou worden. Ook wilde ik graag weten wat Sylvia nu eigenlijk verborgen hield voor iedereen. Het leest als dus een echte pageturner, maar toch is het niet makkelijk om in het hoofd van Sylvia te kruipen. In het verhaal wil ze liever alleen zijn met haar eigen gedachten en als lezer had ik soms het gevoel dat ze mij daar ook niet bij wou hebben. Misschien wel een juiste karakterschets, want ik kan me best voorstellen dat je in zo’n situatie je sowieso liever afsluit van iedereen en alleen wilt zijn met je eigen gevoel. Haar leven lijkt hierdoor bedekt met een grauwe waas. Een leven wat eerst nog kleurrijk was, met Nick, haar zonnetje.

‘Ongrijpbaar’ is een grauwe thriller en past bij de grauwheid van november. Want ons herfstzonnetje van oktober is ook verdwenen en wat we zien is enkel een grauwe lucht buiten.


Reageer op: Ongrijpbaar van Bianca Nederlof

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten