13 november 2014

Wiplala op het witte doek

Ik ben al jaren fan van Annie M.G. Schmidt en kan er nog steeds van genieten om  haar boeken te (her)lezen. Het zijn vaak heerlijke gemoedelijke verhalen. Zoals Minoes, Pluk van de Petteflet, Floddertje en Waaidorp. Maar er zijn nog een aantal boeken van haar die ik nog niet heb gelezen.

Zoals Wiplala. Jarenlang had ik het idee dat dit boek over een kraai zou gaan. Ja, ik weet het… hoe kom ik erbij?! Maar in een verzamelbundel van Annie las ik een stukje uit Wiplala. Wiplala bleek geen kraai te zijn, maar een kaboutermannetje.

Wiplala verlaat zijn land omdat hij niet goed kan toveren. Door een lange gang door te kruipen komt hij terecht in het grote huis van de familie Blom. Een gezin met alleen een vader: meneer Blom. Vader Blom heeft twee kinderen: Nella Della en Johannes. En als Johannes de pot pindakaas opendraait, ontdekt hij een klein mannetje in de pindakaas… Wiplala.

Van Wiplala is nu ook een film gemaakt. Met Peter Paul Muller als vader Blom en Géza Weisz als Wiplala. Ik heb de film nog niet gezien, maar de trailer vind ik erg leuk! Het oogt als een gemoedelijke familiefilm en die vind ik in deze tijd van het jaar altijd leuk om te kijken. Ga jij wel eens naar een kinderfilm in de bioscoop? En hebben jullie ooit Wiplala gelezen?

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: