Wiplala op het witte doek

wiplala filmposterIk ben al jaren fan van Annie M.G. Schmidt en kan er nog steeds van genieten om  haar boeken te (her)lezen. Het zijn vaak heerlijke gemoedelijke verhalen. Zoals Minoes, Pluk van de Petteflet, Floddertje en Waaidorp. Maar er zijn nog een aantal boeken van haar die ik nog niet heb gelezen.

Zoals Wiplala. Jarenlang had ik het idee dat dit boek over een kraai zou gaan. Ja, ik weet het… hoe kom ik erbij?! Maar in een verzamelbundel van Annie las ik een stukje uit Wiplala. Wiplala bleek geen kraai te zijn, maar een kaboutermannetje.

Wiplala verlaat zijn land omdat hij niet goed kan toveren. Door een lange gang door te kruipen komt hij terecht in het grote huis van de familie Blom. Een gezin met alleen een vader: meneer Blom. Vader Blom heeft twee kinderen: Nella Della en Johannes. En als Johannes de pot pindakaas opendraait, ontdekt hij een klein mannetje in de pindakaas… Wiplala.

Van Wiplala is nu ook een film gemaakt. Met Peter Paul Muller als vader Blom en Géza Weisz als Wiplala. Ik heb de film nog niet gezien, maar de trailer vind ik erg leuk! Het oogt als een gemoedelijke familiefilm en die vind ik in deze tijd van het jaar altijd leuk om te kijken. Ga jij wel eens naar een kinderfilm in de bioscoop? En hebben jullie ooit Wiplala gelezen?


3 reacties

 • 14 november, 2014 om 12:25
  Inge zegt:

  Ik heb ‘Wiplala’ niet gelezen, maar de film ga ik sowieso kijken. De regisseur is namelijk een neef van mijn vriend!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 14 november, 2014 om 22:15
  kariendamen zegt:

  Gek, ook ik heb Wiplala nooit gelezen en de meeste andere boeken van Annie M.G. Schmidt wel. Dat komt op mijn verlanglijstje

  Ikhartje(1) deze reactie

  kariendamen Beantwoorden

  • 15 november, 2014 om 23:35
   Leesdame zegt:

   Ik heb een mooie versie gezien van Wiplala, met hele mooi illustraties.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Wiplala op het witte doek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten