12 oktober 2021

Booktober, dag 12: iets over een boek vertellen

Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Iets vertellen over het boek wat je net hebt gelezen, dat valt niet altijd mee en zeker niet als het boek een beetje tegenviel en de rest van het wereld het bejubeld. Maar hoe ga je dat verwoorden? Blijf dicht bij jezelf en stel jezelf vragen. Zoals: hoe voelde je je na het lezen? Waar begon jij je te ergeren en waarom was dat? Was de hoofdpersoon slim, of juist naïef? Andersom kan natuurlijk ook! Je kan een boek supergoed vinden. Wat vond je het mooist en waarom? Met deze antwoorden kun je makkelijker verwoorden wat je van het boek vond.

2 reacties

 • 12 oktober, 2021 om 18:59
  Niek Chen zegt:

  Het valt me op dat veel boekbloggers vaak het hele boek navertellen en vervolgens onderzetten ‘ik vond het leuk’. Dat vind ik heel jammer. Waar een boek over gaat kan ik zelf wel ontdekken, ik ben dan ook veel meer geïnteresseerd wat het met iemand gedaan heeft. Mooi dat jij ook deze vragen stelt zoals hoe voelde je je na het lezen en waar begon je je te ergeren. Dat zegt iets over een leeservaring en daarmee indirect maar wel intens over het boek.


  Niek Chen
  Beantwoorden

 • 13 oktober, 2021 om 22:51
  Leesdame zegt:

  Inderdaad. Ik wil niet lezen hoe een thriller afloopt, maar ik vind het wel interessant als ik lees dat iemand nachten wakker lag van de clou van een thriller, dat maakt me pas nieuwsgierig.


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: