16 oktober 2021

Booktober, dag 16: weggeef-boeken

Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Minibiebs, weggeef-kasten, doorgeef-boeken, zwerfboeken… ik vind het prachtig dat het bestaat! Het idee dat een boek ronddoolt door Nederland: van lezer naar lezer, van zuid naar noord. Ik heb wel eens boeken laten rondzwerven, maar liever zet ik ze in een willekeurige weggeef-kast. Na een uurtje ga ik spieken en dan word ik toch wel erg blij als ik zie dat het boek al meegenomen is. Andersom vis ik er ook nog wel eens leuk exemplaar uit. Zo vond ik een tijd terug het boek ‘Jaws’, die van die haai ja 🙂 De film was overigens beter…

2 reacties

 • 16 oktober, 2021 om 11:15
  Niek Chen zegt:

  Ook ik ben dol op de minibiebjes op straat omdat ik het idee heb dat mijn boeken toch nog een ergens een plek vinden. Maar ik ben nooit gaan kijken of mijn boeken ook zijn meegenomen. Hahahaha, ik zou wel op de loer willen liggen om te zien wat voor type dan die boeken meenemen, nu je het zegt.
  Een boek dat Jaws heet, klinkt als dat ze het succes van de film nog wat meer wilden uitbuiten. Dat het boek dan slechter is, verbaast me niets.


  Niek Chen
  Beantwoorden

 • 16 oktober, 2021 om 20:12
  Leesdame zegt:

  Volgens mij was het boek (1974) eerder dan de film (1975), maar het succes van de film Jaws was zo groot, dat veel mensen niet eens wisten dat er oorspronkelijk eerst een boek van was denk ik. En nu realiseer ik me: dit is al bijna 50 jaar oud!


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: