23 oktober 2021

Booktober, dag 23: leesmarathon

booktober 23

Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Leesmarathons zijn geweldig! Hoe meer mensen meedoen, hoe beter! Ik ben zelf groot fan van de internationale readathons, zoals vandaag ‘Dewey’s readathon’. Deze duurt 24 uur. Sommige lezers maken die 24 uur echt rond, maar dat hoeft niet. Het is een ideale dag om wat vaker te lezen en er bewust nog meer tijd voor te nemen. En dat niet alleen: het is ook ontzettend gezellig! Met honderden lezers uit alle uithoeken van de wereld tegelijkertijd bezig zijn met het lezen van boeken. Dat schept een band en tijdens de readathon klets je tussen het lezen door met elkaar op social media.

2 reacties

 • 23 oktober, 2021 om 11:19
  Niek Chen zegt:

  Dit fenomeen is mij onbekend. Is het dan de bedoeling dezelfde boeken te lezen? En houd je dan contact via internet, via een website? 24 uur lezen lijkt mij bijna onmogelijk, want 24 uur wakker blijven, maakt me hallucinerend.


  Niek Chen
  Beantwoorden

  • 23 oktober, 2021 om 13:12
   Leesdame zegt:

   Je mag lezen wat je wil, of luisteren. Je kletst met elkaar via Twitter of Instagram. Daar worden ook allerlei spelletjes en klets-uurtjes georganiseerd. Je leest ook niet non stop hoor, het is vooral de saamhorigheid en dat je er meer bewust van bent dat je wat vaker die dag een boek oppakt.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: