22 oktober 2021

Booktober, dag 22: een boek uitproberen

Tijdens booktober deel ik tips om meer uit je leesleven te halen!

Toen ik nog veel papieren boeken kocht, kreeg ik wel eens een voorpublicatie mee van een boek. Dat was dan het eerste hoofdstuk, of soms zelfs meerdere hoofdstukken van een boek wat nog uit moest komen. Achterin zat dan vaak een kortingsbon. Tegenwoordig probeer ik graag digitaal boeken uit, ik kies dan de digitale preview. Je kan dan een stukje lezen en op deze manier gelijk kennismaken met de schrijfstijl van een auteur die je nog niet kent. Zo kun je een boek vrijblijvend “uitproberen”.

2 reacties

 • 23 oktober, 2021 om 11:13
  Niek Chen zegt:

  Waar haal je de tijd vandaan?
  Er is zoveel te lezen dat ik me niet waag aan previews.


  Niek Chen
  Beantwoorden

  • 23 oktober, 2021 om 13:15
   Leesdame zegt:

   Previews zijn een fijne kennismaking als je nog twijfelt over de aankoop van het boek. Is de preview heel leuk, dan koop ik het. Kom ik er niet doorheen, of vind ik het mwah, dan weet ik dat ook zonder dat ik al een heel boek heb gekocht. Zo kan ik bewuster kopen.

   En soms ben ik ook gewoon nieuwsgierig naar de stijl van een auteur waar iedereen het over heeft.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: