Lezen in een wachtkamer: is dat mogelijk?!

lezen in een wachtkamerHoe is het om te lezen in een wachtkamer? Okay, tijdschriften is niet meer dan normaal, maar hoe zit met het lezen van boeken. Dat wou ik zelf wel eens ervaren en uitvinden. Ergens staat er nog een blogpost dat ik ooit mijn e-reader had meegenomen, maar toch maar niet in de wachtkamer tevoorschijn wou halen.

Toevallig moest ik van de week een half uur doorbrengen in een wachtkamer. Niet voor mezelf, nee ik ging mee als gezelschap met iemand anders, want diegene wou liever niet alleen. Als gezelschap mocht ik dus bivakkeren in de wachtkamer totdat diegene klaar was.

Omdat ik bijna alles wel kan linken aan boeken en lezen, besloot ik maar eens uit te vinden of lezen in een wachtkamer nou wel of niet werkt. Mijn e-reader ging dus mee…

Het was niet druk, er zat een man of vijf. Mijn e-reader moest ik natuurlijk wel pakken, maar ik durfde niet. Wat als iedereen naar mij zou kijken? Wat als mensen zouden fluisteren? Of misschien zou iemand wel op mij af komen en zeggen: ‘u mag hier absoluut uw e-reader niet gebruiken!’ Toegegeven, dat laatste was even een idiote gedachten van me!

Ik zette mijn e-reader aan en na een paar seconden kon ik gaan lezen. Mijn ogen gingen door de wachtkamer. Slechts één vrouw keek naar me, maar die zat ook tegenover me. Ze glimlachte terug toen ze zag dat ik keek en pakte vervolgens haar smartphone en vestigde haar aandacht daarop. Het verplegend personeel liep gewoon rond en niemand had aandacht voor mij. Ik was opgelucht, maar toch voelde ik me de eerste minuten nogal raar. Even later had ik mijn aandacht alleen voor het verhaal en schrok ik toen ik op mijn schouder werd getikt en er werd gezegd: we kunnen weer gaan. De tijd was voorbij gevlogen.

Conclusie: lezen in de wachtkamer gaat prima! De tijd gaat sneller en je weet waar je naar kan kijken. In een wachtkamer gaan mensen vaak doelloos voor zich uit staren en op alles en iedereen letten. Ik had daar helemaal geen last van. Alleen dat eerste moment, van het uit je tas halen en gaan lezen, dat gaf me even een ongemakkelijk gevoel. En de volgende keer gaat mijn e-reader gewoon weer mee!


15 reacties

 • 16 maart, 2013 om 11:33
  Riet zegt:

  Geslaagde test dus, dat vind ik juist het grote voordeel van de e-reader, ik neem hem makkelijk mee. Hoewel ik ook niet overal alles maar durf heb ik hier geen moeite mee. Een borduurwerkje te voorschijn halen durf ik meestal niet goed en het mag al helemaal niet van mijn kinderen (pubers) als ze erbij zijn 😉
  Stom eigenlijk dat je niet gewoon je dingen kunt doen en vaak teveel overal bij nadenkt. Fijn weekend, Riet

  Ikhartje(0) deze reactie

  Riet Beantwoorden

  • 17 maart, 2013 om 20:27
   Leesdame zegt:

   Daar zeg je wel wat: dat we vaak niet de dingen doen die we willen doen, omdat we er teveel over nadenken… Misschien moeten we dat afleren? Want iets wat je leuk vindt, mag je toch best laten zien, denk ik dan…

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 11:35
  Anneke zegt:

  Ik heb weinig concentratie dus ik lees het liefst gewoon thuis, op m’n slaapkamer en meestal zelfs met oordoppen in.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 14:20
  Bianca Brummelhuis zegt:

  Ik vind het niet eng om te gaan lezen op een e-reader in een wachtkamer. Ik vind het alleen wel vervelend dat ik niet weet wanneer ik geroepen wordt en hoeveel tijd ik dus heb om te lezen. Stel dat ik net halverwege een heel erg spannende pagina ben als ik wordt geroepen? Dat zou ik echt vreselijk vervelend vinden. Dat is de enige reden dat ik niet lees in wachtkamers.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Bianca Brummelhuis Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 14:23
  Pippi zegt:

  Als het boek me boeit kan ik altijd en overal lezen, zelfs in een wachtkamer vol drukke kinderen en luidkeels telefonerende exhibitionisten. In het openbaar vervoer moet ik daarom wel uitkijken dat ik mijn halte niet mis.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 19:10
  Annelies zegt:

  Ik werk zelf ook op een polikliniek en bij ons lezen best veel mensen op hun e-reader/iPad. Ik heb zelf geen probleem met lezen in de wachtzaal op zich, maar ik kan me vaak niet concentreren als ik ergens zit te wachten, gewoon omdat ik bezig ben met de afspraak/het onderzoek dat gaat komen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 19:24
  Sandra3619 zegt:

  Ik heb mijn e-reader bijna altijd bij me, zelfs naar de kapper haha! Ik HAAT niets doen, dus als ik dan ergens moet wachten of de tijd wil doden, pak ik lekker mijn e-reader uit mijn tas.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 16 maart, 2013 om 20:21
  Mieke Schepens zegt:

  Ik lees altijd in een wachtkamer. Boek mee en huppa aan de slag weer. Heerlijk plekkie om niet lastig gevallen te worden door wat dat ook !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 17 maart, 2013 om 12:09
  Inge zegt:

  Ik vind het heerlijk om in ‘openbare ruimtes’ te lezen! Dat geroezemoes om me heen vind ik fijn. Dus ik lees graag op een terras of in een wachtkamer.
  Mijn vriend en ik lezen ook aan een stuk door in de trein. Ik zie mensen wel eens nieuwsgierig kijken naar zijn e-reader.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

  • 17 maart, 2013 om 20:29
   Leesdame zegt:

   Geroezemoes om me heen vind ik ook fijn, zolang ze maar niet specifiek tegen mij praten terwijl ik aan het lezen ben…

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 22 maart, 2013 om 23:42
  theonlymrsJo zegt:

  Een e-reader is ideaal om waar dan ook iets te lezen te hebben (en lekker anoniem, niemand ziet of je De ontdekking van de hemel of 50 tinten grijs zit te lezen). Maar toch neem ik niet altijd mijn e-reader mee, omdat ik wel soms bang ben dat hij klem komt te zitten in mijn tas en kapot gaat, of dat ik hem vergeet mee terug te nemen of dat in zo’n wachtruimte iemand struikelt en een bekertje koffie over mij en het apparaat morst ……. Als ik eenmaal zo’n rijtje bedenk, zit ik niet meer rustig met mijn reader 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

 • 27 maart, 2013 om 11:54
  Annabel zegt:

  Ik lees echt ontzettend vaak in wachtkamers en op andere plekken waar ik moet wachten. Inderdaad erg fijn en de tijd vliegt zo!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annabel Beantwoorden

Reageer op: Lezen in een wachtkamer: is dat mogelijk?!

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten