20 maart 2013

Blogtour: De lijst van al mijn wensen van Grégoire Delacourt

de lijst van al mijn wensen cover

In samenwerking met Orlando Uitgeverij doe ik mee aan een blogtour rondom het boek De lijst van al mijn wensen… Vandaag ben ik aan de beurt… Onderaan mijn leeservaring vind je dan ook de lijst met de andere deelnemers aan deze blogtour. Variatie aan allerlei bloggers, dus erg leuk om eens door te klikken!

Toen ik de kleurrijke kaft zag van De lijst van al mijn wensen was ik al meteen verkocht! Het trok echt mijn aandacht. Ook de omschrijving triggerde mij. En ik kan eerlijk zeggen: het is ook een bijzonder mooi verhaal!

Jocelyne heeft een leuk fourniturenwinkeltje en houdt dagelijks een blog bij over handwerken en haar winkeltje. Onbewust stopt ze ook veel persoonlijke dingen in haar blog, waardoor ze al gauw een grote groep vaste lezers krijgt. Ze leeft een simpel leven. Helemaal anders dan ze vroeger had gehoopt. Ze wou styliste worden, slank zijn en trouwen met de knapste van de wereld. Maar Jocelyne trouwde met Jocelyn (yep, ze dragen bijna dezelfde naam) en bleef mollig na haar zwangerschap. Haar leven kabbelt rustig voort.

De tweeling, die een kapsalon runt moedigt haar aan om een keer mee te doen met een kansspel. En ze wint! Jocelyne wint 18 miljoen! Ze kiest ervoor om te zwijgen over haar prijs en gaat door alsof er niets aan de hand is. Haar blog krijgt steeds meer bezoekers en haar winkeltje loopt goed. Alleen haar relatie verloopt moeizaam. Jocelyne bewaart de cheque met het gewonnen geld in haar schoen… Ondertussen verlangt en droomt ze over wat ze met het geld kan doen en daarom maakt ze een lijst van al haar wensen. Maar Jocelyne leert gaandeweg dat geluk absoluut niet te koop is.

Ik vond het een prachtig verhaal! Grégoire Delacourt heeft een mooie schrijfstijl. Het leest prettig en vlot door, maar toch vind je tussen de regels door heel wat wijsheden. Het leven van Jocelyne wordt mooi en puur omschreven. En als blogger vond ik het natuurlijk ook heel leuk dat Jocelyne zelf ook een blog had. Al heb ik natuurlijk geen handwerk-blog, maar ik herkende wel een paar dingen van mezelf in Jocelyne.

Het verhaal laat je ook veel nadenken. Want, was het wel verstandig van Jocelyne dat ze bleef zwijgen over haar gewonnen geld? Waarom deed ze zo weinig met haar geld? Of is gewoon de conclusie dat 18 miljoen geen vrijbrief is voor een mooier leven? Vragen en vragen…Maar toen ik het boek uit had, begreep ik veel meer van Jocelyne en haar bewuste keuze. Vijf sterren omdat het mooi en sprankelend geschreven is. Omdat het verhaal mij veel laat nadenken over wat ik zelf zou doen, weet ik wel zeker dat ik dit verhaal niet snel zal vergeten!

Hieronder staan alle deelnemers van deze Blogtour:

Ma 11-3: Leesclub Orlando
Wo 13-3: All the luck in the world
Do 14-3: Amarins’ handwerken (scrapenstitch)
Za 16-3: Madelief
Zo 17-3: Elisanna
Ma 18-3: Jookies blog
Di 19-3: Ingthings
Wo 20-3: Leesdame

6 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: