Blogtour: De lijst van al mijn wensen van Grégoire Delacourt

de lijst van al mijn wensen coverIn samenwerking met Orlando Uitgeverij doe ik mee aan een blogtour rondom het boek De lijst van al mijn wensen… Vandaag ben ik aan de beurt… Onderaan mijn leeservaring vind je dan ook de lijst met de andere deelnemers aan deze blogtour. Variatie aan allerlei bloggers, dus erg leuk om eens door te klikken!

Toen ik de kleurrijke kaft zag van De lijst van al mijn wensen was ik al meteen verkocht! Het trok echt mijn aandacht. Ook de omschrijving triggerde mij. En ik kan eerlijk zeggen: het is ook een bijzonder mooi verhaal!

Jocelyne heeft een leuk fourniturenwinkeltje en houdt dagelijks een blog bij over handwerken en haar winkeltje. Onbewust stopt ze ook veel persoonlijke dingen in haar blog, waardoor ze al gauw een grote groep vaste lezers krijgt. Ze leeft een simpel leven. Helemaal anders dan ze vroeger had gehoopt. Ze wou styliste worden, slank zijn en trouwen met de knapste van de wereld. Maar Jocelyne trouwde met Jocelyn (yep, ze dragen bijna dezelfde naam) en bleef mollig na haar zwangerschap. Haar leven kabbelt rustig voort.

De tweeling, die een kapsalon runt moedigt haar aan om een keer mee te doen met een kansspel. En ze wint! Jocelyne wint 18 miljoen! Ze kiest ervoor om te zwijgen over haar prijs en gaat door alsof er niets aan de hand is. Haar blog krijgt steeds meer bezoekers en haar winkeltje loopt goed. Alleen haar relatie verloopt moeizaam. Jocelyne bewaart de cheque met het gewonnen geld in haar schoen… Ondertussen verlangt en droomt ze over wat ze met het geld kan doen en daarom maakt ze een lijst van al haar wensen. Maar Jocelyne leert gaandeweg dat geluk absoluut niet te koop is.

Ik vond het een prachtig verhaal! Grégoire Delacourt heeft een mooie schrijfstijl. Het leest prettig en vlot door, maar toch vind je tussen de regels door heel wat wijsheden. Het leven van Jocelyne wordt mooi en puur omschreven. En als blogger vond ik het natuurlijk ook heel leuk dat Jocelyne zelf ook een blog had. Al heb ik natuurlijk geen handwerk-blog, maar ik herkende wel een paar dingen van mezelf in Jocelyne.

Het verhaal laat je ook veel nadenken. Want, was het wel verstandig van Jocelyne dat ze bleef zwijgen over haar gewonnen geld? Waarom deed ze zo weinig met haar geld? Of is gewoon de conclusie dat 18 miljoen geen vrijbrief is voor een mooier leven? Vragen en vragen…Maar toen ik het boek uit had, begreep ik veel meer van Jocelyne en haar bewuste keuze. Vijf sterren omdat het mooi en sprankelend geschreven is. Omdat het verhaal mij veel laat nadenken over wat ik zelf zou doen, weet ik wel zeker dat ik dit verhaal niet snel zal vergeten!

Hieronder staan alle deelnemers van deze Blogtour:

Ma 11-3:Leesclub Orlando
Wo 13-3:All the luck in the world
Do 14-3:Amarins’ handwerken (scrapenstitch)
Za 16-3:Madelief
Zo 17-3:Elisanna
Ma 18-3:Jookies blog
Di 19-3:Ingthings
Wo 20-3:Leesdame


6 reacties

Reageer op: Blogtour: De lijst van al mijn wensen van Grégoire Delacourt

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten