Vrees me van Tahereh Mafi

vrees me coverYoung Adult is de laatste jaren een volwaardig genre geworden!

Met haar eigen hoekjes en tafels in de boekhandel. Vooral de YA-fantasy doet het goed. Omdat ik het tijd vond voor wat YA-fantasy ging ik naar huis met Vrees me van Tahereh Mafi. Een eerste deel van een trilogie. Volgens anderen was dit boek geweldig…

Vrees me gaat over Juliette, ze zit opgesloten. Haar aanrakingen zijn dodelijk. Niemand mag haar aanraken en zij mag niemand anders aanraken.  En iedereen lijkt Juliette te vergeten.

Buiten de inrichting om is het een chaos in de wereld. Er is nauwelijks eten, normaal leven is onmogelijk en er is overal vernietiging. Op een dag komt Adam bij haar in de cel… En Adam blijkt haar wel aan te kunnen raken! Maar ook Warner, een gevaarlijke man, krijgt interesse in Juliette. Niet alleen in Juliette, maar vooral ook in haar dodelijke gave…

Vrees me lijkt een dik boek, maar ik las het super snel uit. De ruime regelafstand en de staccato zinnen zorgen ervoor dat je erdoorheen vliegt. Het verhaal is zo geschreven alsof we een zelfgeschreven versie van Juliette lezen. Inclusief doorgestreepte zinnen, haar gedachten die ze toch maar liever door wou strepen… Hierdoor kreeg ik wel een mooi beeld van Juliette, maar tegelijkertijd voelde ik ook zoveel afstand. Alsof ik maar niet in het verhaal kon komen.

Misschien is het fout, maar ik kon het niet laten om te vergelijken met de schrijfstijl van De Hongerspelen. En mijn ervaring is dat die boeken wat dieper gingen en wat dichter op je huid zaten. En bij Vrees me voelde ik dat niet. Ik vond het een fijn boek om te lezen, maar ook niet meer dan dat. Ik heb ook geen gevoel van: “Nu moet ik deel 2 hebben!” dat gevoel miste ik ook.

Het schommelt er dus een beetje tussenin: mooi vormgegeven verhaal, maar het greep me net niet… Maar goed, zoveel mensen, zoveel meningen… Dat blijkt maar weer.


6 reacties

 • 27 maart, 2013 om 09:08
  Anneke zegt:

  Ik snap je recensie. Ik vond het eerste deel goed, maar ben daarna erg afgeknapt… Jammer.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 27 maart, 2013 om 11:52
  Annabel zegt:

  Klopt ik vond precies hetzelfde van het boek! Joanne heeft er op onze website ook al een recensie over geschreven! (storyhunters.nl)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annabel Beantwoorden

 • 27 maart, 2013 om 12:21
  Mieke Schepens zegt:

  Ik ken het boek niet, maar het gevoel wel !

  Ikhartje(0) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 27 maart, 2013 om 12:36
  Joany de Vries zegt:

  Ik snap wel wat je bedoelt. Maar van de andere kant vond ik het gemakkelijker om Juliette te begrijpen dan Katniss. Omdat je in Vrees Me niet alleen leest wat er wordt gezegd, maar ook wat de hoofdpersoon denkt maar niet wil denken.
  Ik vind het leuk dat je als lezer dus meekrijgt hoe Juliette haar gevoelens probeert te verwoorden.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

  • 29 maart, 2013 om 20:46
   Leesdame zegt:

   En ik had juist andersom 🙂 Dat ik Katniss beter begreep omdat ik voor mijn gevoel dichter bij haar kwam, dan nu bij Juliette.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 27 maart, 2013 om 15:26
  famsaramsades zegt:

  Ziet er een heel intersant boek uit, heb ik op mijn lijstje voor te lezen gezet

  Ikhartje(0) deze reactie

  famsaramsades Beantwoorden

Reageer op: Vrees me van Tahereh Mafi

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten