24 december 2023

Mailen met Lize Spit

Op deze zondag voor kerst heb ik voor jullie niemand minder dan de Vlaamse auteur Lize Spit! ‘Het smelt’ staat hoog in mijn top tien van favoriete boeken.

In 2016 debuteerde Lize Spit met de literaire roman ‘Het smelt’. De sinistere sfeer, de snikhete zomer en de kille volwassen Eva vond ik zeer indrukwekkend. Later verscheen haar tweede literaire roman ‘Ik ben er niet’. ‘Het smelt’ is ondertussen ook verfilmd. Dit jaar schreef ze het Boekenweekgeschenk: ‘De eerlijke vinder’.

Lees de hele blogpost …

21 september 2023

De verfilming van ‘Het smelt’!

Een van mijn favoriete boeken is ‘Het smelt‘ van Lize Spit! Ik was dan ook verheugd toen ik jaren geleden hoorde dat het verfilmd zou worden. Op 2 november draait ‘Het smelt’ in de bios

Dat heeft wat voeten in de aarde gehad, want het was aanvankelijk de bedoeling dat ‘Het smelt’ eind 2022 in de bioscoop zou gaan draaien, maar dat werd toen uitgesteld. Officieel draait deze film vanaf 2 november, maar op het Nederlands Film Festival deze maand al. Maar goed, daar ga ik niet heen, dus ik wacht nog even.

Lees de hele blogpost …

19 maart 2023

De eerlijke vinder van Lize Spit

de eerlijke vinder cover

Ik vind dit -tot nu toe- het mooiste Boekenweekgeschenk ooit! Het is geschreven door mijn favoriete auteur Lize Spit. Dat kon eigenlijk niet meer misgaan.

Het speelt zich af in de jaren ’90 in de Vlaamse Kempen, in het dorpje Bovenmeer. Daar woont Jimmy, een buitenbeentje met een obsessie voor flippo’s. Op een dag komt de Kosovaarse Tristan bij hem in de klas. Vanaf dat moment wordt Tristan een project voor Jimmy. Hij is vastbesloten om hem met alles te helpen.

Lees de hele blogpost …

11 maart 2023

Boekenweek shoplog

De Boekenweek 2023 is begonnen! Dit jaar is het thema ‘Ik ben alles’ en mijn favoriete auteur Lize Spit heeft dit jaar het Boekenweekgeschenk geschreven!

Traditioneel koop ik op de eerste dag van de Boekenweek een paar boeken, ook omdat ik dan het Boekenweekgeschenk krijg! Bij een aankoop van € 15,- aan Nederlandstalige boeken ontvang je dit geschenk. Dit geldt ook bij een aankoop van digitale boeken, dan ontvang je het digitale Boekenweekgeschenk. Dit wijst zich vanzelf uit.

Lees de hele blogpost …

9 april 2021

Ik ben er niet van Lize Spit

Het was een grote leesklus, het kostte me een dikke week leeswerk! ‘Ik ben er niet’ is de tweede roman van Lize Spit en met 570 pagina’s was dit een behoorlijke leesuitdaging!

‘Ik ben er niet’ draait om het stel Leo en Simon. Leo is de verteller, ze is de vriendin van Simon. Ze wonen samen. Simon begint zich echter steeds vreemder te gedragen. Hij belandt in een psychose en wordt opgenomen. Na de opname komt hij terug thuis en Leo probeert zo goed mogelijk voor hem te zorgen, maar elk moment kan de bom weer barsten.

Lees de hele blogpost …

7 maart 2016

Het smelt van Lize Spit

In één woord: wow… Dit boek heeft me omver geblazen, verrast en op de proef gesteld. ‘Het smelt’ is een hoofdgerecht én toetje, met bittere wijn!

Het leven van Eva de Wolf in het Vlaamse Bovenmeer is geen simpel leven. Haar ouders zijn vooral bezig drinken of dronken zijn. Zus Tesje, broer Jolan en Eva moeten vooral voor zichzelf zien te zorgen. Het leven in het dorpje lijkt liefelijk, maar de venijnigheid van het leven sijpelt door op elke pagina. De zomer van 2002 zal voor Eva en haar vrienden Pim en Laurens voor altijd getekend zijn.

Lees de hele blogpost …