11 maart 2023

Boekenweek shoplog

De Boekenweek 2023 is begonnen! Dit jaar is het thema ‘Ik ben alles’ en mijn favoriete auteur Lize Spit heeft dit jaar het Boekenweekgeschenk geschreven!

Traditioneel koop ik op de eerste dag van de Boekenweek een paar boeken, ook omdat ik dan het Boekenweekgeschenk krijg! Bij een aankoop van € 15,- aan Nederlandstalige boeken ontvang je dit geschenk. Dit geldt ook bij een aankoop van digitale boeken, dan ontvang je het digitale Boekenweekgeschenk. Dit wijst zich vanzelf uit.

Wat heb ik gekocht?

Ik kocht vanmorgen twee ebooks. Overigens op de webshop van een lokale boekhandel. Ik had twee boeken uitgezocht van mijn verlanglijst en één daarvan was ook nog eens in de aanbieding. Dat was ‘Gemmetje Victoria’ van Yvonne Keuls. Die wil ik echt al heel lang lezen. Yvonne Keuls leerde Gemmetje kennen in het opvanghuis waar ze toen vrijwilligerswerk deed. Het schijnt een schrijnend en gevoelig verhaal te zijn, maar het bevat ook humor volgens vele recensies. Deze staat dus nu op mijn e-reader en zodra ik het gelezen heb komt het vanzelf voorbij hier op mijn blog.

Ik kocht ook een spannend boek. ‘Diepe gronden’ van Nicolet Steemers. Een spannend verhaal over twee vrouwen die verdwalen in de wildernis van Roemenië. En ze moeten dus de weg terug zien te vinden, met honger en vrijwel geen water meer. Ik hou van dit soort avontuurlijke survival verhalen en ik heb ooit eerder werk gelezen van Nicolet Steemers en dat beviel me toen prima.

De eerlijke vinder

Bij deze ebooks kreeg ik dus ook het Boekenweekgeschenk ‘De eerlijke vinder’ cadeau. Na het betalen zat het bij de andere ebooks in mijn inbox. Ik weet dat het bij Bol en Kobo anders gaat, daar ontvang je het ebook binnen 48 uur vanzelf op je e-reader na synchroniseren.

Maar goed, ik heb ‘De eerlijke vinder’ dus al ontvangen. En ik vind het dit jaar extra leuk, omdat mijn favoriete auteur het geschreven heeft! Je houdt van het werk van Lize Spit, of je houdt er niet van. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die ‘Het smelt’ verschrikkelijk vonden. Ik vond het schitterend! ‘De eerlijke vinder’ speelt zich af eind jaren ’90 en het gaat over een jongen (Jimmy) die het thuis moeilijk heeft, maar opleeft als er een nieuwe jongen in de klas komt. Tristan is een Kosovaarse vluchteling en Jimmy ziet het als zijn taak om Tristan door het schooljaar heen te helpen.

Uiteindelijk wil ik ook graag het Boekenweek essay kopen, dit jaar geschreven door Raoul de Jong: ‘Boto Banja’. Die was nog niet digitaal verkrijgbaar, dus dat wacht ik nog even af.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: