25 februari 2024

Mailen met Jacobine van den Hoek

Jacobine van de Hoek schrijft historische romans! Ze debuteerde met ‘Zondebok’ en ondertussen ligt haar derde roman in de winkels. Daar wou ik meer over weten!

Haar derde roman gaat over Madame Tussaud, oftewel: Marie Tussaud. Ik was benieuwd waarom Jacobine juist een roman over deze vrouw heeft geschreven. Het blijkt dat Jacobine graag over sterke vrouwen schrijft. Naast geschiedenis heeft Jacobine van den Hoek nog een andere interesse: zwemmen in open water. En ook daar komen we nog even op terug!

Lees de hele blogpost …

18 februari 2024

Mailen met Wendy de Liefde

Vandaag mailen we met Wendy de Liefde, auteur van ‘Een streepje tegen’ en het kerstverhaal: ‘Ho-ho-hopeloos verliefd’. Wendy schrijft in het feelgoodgenre.

Met haar opvallende lieve achternaam vroeg ik me af of dat geen goed gekozen pseudoniem was. Wendy zelf gaf het verlossende antwoord! Ook kletsen we bij en kijken we terug op haar debuut en de reacties van haar lezers hierop. Uiteraard vroeg ik haar ook naar haar plannen voor dit jaar.

Lees de hele blogpost …

11 februari 2024

Mailen met Tuly Salumu

Vandaag mailen we met Tuly Salumu! Zij debuteerde vorig jaar met haar roman ‘Bintje’. Ik vroeg aan haar hoe ze terugkijkt op de afgelopen tijd en of er een vervolg op ‘Bintje’ komt.

Daarnaast hebben we het over de confronterende thema’s uit haar boek en Tuly Salumu vertelt waar ze graag schrijft. Die plaats heb ik trouwens nog even opgezocht, want dat blijft altijd leuk om te doen. Tuly Salumu heeft in het verleden ook meegewerkt aan EDUbox, want ook in Vlaanderen lezen de jongeren steeds minder…

Lees de hele blogpost …

28 januari 2024

Mailen met Eva Nagelkerke

Vandaag interview ik maar liefst twee dames! De zussen Victoria en Alexandra Nagelkerke vonden het leuk om mee te werken aan deze rubriek, dus werd het tijd om te mailen met elkaar!

Onder het pseudoniem schrijven de zussen spannende thrillers, maar ook feelgood-verhalen. Ik vroeg me af of lezers verrast reageren als ze niet één, maar twee dames aantreffen op een presentatie en of het samen schrijven nog steeds bevalt. We blikten ook nog even terug op ‘Stille wateren’ en ‘Niet mijn droom’ kreeg een nieuwe kaft.

Lees de hele blogpost …

21 januari 2024

Mailen met Marlies Slegers

Vandaag heb ik voor jullie een interview met kinder- en jeugdboekenauteur Marlies Slegers. Ze heeft al veel boeken op haar naam staan en werkt ook als vertaalster.

Ik vroeg haar naar haar werk, waar ze inspiratie vandaan haalt en of jongeren dankzij de Kluitman-novelles makkelijker overstappen naar andere boeken. We praten ook over haar plannen voor 2024 en op welk boek ze het meest trots is. Wat denken jullie? Zou dat ‘Briefjes voor Pelle’ zijn?

Lees de hele blogpost …

14 januari 2024

Mailen met Eveline Heijnen

Vandaag mailen we met Eveline Heijnen. Ze is schrijfster, juf, moeder en altijd gezellig druk. Eveline was erg enthousiast toen ik met deze rubriek kwam, nu is ze zelf aan de beurt!

Eveline deelt met ons waarom ze graag het onderwijs combineert met het feelgoodgenre, maar ook waarom ze graag een kerstroman wou schrijven. Ik vroeg natuurlijk naar wie haar favoriete juf was uit ‘De juffen van Klimop’ en ik was nieuwsgierig welke boeken bij Eveline op het nachtkastje liggen (of op de e-reader staan).

Lees de hele blogpost …

7 januari 2024

Mailen met Kiki van Dijk

Kiki van Dijk is geen onbekende naam in thrillerland. Ze is vooral bekend met haar vakantiethrillers, maar met ‘Amsterdam’ bleef ze een stuk dichter bij huis.

Kiki van Dijk combineerde hierin een historische verhaallijn met een spannende verhaallijn uit het heden. Ik was onder de indruk en ik dacht: ik wil wel eens mailen met Kiki van Dijk! Zij gelukkig ook met mij, dus vandaag kletsen we over schrijfrituelen, over geschiedenis en over het hoogtepunt van haar carrière.

Lees de hele blogpost …

31 december 2023

Mailen met Saskia M.N. Oudshoorn

We sluiten dit jaar af met een interview, want het is zondag en dan mailen we met een auteur! Vandaag met Saskia M.N. Oudshoorn. Ze schrijft feelgood, maar ook thrillers.

Saskia zit nooit stil, dit jaar dus ook niet! Daar gaan we op terugkijken, maar ik vroeg haar natuurlijk ook wat haar plannen voor het komende jaar zijn! En waarom zijn er talloze kerstromans, maar nauwelijks oud & nieuw verhalen? Saskia M.N. Oudshoorn ging uitgebreid in op mijn vragen, dus laten we gauw beginnen!

Lees de hele blogpost …

24 december 2023

Mailen met Lize Spit

Op deze zondag voor kerst heb ik voor jullie niemand minder dan de Vlaamse auteur Lize Spit! ‘Het smelt’ staat hoog in mijn top tien van favoriete boeken.

In 2016 debuteerde Lize Spit met de literaire roman ‘Het smelt’. De sinistere sfeer, de snikhete zomer en de kille volwassen Eva vond ik zeer indrukwekkend. Later verscheen haar tweede literaire roman ‘Ik ben er niet’. ‘Het smelt’ is ondertussen ook verfilmd. Dit jaar schreef ze het Boekenweekgeschenk: ‘De eerlijke vinder’.

Lees de hele blogpost …

17 december 2023

Mailen met Susan Muskee

Ze is auteur, podcastmaker en spreekt luisterboeken in! Vandaag mailen we met feelgood-duizendpoot Susan Muskee! Hoe ziet haar werkdag eruit en waarom begon ze ooit een eigen podcast-serie?

Susan debuteerde in 2020 met de serie ‘Liefde, natuurlijk…’ Het viel mij toen al op dat haar feelgoodromans net wat anders dan anders zijn. Ondertussen heeft Susan Muskee al aardig wat geschreven en ze is nog lang niet van plan om stil te gaan zitten. We kijken vandaag ook even vooruit naar haar plannen voor 2024.

Lees de hele blogpost …

10 december 2023

Mailen met Judith Visser

Het is geen geheim: Judith Visser is één van mijn favoriete auteurs! Ik ben dan ook erg trots dat ze ‘ja’ zei op mijn vraag of ik met haar mocht mailen voor een interview!

Hoe was het voor Judith om ‘Het meisje met de halve ster’ te schrijven? Schrijft ze nog steeds eerst met de hand en dan pas achter de computer? En komt er ooit nog een vervolgdeel uit van één van haar boeken! Ik zat vol vragen en gelukkig gaf Judith Visser uitgebreid antwoord! Tijd om te beginnen, lees je mee?

Lees de hele blogpost …

3 december 2023

Mailen met Denise Meijer

Vandaag kletsen we met Denise Meijer. Een auteur met een duidelijke voorliefde voor feelgood! Daar gaan we diep op in en natuurlijk kletsen we ook nog even over kerst.

Wat is het geheim van een goede kerstnovelle? Hoe hou je het evenwicht tussen drama en feelgood? En is het feelgoodgenre met haar tijd meegegaan? Ik was hier heel nieuwsgierig naar en Denise Meijer was meteen enthousiast met uitgebreid antwoord geven! Laten we gauw beginnen!

Lees de hele blogpost …